|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() Nisam se mogao ničeg pametnijeg sjetiti gdje da potražim ovakvu pomoć, pa eto cijenjeni forumaši, ako znate ... ![]() Želim u svoj PC na poslu staviti izgledom i funkcijama prilagođenu tablicu u excelu, u kojoj će se zaposlenici logirati kada dolaze na posao, i kada odlaze sa njega, ali budući da je prejednostavno staviti samo mogućnost kada su sami upisali vrijeme dolaska, jer bi onda mogli pisati što žele ( i varati da ne kasne ili da ne odlaze ranije ) želio bih da excel sam upiše vrijeme logiranja u kućicu, i odjavu u drugoj kućici. Razliku oduzmem i dobijem točno vrijeme provedeno na poslu. / tu još uvijek postoji mogućnost da zaposlenik logira drugog zaposlenika, ali to ću već rješiti na neki drugi način, ako imate ideju i za takvo što samo dajte ![]() Eto, znači excel mi treba recimo na prvo polje u kojem je upisano "prijavak" u drugoj kućici izbaciti vrijeme kada je to "prijavak" upisano, i vrijeme kada je u drugoj kućici napisano "odjava", te u petoj koloni prikazati razliku. Pozdrav i hvala svima na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Pogledaj ovaj tutorijal i Makronaredbe i u njemu link, pa probaj nešto sam iskemijati. - Vremenska kontrola unosa podatka |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Ovakav "program" mozes napisati i u obicnom C-u, a kamo li ne u nekakvom "visem" programskom jeziku sa fensi smensi graifckim elementima. Nacin na koji mozes preliminarno "ukrotiti" korisnike je da im das korisnicno ime i lozinku za taj isti log in, a recimo korak dalje bi bio da vezes iste lozinke za taj program kao i za pristup Intranetu, mailu ili nesto slicno...
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
- Vremenska kontrola unosa podatka[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() sad ću odma da isprobam, uopće ne znam što je taj macro, ali ajde da vidimo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Lako je nekom prosipat pamet o C-u kad to većini ništa ne znači jer se neznaju i nemaju potrebe koristit s istim. Uostalom, zato čovjek i pita ovdje... Da se zna služiti istim, vjerojatno nebi ni postao vamo
![]() |
![]() |
#7 |
E Pluribus UNIX
|
To je sada manje bitno - poanta je bila da je to trivijalnije za izvesti u bilo cemu osim Excela... Obzirom da covjek nije Pale sam na svijetu, mozda mu je dobra buba u uho da mu to neko moze isprogramirati za parsto kuna s nekakvom lijepom sarenom grafikicom?
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
naletio sam na ovo http://www.mcgimpsey.com/excel/timestamp.html ovdje je fakat fino od prve pogođeno da bilo koji tekst u stupcu A (od polja A2 do A10) u stupcu B daje vrijeme. Prvi dio je izgleda svladan. Ono što sad ostaje jest tu definicuju iz macroa poduplati na slijedeća dva stupca C i D. A "ime radnika" B će pokazati vrijeme kada je kucnuo svoje ime unutra C ponovno "ime radnika" D vrijeme kada je kucnuo svoje ime unutra ( za odjavu, dok je B vrijeme prijave ) Pod E treba puknut razliku vremena da dođemo do uvjeta za zbrajanje konačne satnice u tekućem mjesecu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Koliko zaposlenika ima? Mogao bi imat problema ako ih 2 ili više dođe u isto vrijeme i pokuša otvorit file. Jedan neće moći snimit promjene. Možda bi bilo bolje da svako ima svoj file, a ti ih makro naredbom pokupiš u svoj glavni file. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
pa neek se prvo loga jedan, pa onda drugi, ionako je samo jedan komp u poslovnici |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Nisam te mislio uvrijediti, tako da sorry ako si to tako shvatio. Treba naučiti dapače. Postoji cilj, sredstvo, cijena i razlog. Nadam se da razumiješ što hoću reći. Ako je razlog toliko velik, tada cilj opravdava cijenu i sredstvo. Osobno mislim da ovaj problem i rješavanje na ovaj način nije adekvatno i kvalitetno. Jedan radnik može upisati ostale pri dolasku na posao, pa onaj drugi ima vremena kasniti. Onako ako bi imao aplikaciju svatko bi se morao logirati sa svojom lozinkom (ikao opet radnik nju može reći kolegi?) , imao bi kvalitetnu zaštitu aplikacije i bekap a uz to sve potrebne kronološke preglede kao i krajnji rezultat provedenog vremena. (jedino otisak prsta ![]() da ne budem više off-topic pozdrav i samo uči ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
da, doista ne postoji adekvatan način osim logiranja prstom. ali ajde da ja to riješim za sada ovako, pa čisto da vidimo... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Ako baš hoćeš, onda pogledaj još jednom link koji sam već dao ali sada updejtan - Dolazak i Odlazak radnika |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
jel ti to prepisuješ ideje od mene? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ne znam zasto se raspravljate toliko, ja podrzavam kasnjenje radnika ![]() Mislim da se opcenito poslodavci moraju malo skulirati sto se tice toga, jbte mogu ti ostati sat-dva-tri duze na poslu i nikom nista, al zato kad zakasnim nekoliko minuta odmah sam neodgovoran, đubre, ovakav onakav. A ne bi covjek vjerovao koliko penzica, biciklista i smetlara zna biti na cesti bas to jutro kad si se probudio 5min kasnije nego inace i zuris na posao... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Htio sam ti pomoći a ujedno meni inspiracija da i drugima pomognem sa sličnim problemima Citiraj:
Inače ima jedna koja zlata vrijedi "Zadovoljan radnik je najeftiniji radnik" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Inače sam ja jako fleksibilan poslodavac i nisam nikada strogo kontrolirao ove stvari, ali na kraju je ispalo da jedem g_vna jer radnici odlično znaju kada su čuli da trebaju nešto dobiti, a slabo čuju kada treba napraviti nešto. Jedna moja radnica je npr. spremno dočekala vijest da ona ima pravo na 30 dana godišnjeg odmora po novom zakonu, što čak ni ja nisam znao, nego smo na to došli kada sam je pitao koliko joj je ostalo godišnjeg, pa kada je rekla još 4 dana, malo sam ostao paf... mislim se...pa kako još 4 dana pa bila si na godišnjem najmanje tri tjedna. Veli ona, je šefe po novome je 30 dana. ( sad se ja mislim, jest hani, ali za punu satnicu koju ti nemaš. ) sad kad se bude upisivalo hoću vidjeti sve. I prekovremene, i kašnjenja, i ukupan zbroj. Pa kad vi gledate mene zaje..at , e onda ću i ja okrenut ploču. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Registered User
|
Citiraj:
pa kad ćemo se gađat zakonima, da imam i ja neki kuuc za guknut. Nikada nisam gledao na sat, nikada oduzeo nekome na kašnjenje dio plaće pa makar i 10 kuna. Dakle nikada. Međutim neki dan je ispao neki problem, jer eto ja sam kreten koji zbog povrede jednog od radnika traži da se sada vradi u 7 satnoj smjeni, umjesto u 6-satnoj. I onda opleti po meni. E pa sad ćemo vidjeti. Godišnjeg dobiješ koliko si radila. pa će me se gledati sa respektom kada dadem tri tjedna, umjesto 6 dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Sto nije u redu nije u redu, istina. Mene samo smeta kako poslodavci uvijek idu tjerati neku silu kada se netko od radnika pokusa izboriti za sebe. Da su radnici zadovoljni ne bi bilo nikakvih problema, i mislim da od toga treba krenuti. To bi trebalo biti u interesu svakog poslodavca koji zeli postici nesto. Druga stvar je nasa drzava koja zapravo stiti poslodavce time jer ih ne kaznjava ak ne ispunjavaju svoje obveze prema radnicima, dovoljno da se drzava namiri... debilana. A cjelokupnu situaciju pogorsava velika nezaposlenost pa su ljudi prisiljeni trpiti sve i svasta. Vraga bi ja slusao necija sra+++ da imam izbora. No dobro, sto se tice dolaska i odlaska, mislim da nisu skupi uređaji za otisak prsta, to bi bila mozda najbolja i najjednostavnija solucija. Vidio sam kako funkcionira i prilicno je ok. Pozdrav hani, ne daj se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
hvala ![]() Inače neću sada prepričavati sve dogodovštine iz moje struke, ali u jedno budi siguran. Radnik je kod nas zaštićen ko lički medvjed. Npr. Ukrade ti pare, daš mu otkaz. On dobije svoju radnu knjižicu i ode dalje. Npr. Ukrade ti klijente, dobije otkaz i opet nikom ništa. Npr. Želiš ga stjerat, ali ti ga je žao da ne izgubi prava na burzi, pa mu dadeš otkaz uz stavku kako ti je višak. Zaboravi sljedećih 6 mjeseci zaposliti novog radnika. Npr. Radi kod kuće na crno isti posao kao i ti.. Zaboravi inspekciju, ona smije ući samo kada negdje stoji izvješena tabla da se tu obavlja gospodarska djelatnost. Npr. želi dati otkaz i otvoriti lokal pored tvoga i povući klijente. I to može. Glatko ti ga stjera dok ne kažeš keks. A ti kao poslodavac samo probaj da mu neka prava oduzmeš, probaj mu objasniti da ako želi spajati blagdane sa radnim danima, da će to morati platiti godišnjim odmorom. ( ovo je baš bio slučaj kod mene sad za tri kralja ) pa da vidiš onda mrkih pogleda, ljutitog odgovaranja, kolutanja očiju. E, kad treba gazda platiti veselimo se, ali kada treba radnik platiti, e onda ništa, onda je gazda opet š--pak. Reko ja nekidan, e pa nema više. Oćeš da budem Švabo? Nema problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Imas potrebu za uslugom. Nemas znanja napraviti ju sam, no iako imas volju, forsiras potpuno krivi koncept. Dakle, nudi ti se varijanta da to netko napravi za tebe, sto (iako je to u domeni "vjerovali ili ne za 99% Banananja) trebas platiti. Ponudi ti se rjesenje (sto Excel, ma koliko ti to sebi mozda ne zelis priznati, uopce nije), a tvoj stav jest takav kakav je. Pogledaj sto sam napravio u 10 minuta (imao sam pametnijeg posla, ne brini, ali odvojim odredjeno vrijeme za svoju dusu kako bih moga na forumu demonstrirati mentalni sklop ovdasnjeg naroda): Code:
bubba@korea:~$ cat log.c #include <stdio.h> #include <time.h> #include <string.h> time_t rawtime; struct tm * timeinfo; struct radnik { char user[20]; char pass[13]; unsigned short flag; } a = { "mirko", "12mirko34", 0 }; char user[20], pass[13]; unsigned short flag, i; void timestamp (void) { time ( &rawtime ); timeinfo = localtime ( &rawtime ); printf ( "%s\n", asctime (timeinfo) ); } void login (void) { printf ("user: "); scanf ("%s", user); printf ("pass: "); scanf ("%s", pass); if (a.flag == 0 && !(strncmp(pass,a.pass,20)) && !(strncmp(user,a.user,20))) { printf ("%s\n1)prijavi\n0)kraj\n", a.user); scanf ("%hu", &i); if (i) { printf ("prijava: "); timestamp(); a.flag = 1; return; } else return; } if (a.flag == 1 && !(strncmp(pass,a.pass,20)) && !(strncmp(user,a.user,20))) { printf ("%s\n1)odjavi\n0)kraj\n", a.user); scanf ("%hu", &i); if (i) { printf ("odjava: "); timestamp(); a.flag = 0; return; } else return; } else printf ("krivi user/pass\n"); } int main () { while (1) login(); return 0; } bubba@korea:~$ gcc -Wall -pedantic -ansi -std=c99 log.c -o log.out bubba@korea:~$ ./log.out user: mirko pass: 12mirko34 mirko 1)prijavi 0)kraj 1 prijava: Mon Jan 24 18:34:08 2011 user: mirko pass: 12krivo34 krivi user/pass user: mirko pass: 12mirko34 mirko 1)odjavi 0)kraj 0 user: mirko pass: 12mirko34 mirko 1)odjavi 0)kraj 1 odjava: Mon Jan 24 18:39:27 2011 user: ^C bubba@korea:~$ Kao sto sam ti rekao, vjerojatno netko vudreniji s MFC-om, QT-om ili nekim drugim grafickim okruzenjem, pa mozda cak i nekakvom web inacicom, bi tvoj problem rijesio za malo novaca, kvalitetno, lijepo i ucinkovito. Tja, kako da ne...
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
to što sam platio office ne smeta jel tako. ja ne smijem doć potražiti savjet, puj po meni ja sam gazda i imam love. TO JE MENTALNI SKLOP HRVACKOGA NARODA. On je gazda, nek plati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
E Pluribus UNIX
|
Jaki gazda koji nema par kuna za platiti "prijeko potrebnu" aplikaciju ali ima dovoljno vremena za forumarenje i tuzne poslodavacke price. ![]() BTW, prosurfaj netom i rijesi se muka za (stvarno) parsto kuna...
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
http://www.roze.hr/#/Novosti/2010 skines si demo i isprobas... cini mi se jeftino... http://www.raverus.com/Ponuda/Eviden...g-vremena.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Slozi formu s google docsima. Rezultat ces dobiti u obliku "excelice" sa time i date stampom u svakom retku. Ne moze jednostavnije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|