|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
Problem s wifi spajanjem
Pozdrav svima, imam čudan problem. Odjednom mi se laptop (lenovo ideapad y560) ne želi spojiti ni na jednu od dvije mreže koje su mu dostupne, u pitanju su različiti routeri, a do jučer je sve ok bilo. Međutim, kada na mobitelu uključim prijenosni Hot spot mobilnog interneta, spoji se odmah i veza je stabilna. Ima ko kakvu ideju u cem bi mogao biti problem? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Uzmi / plati svoj internet pa neće biti problema, ovi su te vjerojatno stavili blacklistu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pa oba su moja, jedan u kuci drugi u stanu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Onda dopuni / daj podatke koje si trebao uvodno dati: - koji je os - koja je wireless kartica - jeli skoro bio kakav win update (ako su gore winsi) - jeli "vidi" ijednu wireless mrežu, vezano sa ovim, jeli wireless kartica upaljena |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Os je windows 7 Atheros ar9285 wireless network adapter Nikakav update osim što sam ga jutros otvarao i mijenjao termalnu pastu Vidi sve mreze, al kad se spajam javi samo unable to connect |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Ideš po redu: - pobrisat one preferirane pristupne točke - u web konfigu svog routera privremeno ugasiš wireless zaštitu, staviš na None + Applay / Save + Reboot, nakon toga probaš se spojiti na router - probaš ugasiti TCP/IP v6 a na v4 provjeriš da je na automatic - ako se tada uredno spoji i imaš internet slijedi ti opet u web konfig routera i postaviti WPA/WPA2 tip zaštite + pass po želji (poželjno 63 karaktera po standardu) + Applay / Save + Reboot - sada se ponovo spojiš i kad te pita za pass uneseš ga Za žuntu zadnji drajver imaš ovdje > https://www.atheros.cz/atheros-wirel...et=37&system=5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Pobrisao Ugasio zaštitu Opet javlja unable to connect E nije mi jasno. Prvi put kad sam izgasio TCP/IP v6 mi se čak i spojio, s tim da je bio onaj žuti trokut kraj wireless signala ali nakon toga non stop unable to connect... E svašta |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
A da nisi pokupio neko smetje pa te lagano ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
A da nemas neki glupi firewall? Napravi novu mrezu preko kabela,daj joj drugo ime i pass pa probaj opet i u wireless networks pobrisi svoju mrezu/mreze. Ja sam sebi mijenjao neke detalje a SSID i pass ostavio pa nije htjelo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Skužio sam nesto i nemam pojma do čega je, ALI, na mrežu mi se želi spojiti samo kad je puna, tj kad su sve crtice od signala pune. Cim jedna nije, unable to connect mi je. Znaci on mrežu vidi, ali nije pun signal, i ne želi se spojit. Cim se približim routeru i signal postane maksimalan, spoji se. Cim se odmaknem i signal padne za jednu crticu, odspoji me. ?!?!?! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Probaj staviti noviji drajver, link imaš poviše, potom potraži susjedne teme u Mrežama da sad ne pišem ponovo, u osnovi se svodi da sa inSSIDer - om nađeš "slobodni" kanal i njega postaviš u routeru. Možda nebi bilo loše da uzmeš neku Linux Live distribuciju (većina ima Live opciju sa cd / dvd - a), pa vidi kako se tu ponaša wireless kartica, tako ćeš provjeriti jeli radi ok ili je "oglušila". |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Da ne otvaram novu temu. Imam iritantan problem... reinstalirao sam winse kod sebe doma i tamo internet normalno dela. Preselio komp u drugi stan gdje sam podstanar (internet je od covjeka koj mi iznajmljuje) i tu kad se spojim on uhvati mrezu ali je limited access... spaja se normalno na wifi kad sam doma i na moj hot spot ali na ovaj nece. Net je do prije instalacije radio. Negdje ga blokira predpostavljam... ako netko ima ideju bio bih zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Driveri,firewall,b ili g protokoli. Eliminiraj redom. |
![]() |
![]() |
|
|