|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
PXE, DHCP i opcija 66
Pozdrav, mrezna topologija je sljedeca: STALNO UPALJENI: ENKOM A1521-I modem/ruter (DHCP server) NAS4Free server POVREMENO UPALJENI: ostala racunala i printeri u mrezi Kako ruter koristim kao DHCP server, sa dhcp statickim adresama za sve fixne uredjaje u uredu (PCs & PRINTERI), zelio bih iskoristiti NAS4Free server za PXE okolinu, tj. da se s njega bootaju neki uredjaji bez diskova. Problem je u tome sto se u PXE okolini, uredjaj pokusava bootati sa DHCP servera, osim ukoliko se na DHCP serveru, preko opcije 66, ne preusmjeri na neku drugu IP adresu (u ovom slucaju bi trebalo na NAS4Free server). Medjutim, ne znam da li (i kako) mogu "objasniti" ruteru da PXE zahtjev preseli na TFTP servis od NAS4Free servera (na kojem je aktivan), tj. ne znam kako u ruter "ugraditi DHCP option 66". Imam administratorski (ne korisnicki) pristup ruteru, telnet spajanje radi bez problema, ali dalje ne znam. Dakle, da sumiram, zelim zadrzati ruter kao DHCP server (i ne koristiti PC/program za DHCP), a za PXE korisititi stalno upaljen NAS4Free, koji od rutera uvijek dobije istu, fixnu DHCP adresu. Da li je to moguce u mom slucaju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|