|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Mar 2005
|
napajanje Tagan TG 480 U01 i nforce4 maticna
-jel gore spomenuto napajnje kompatibilno sa atx 2 standardom, tj sa pocama koje sadrze 24 pinski utor -ovo pitam jer mislim prec na nforce4, a one sve imaju 24 pina na naponskom utoru -24 pina ima i na mom napajanju koje je spojeno preko konvertera na 20 pina , ali nigdje ne pise atx 2 nego atx 1.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Kratko i jasno, DA. Ja imam to napajanje i ima mogućnost odvajanja 20/24 pina i 4/8pina. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
-ako napajanje nema pci-E naponski konektor, je li moguce spojiti neku jacu graficku preko konvertera sa obicnim molexom |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Napajanja koja imaju 24-pinski konektor su ATX2 ver.2.0, a ATX2 ima samo 20-pinski i 4-pinski za proc.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
napajanja koja imaju 24pinski konektor, ali ne dual 12v rail zadovoljavaju atx12v v1.3 standard ali i eps12v standard (koji je nema izravne veze s atx-om ali je u biti prvi donio 24p glavni i 8p dodatni konektor). inače, riječ je o serverskom standardu. postoji hrpa napajanja za koje ljudi smatraju da su atx12v v2.0 kompatibilni, a u biti nisu. djelomice krivnjom naših trgovaca koji stavljaju krive informacije na cjenike. takva napajanja su npr. tagan u01 serija i i-xeye, ocz powerstream (osim 600w modela) i modstream... trenutno mi ih ne pada napamet još. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
znaci li to da moje napajanje Tagan TG480 U01 ne radi sa npr. novom nforce 4 plocom koja ima 24 pin utor -ovo mi je vrlo vazno, da ne bih nesto smrdo na ploci -sta bi se desilo kad bi to serversko napajanje spojio na neserversku plocu sa 24pin utorom |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
radit će ti, samo neće biti stabilno pri većim clockovima.... uglavnom, mislim da ti ova nova serija tagana (u-15 i u-22) ima 24+4 pinski konektor... btw, ima i ovaj moj fortron iz siga...mislim da je serija 60-thnp |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
pa onda ima... ja sam rekao za koje sigurno znam da imaju 24 + 4 pina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Resistance is futile
|
moguće ih je razdvojiti) pin + 8 (4+4 --> moguće ih je razdvojiti) pin napajanje. -->
Ono oko čega se judi bune je lijepo opisao VedranP. Tagan 480U01 je v1.3, a ne v2.0. Stvar je u tome da ta cijela serija Tagana nema razdvojivi 12V rail i samim time ne zadovoljava v2.0 standard. ALI radit će bez ikakvih problema i s tvojom pločom, kao i sa svim ostalim. A ta sranja da nema stabilne napone kod OCa pričajte nekom drugom. Pa nije to neko "LiLa" napajanje. Ovdje se priča o stvarnoj snazi, koja je i deklarirana i taj model je bez daljnjeg "medvjeđe" snažan i u stanju pogoniti hrpu zahtjevnih potrošaća u kompu. Ja sad stvarno više ne kužim o čemu vi pričate :confused:
Imam to napajanje, o kojem drago7 priča. Konkretno, ima 24 (20+4 --> moguće ih je razdvojiti) pin + 8 (4+4 --> moguće ih je razdvojiti) pin napajanje. Ono oko čega se judi bune je lijepo opisao VedranP. Tagan 480U01 je v1.3, a ne v2.0. Stvar je u tome da ta cijela serija Tagana nema razdvojivi 12V rail i samim time ne zadovoljava v2.0 standard. ALI radit će bez ikakvih problema i s tvojom pločom, kao i sa svim ostalim. A ta sranja da nema stabilne napone kod OCa pričajte nekom drugom. Pa nije to neko "LiLa" napajanje. Ovdje se priča o stvarnoj snazi, koja je i deklarirana i taj model je bez daljnjeg "medvjeđe" snažan i u stanju pogoniti hrpu zahtjevnih potrošaća u kompu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
vjeruj mi, bilo je tu na forumu topica, mislim čak od masnog (nemoj me uzet za riječ)...jest, to su odlična napajanja, ali matična nije stabilna pri velikom oc-u, ne zbog napajanja, već zbog nje same, zato jer je predviđena da joj se radi stabilnosti priključi i taj dodatni 4-pinski konektor |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Tako je, pogledaj šta sve pogoni moje napajanje, a još nije ni na 50% opterećenja (vidim po ventilatorima).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
pa da, a ako ga nemaš onda ga nemožeš priključit ![]() ovime završavam! pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Resistance is futile
|
Nešto si ti pobrkao... Postoje i neke ploče koje uz sve te 20, 24 i 4 pinske konektore za napajanje imaju i mogućnost spajanja još i jednog molex konektora za dodatnu stabilizaciju napona. Ti vrlo vjerojatno misliš na to. Ali to nema nikakve veze s temom ovog topica. A naravno da ćeš spojiti sve konektore koje imaš i možeš ![]() ![]() I daj nemoj više zbunjivati ljude ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
ne mislim na te...ali nema veze....ispričavam se svima ako sam nekoga zbunio, više neću ![]() pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Tagan 480W ima iznimno stabilne napone. Kod mene to isto napajanje veselo tjera dva optikanera, tri harda, tri 120mm venta, jedan 80mm, dodatnu PCI karticu, clockanu X800XL, clockani proc, i trenutno 4x512 meme. I to sve na DFI Ultra-D. Mislim-ako je znalo biti da je proc na 1.65v, mema na 3.92v i da se ništa nije rušilo, valjda je onda dobro i za normalan, svakodnevan rad. Ja sam govorio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
za Jelca : -jel tvoja dfi ultra d sa 24 pinskim naponskim utorom sa nforce4 ultra cipsetom i TG480 U01 napajanjem po standardu V 1.3 -ako jest onda je to ono sto me zaimalo, dakle informacija iz prve ruke |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Super Moderators
|
Ne znam kakvi su sad 480W Tagan modeli za kupiti, moje je ono prvo koje je bilo izašlo. Jedino nema konektore za PCI-E grafe. Moram priznati da te standarde nisam ni pratio, htio sam još dok sam imao KT-400 kupiti dobro, jako napajanje sa 24-pinskim konektorom za budući prelazak na PCI-E platformu. Kao što je vidljivo-na DFI koja je dosta zahtjevna i svim tim na njoj sve radi savršeno. ![]() Specifikacije na mojem su: 3.3v-28A 5v-48A 12v-28A To je čisto dosta za sve nove ploče i procove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
-za Jelca -upravo takve vrijednosti struja na raznim naponima su i kod mene, i nema pci-e konektora -znaci identicno napajanje -kad bodem prelazio na nforce4 ultra ne moram uzimat novo napajanje -hvala svima na informacijama |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Super Moderators
|
Ma, sa tim napajanjem nemaš nikakvog beda za NF4 Ultra ploči ![]() Samo vozi. |
![]() |
![]() |
|
|