|
![]() |
#1 |
Never Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Problem s bojama na ps
Pozdravljam! Opet se nadam pomoći znalaca, jer dosada sve sto sam ikad trebala odjavila sam se za rjesenjem. Imam problem s bojama. U photoshop-u, windows photo viewer-u i desktopu su potpuno razlicite boje. Nijanse bi nekako i mogla podnijeti, al ovolika razlika je ipak previse. ![]() Radila sam wizard kalibraciju za Photoshop,i prilagodila za RGB boje. Ovo mi je jako bitno jer radim sa PS. Monitor je : HP EliteDisplay E231 LED Backlit Monitor Grafička: AMD Radeon R7 250X Asus 2GB +Intel(R) HD Graphics 4600 (napomena: harware je nov) Sta da radim a da boje budu stvarne za foto print tj da su onakve kakve vidim? Unaprijed zahvaljujem! Zadnje izmijenjeno od: Female. 26.02.2015. u 15:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Never Registered User
|
Citiraj:
Vec sam to radila. Sad sam gledala i taj video i upravo je tako kako je i tu. Boje na lap topu na kojem sam godinama radila su ok. Na ovom komp ne. Monitor je spojen VGA kablom. DisplayPort cu pokusati probati ( koji, evo, trenutno nemam). I ako to ne rijesi, onda nemam ideja. Osim da monitor nije ok. Al nema ni to logike, jer Photoshop daje ok sliku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Mislim da ti ipak nisu aktivni isti kolor profili, desktop koristi standardni sistemski kolor profil, treba pogledati postavke Photo Viewera i usporediti s Photoshopovim kolor profilom. Ako u Photoshopu koristis neki custom made profil, moraš ga aktivirati i u Control Panelu i postaviti i u Windows Photo Vieweru. Ne mogu sad kopati po tome jer na poslu koristim Linux... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Never Registered User
|
Citiraj:
Nakon ovog threada sam mjenjala opcije i evo sta sam dobila: ![]() ![]() ![]() I sada vise ne znam sta je ovdje stvarno stanje. Ali i dalje ova ista fotografija (koju sam samo radi ovog usporedivanja stavila za desktop beckground) na desku je i dalje najlosija boja ![]() I sad me evo zbunjuje koja je stvarna slika stanja: desk, windows viewer ili photoshop. - pc koji koristim imam u profilu Citiraj:
Hvala vam svima na trudu. Nisam cesta u postavljanju pitanja, mozda godisnje par puta jer uglavnom rjesavam sve sama. Ako sam dosla do ovog foruma to vec znaci da sam ocajna ![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|