|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Temp veće sa 12cm napajanjem!
pazite ovo! jučer sam zamijenio napajanje svoje Codegen 400W, 8cm vent unutra, sa Codegen 400W sa 12cm ventom unutra. Tiha su obadva ali sam htio napajanje sa 12cm ventom, nadajući se boljem protoku zraka u kućištu, bla bla.. kad ono.. ![]() Temperature proca su mi veće za 4-5 stupnjeva (Zalman AlCu9, a system veći za 3 c! e sad nek mi netko objasni zašto?! imam još jednu 12cm na zadnjoj strani kućišta koji isto izvlači zrak van.. Totalno sam zbunjen. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Šroteks napajanje se malo preveč grije?!?! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
pretpostavljam da nisi radio nikakve promjene u kućištu (tipa preraspored kablova) koje bi mogle utjecati na protok zraka. postoji jedna mogućnost: baci pogled na stranicu napajanja iz koje izlaze kablovi. trebalo bi biti par perforacija za ventilaciju i na toj stranici... stavi ruku blizu njih i vidi dali tamo možda izlazi topao zrak. to je se zna desiti na pojedinim na napajanjima s 12cm ventovima iz razloga što zbog same činjenice da je vent na donjoj strani, zrak koji on tjera mora skrenuti za 90°. veći dio bi trebao izaći na stražnju (skroz perforiranu) stranicu, ali... loš raspored komponenti (konkretno velikih pasivaca) unutar napajanja može prouzročiti da se dobar dio toplog zraka vraća u kućište kroz tih par perforacija na 'prednjoj' stranici napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
to sam vidio cesto i na enermaxima, onaj 92mm fan dole puse pod 90* i onda topli zrak se jako osjeti na straznjoj stranici
![]() |
![]() |
#8 |
Lika u mom srcu
|
vratio sam staro napajanje unutra, koje je tiše od ovoga sa 12cm ventom. čudno ali istinito. temp su malo pale... ništa posebno.. izgleda da mi je toplije u sobi danas.. ![]() uglavnom, codegen 400W na tržnici. ako tko treba novo napajanje... feel free to call! ![]() isprike na odbrusivanju Fleks. PMS. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
AutoCad & Allplan expert
|
ako ti svi ventovi pusu prema van a ni jedan intake, u kucistu ti se stvara podtlak, a 12 cm vent stvara puno manje pritiske nego 8cm tako da da mu trebaju veci okretaji a samim time i glasnije je. recimo ja imam 2 venta na kucistu + ona 2 na na chieftecu 360, ako obadva na kucistu okrenem da izbacuju zrak iz kucista ovo dvoje u napajanju pocinje se vrtit barem s 200 okr vise a otraga se osjeti drasticno smanjenje izlaza toplog zraka koji je jos jace vruc... nemam vremena sad jos pisat moram na ispit... zivci me peru... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
...
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
O tome govore na www.tagan.de. (pod 'service') S druge strane, poceli su i oni proizvoditi napajanja sa jednim 12 cm ventilatorom. E to mi je sad kontradikcija. Ili im je FAQ na webu malo stariji. ![]() -- Mario. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
danas sam opet malo stišavao kućište, začepio sam prednje šupljine, i sad mi je jedini ulazak zraka u kućište preko donjeg dijela kućišta preko diska, ali su mi se temperature podigle... očito je premalo mjesta da dovoljno zraka prođe unutra... a nemam tu ubodnu pilu da izrežem dno kućišta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Netko rekao ubodna pila? Dolazim! ![]() (kad ju Isus napokon vrati...kad smo kod Isusa, gdje je to gunđalo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Nitko mi nije dao, ja uzeo ![]() Čime si ti pilio da si pigao lim? Ili što si pilio, alu foliju? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
the luda ribetna
|
busio si corava ![]() ![]() nego pm ti je pun |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() Pazi da ti ta ušesa još ne zvlečem malo ![]() ![]() Javim ti se ovih dana da ti napokon vrnem ubodnu jer meni već kupi prašinu doma! Citiraj:
I da ubodna je znala zapet koji put na casteku tak da imam jajsti blow hole ![]() 2mm borer? Kad na to staviš vent imaš jedan fini fijukajući zvuk koji nervira jer je visoko frekventan. Znam jer casetek ima takve rupe, dve napred i jednu je imao gore al ta je nestala ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum Zadnje izmijenjeno od: Isus. 05.10.2005. u 15:36. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
the luda ribetna
|
eheh nesto se treba i znati ![]() ![]() i ta 2mm ti nece smetat ak e razmak izmedu druge rupe 1mm...moze uredno uet do 4mm debljine borera jer se iznad toga pocne pigar lim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
A, tu si, već sam mislio da ću morati potegnuti mali križarski do tebe ![]() Vidim da si se zabavljao. Jesi uspio, gdje su fotke? I jesi maknuo metalne strugotine iz kućišta da ne bi bila erupcija dima kod paljenja stroja? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() bemti danas mi se stvarno spema malo(do zezancije mi je zas danas nisu zderonje) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
jedan frend je prije cca godinu dana uzeo neko jeftinjak napajanje s 12cm ventom i isto su mu porasle temp. pa smo se bacili u detaljniju istragu. samo što to bilo u manjem kućištu pa su se kao posljedica toga i optički pogoni grijali malo više. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Dimnih efekata nema. Na veliku fishovu žalost.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
...
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
5. Why Tagan does not use one big 12cm Single-Fan-blower ? Antwort : There is no advantage against the 180° dual-fans ?push-pull“-Technology, which can produce the so-called “laminar flow“ (a roughly straight and parallel air-flow from inlet to outlet). Disadvantageous of 12cm single-fan is that the fan can only be built into 90° direction, which also force the air-flow path to be 90° bent (flow turbulence), and besides of it also need free space in the power supply height, consequently the height of the heat-sinks must also be reduced. But lesser heat-sink mass (due to height reduction) results in lesser capability of conveying heat-dissipation. Another disadvantage of 90° fan-technology is that, when part of the heated air (through the dedicated holes on the backside) blown out again into the PC-case; this causes the so-called “ thermal short-circuit ”, if the heated air over and over be sucked again through the inlet. A sad ih i oni rade.. Go figure. ![]() -- Mario. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|