Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.02.2015., 22:20   #1
Nixis
Casual gamer
Moj komp

Nixis's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Problemi sa postavkama maila (SMTP, slanje maila)

Pozdrav ekipa,

Ovako, imam problem sa postavkama maila. Radi se o firmi kojoj sam se ponudio da mail postavim. Problem je u tome što mi javlja grešku kod slanja mailova. Incoming mail server funkcionira bez problema.

Radi se o Outlook Expressu na XPu.

Provjerio sam sve moguće odgovore na internetu, od mjenjanja SMTP portova do stavljanja kvačice na "My server requires authentication" ali ništa nije pomoglo.

Hoster je proslijedio incoming i outgoing adrese servera, čisto sumnjam da su oni poslali krivu SMTP adresu pošto su identične. Jedino što su natuknuli je da probam pod SMTP server staviti isti server kao POP3 ili moj lokalni?!

Ne razumijem baš ovo "lokalni".

Uglavnom, greška koja se javlja je slikana pa da ne tipkam previše, stoji u attachmentu. Cijenio bih svaku pomoć pošto mail treba hitno za potrebe posla.

Zbog sigurnosnih razloga zacrnio sam ime accounta i adresu outgoing servera. mail na koji sam slao je svoj hotmail kao što se vidi, malo je mutna slika ali mislim da je čitljivo. Probao sam slati na druge mailove, restartao komp, napravio novi account ali ništa...

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20150210_153436.jpg‎
Views:	479
Size:	75.1 kB
ID:	14547  
Nixis je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2015., 00:23   #2
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ne mozes u svatove bez qrca ilitiga tesko ce ti itko pomoc bez da das malo podataka bar o davatelju usluge ili serverima. Za primjer,imas podesen outlook s postavkama te koma (pop.t-com.hr i mail.t-com.hr),prebacis se na Vip internet i stvar ne radi tj. ili ne prima ili ne salje.... Ukratko,obrati se provideru,99% je do njega a ti 99% nisi napravio nista krivo. Eventualno portovi mada sumljam...
smuchac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.02.2015., 01:53   #3
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
A šta ima više podataka dat?

Potrebno je jedino saznati koji je provajder u igri i njegov SMTP postavit kao outgoing ....

A provajdera najlakše saznat preko whatismyip ....
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2015., 08:35   #4
Nixis
Casual gamer
Moj komp

Nixis's Avatar

Radi se o sluzbenom mailu firme @imefirme.net. tako da smtp i pop izgledaju ovako mail.imefirme.net

Probao sam t comov upisati kao smtp ali isto nije funkcioniralo.
Staro 17.02.2015., 08:39   #5
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Da li ti je uključena autorizacija prilikom slanja mail-a preko tog mail servera, da li možda koristite drugi port za slanje umjesto 25, da li ti je možda blokiran port 25 ?
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2015., 08:49   #6
Forace
Premium
Moj komp

Prvo i osnovno: mozes li preko webmail sučelja primati i slati mail?
Staro 17.02.2015., 23:08   #7
Nixis
Casual gamer
Moj komp

Nixis's Avatar

Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
Da li ti je uključena autorizacija prilikom slanja mail-a preko tog mail servera, da li možda koristite drugi port za slanje umjesto 25, da li ti je možda blokiran port 25 ?
Probao sam 25, 465, 587 i još jedan malo poduži ako se ne varam.

Uključio sam autorizaciju, odnosno oznacio oboje u postavkama, probao bez i sa autorizacijom ali nista.

@Forace

Kako pristupiti webmailu ?
Staro 17.02.2015., 23:33   #8
Forace
Premium
Moj komp

Pa imaš od hostinga upute .... onaj tko ti daje hosting domene daje ti i pristup cpanenelu ili windows inačici toga te podatke za pristup webmailu ...
Staro 17.02.2015., 23:59   #9
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

I tako je i najbolje jer onda mail nije "vezan" za komp.
Staro 18.02.2015., 07:04   #10
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
I tako je i najbolje jer onda mail nije "vezan" za komp.
je k najbolje..........

ako niste radili, a ocito niste, nemojte donositi ovakve brze zakljucke. ja sam proveo godinu dana sa nekih 140 ljudi, svi, SVI su imali neki oblik mail klijenta. najcesce office outlook, pa express, pa live pod sedmicom, nekima je isao thunderbird..............

kada im se znalo reci da odu "na ruke" na webmail, a koja je adresa? a koji da stavim mail, onaj sa mankijem ili onaj bez? koja mi je sifra?

pa je na englesko, pa je problem. pa nema bas friendly sucelje, pa je problem. pa opet zaborave adresu i sifru, pa je opet problem...... kuzis .

@Nixis

ne znam. nama je isto znalo raditi svakakva sranja svakakva sranja, cak i da zaglavljeni mail, kada ga obrises - sve proradi. napravis isti mail i sve prode...... plus, jel inbox ogranicen, jesi fulao koju tocku/zarez/klinac, jesi namjestio SMTP kako treba........ prolazi sve, najbolje ako negdje vec imas konfiguriran outlook, skicni i prepisi .

i prije slanja ovako maila testiraj postavke.
plus, jesi siguran daje pop server isto kao smtp?

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.02.2015., 07:12   #11
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

@ Burko: Starcima nije mijesto u kontaktu s računalom i mailom. Ko da ja ne znam da je njima to svemirski brod i ko da nikad nisam koristio i outlook i thunderbird,incredimail;na mobu k9 i k10 itd.... Vrh je kad odu kod nekoga kolege na komp pa traze svoj mail ili unakaze komp pa ti spasi mejlove,digni os a oni izgubili sifru i ugovor pa ti majmune zovi i moli.... Prosao sam to mnogo puta. 15 godina se aktivno bavim kompovima i servisom. Nisam ovlasteni ali prosle su mi tisuce kompova kroz radionu i nije da ne znam nista...
Staro 18.02.2015., 08:29   #12
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ruku na srce: mail web aplikacija nema što raditi u barem poluozbiljnim firmama. Standalone programi su uvijek bolje rješenje. U razno raznim (studentskim) udrugama se web sučelje može primjenjivati, pogotovo s najezdom mlađe fejsbuk generacije, ali tu se pojavljuju isti problemi sa zaboravljenim lozinkama, bugovima, nekompatibilnosti browsera...

Odavno se POP protokol izbjegava koristiti, s kojim si eventualno mogao zaboraviti podesiti "leave messages on mail server". Gubitak mailova mi se nije dogodio otkad sam prešao sa pop.htnet na smtp.gmail, a koristim isključivo mail klijent.

Nixis: je li to jedino računalo koje ne može pristupiti smtpu? Koja je SW okolina na računalu na kojem sve radi, ako takvo postoji?
Staro 18.02.2015., 09:22   #13
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
@ Burko: Starcima nije mijesto u kontaktu s računalom i mailom.

joook. nije mjesto opcenito ljudima koji ne znaju koristiti mozak jer: a) tako su naucili, b) nemaju sta koristiti, jer nemaju mozak.

ja sam doslovce ostao zapanjen koliko jedan glupi informaticar je sposobna osoba nositi ili barem donekle se snaci kada naide na neki problem koji je van njegovih opsega, sto znanja, sto struke. ali isto tako, mahom osobe koje rade takve poslove gdje je administracija u pitanju je zavrsena ekonomska / pravo smjer, pa ih razumijem . tamo nema razmisljanja, tamo nema potrebe za razmisljanjem...... najcesce nema potrebe.

nevazno, sada sam ja otisao bezveze. u svakom slucaju, moras sebe osigurati na najbolji nacin da to fino radi, korisniku osigurati najbolje i najjednostavnije rjesenje i poduciti ga osnovama (ako ne zna) i to je to.

dok ovdje opet kazem autoru, moze bit svakojakih sranja i zato bi prvo pogledao kod nekoga gdje je vec konfigurirano. ako se postavke poklapaju, backup svega i dici ispocetka acc, metoda pokusaja-promasaja jer mi se neda gledati u uslikan monitor i citat gresku, posto se nije SS mogao uhvatiti.........

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2015., 09:36   #14
Forace
Premium
Moj komp

Ah, korisnici ko korisnici 90% nisu inžinjeri. Glede okolina: klijenti su dobri kad svako ima svoje računalo da vas vidim kako konfigurirate klijente na javnim računalima (tipa zbornica, knjiznica ...) bez aktivnog direktorija i više usera na kompu .

Od prilike do prilike.

U najgorem slučaju: Nixis probaj se telnetat na SMTP i ručno popričat s njim , to sam doma jednom moro radit jer mi je dragi t-com blokirao port 25.

Fora je live "pričat" sa serverom .

Glede ovih metoda briši, prepiši otkud radi itd. ... zgodno je to ako ima negdje gdje nešto radi ali i dalje je propisno traženje grešaka po meni bolji način .

Nixis: koju grešku dobivaš?

Edit: sad sam pročitao, pa tebi je mail server rejectao hotmail domenu, ajd ti probaj sam sebi poslat mejl obično se tako radi da provjeriš sent i recive a neki mail serveri mogu biti konfigurirani da odbijaju određene domene.

Zadnje izmijenjeno od: Forace. 18.02.2015. u 09:41.
Staro 18.02.2015., 11:34   #15
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova

Edit: sad sam pročitao, pa tebi je mail server rejectao hotmail domenu, ajd ti probaj sam sebi poslat mejl obično se tako radi da provjeriš sent i recive a neki mail serveri mogu biti konfigurirani da odbijaju određene domene.
Da nadovežem pitanje: postoji li uopće taj račun ny_x_y@hotmail.com?
Staro 18.02.2015., 22:57   #16
Nixis
Casual gamer
Moj komp

Nixis's Avatar

Ovako, webmail ne dolazi u obzir firma je odlucila da se rjesavaju stvari preko outlooka a osobno ne poznam sefa. Takoder radi se o ducanu gdje cure prodaju i to je jedini komp od te trgovine koja je mala, tesko je ocekivati da ce one znati baratati cpanelom, webmailom itd...

Mail postoji i moj osobni je, probao sam sa 4 razlicita maila s razlicitim domenama tako da nije do hotmaila.

Sto se tice postavki provjerio sam ih sa svojima, cak i sa instrukcijama koje postoje na netu, ovaj kod greske kao solucija na netu stoji da treba oznaciti autentikaciju, ali kao sto sam rekao to nije pomoglo.

Probao sam i restart racuna, odnosno radio sam na novo sve. Nazalost, ne znam kako je na drugim racunalima jer su ducani u drugim gradovima i tamo mail jos nije postavljen.

@Forace

Mozes pojasniti telnet?
Staro 18.02.2015., 23:15   #17
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Znači lupiš u CMD-u telnet mail.tvojadomena.hr 25 i trebaš dobiti odgovor da li si došao do servera ili ne. Ako ti je neki drugi port onda napravi zamjenu.
Na Windows 7 prvo moraš instalirati telnet klijenta inače ti ne bude radilo

Npr. ja lupim telnet mail.mojadomena.hr 25 i dobijem odgovor:

220 mx.google.com ESMTP n3sm34550716wja.36 - gsmtp
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2015., 23:40   #18
Forace
Premium
Moj komp

ALister ti je već pojasnio telnet. Webmail ti nisam savjetovao iz razloga korištenja (što su se svi nadovezali) nego iz razloga provjere ispravnih postavki na samom mail serveru.

Probaj prvo telnet.
Staro 20.02.2015., 21:34   #19
Nixis
Casual gamer
Moj komp

Nixis's Avatar

Ok budem probao, hvala na objasnjenju!
Staro 24.02.2015., 20:46   #20
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor Nixis Pregled postova
Pozdrav ekipa,

Ovako, imam problem sa postavkama maila. Radi se o firmi kojoj sam se ponudio da mail postavim. Problem je u tome što mi javlja grešku kod slanja mailova. Incoming mail server funkcionira bez problema.

Radi se o Outlook Expressu na XPu.

Provjerio sam sve moguće odgovore na internetu, od mjenjanja SMTP portova do stavljanja kvačice na "My server requires authentication" ali ništa nije pomoglo.

Hoster je proslijedio incoming i outgoing adrese servera, čisto sumnjam da su oni poslali krivu SMTP adresu pošto su identične. Jedino što su natuknuli je da probam pod SMTP server staviti isti server kao POP3 ili moj lokalni?!

Ne razumijem baš ovo "lokalni".

Uglavnom, greška koja se javlja je slikana pa da ne tipkam previše, stoji u attachmentu. Cijenio bih svaku pomoć pošto mail treba hitno za potrebe posla.

Zbog sigurnosnih razloga zacrnio sam ime accounta i adresu outgoing servera. mail na koji sam slao je svoj hotmail kao što se vidi, malo je mutna slika ali mislim da je čitljivo. Probao sam slati na druge mailove, restartao komp, napravio novi account ali ništa...

U firmi gdje radim postavio sam dvoma inžinjerima emailove.
Problem se nalazi što na server strani moraš stvoriti emailove.
Server na firmu uđeš tako da ukucaš pop.xxxxx.com i onda ukucaš standardni email i password.

Sad pazi moraš koristit autorizaciju a zato i vjerovatno odbija slanje.

Problem se lagano rješi.
umjesto pop stavi smpt i stavi autorizaciju i to bi trebalo biti to.

Ako neide nađi koja je firma ovaštena za server i nazovi ih on bi ti trebali pojasniti što treba napraviti.
Staro 25.02.2015., 15:57   #21
Nixis
Casual gamer
Moj komp

Nixis's Avatar

Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
U firmi gdje radim postavio sam dvoma inžinjerima emailove.
Problem se nalazi što na server strani moraš stvoriti emailove.
Server na firmu uđeš tako da ukucaš pop.xxxxx.com i onda ukucaš standardni email i password.

Sad pazi moraš koristit autorizaciju a zato i vjerovatno odbija slanje.

Problem se lagano rješi.
umjesto pop stavi smpt i stavi autorizaciju i to bi trebalo biti to.

Ako neide nađi koja je firma ovaštena za server i nazovi ih on bi ti trebali pojasniti što treba napraviti.
Oznacio sam u postavkama autorizaciju i smtp.xxxx.com već.
Staro 25.02.2015., 16:05   #22
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor Nixis Pregled postova
Oznacio sam u postavkama autorizaciju i smtp.xxxx.com već.
Jesi li na server strani napravio emailove ili ne?
Ako nisi naravno da neće raditi.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno