|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
(riješeno) Računalo prepoznaje RAM, Windowsi ne
Pozdrav, dakle, na ovoj konfiguraciji mi računalo prepoznaje samo 4GB RAMA, dok je u njemu 14GB. Prije reinstalacije Windowsa, stari su prepoznavali 8 (vjerovatno zbog procesora), a nakon reinstalacije prepoznaju samo 4GB (i windows 7, i windows 8, 8.1, 10). Konfiguracija: Matična ploča: dell 0gu083 Proc: Intel Xeon e5345 RAM: 5*2GB + 1*4GB ddr2 Graf. AMD radeon hd 7470 750w napajanje Zanimljivo mi je to što je prije reinstalacije bilo 8GB RAMa dostupno, a sad nije. Mislio sam staviti problem u hardwareske probleme, ali mislim da je do OS-a. Pitanja, pomoć? EDIT: Nakon provjere sa CPUZ-om, svaki od keksa se prepoznaje normalno i dobro, osim jednog kojeg prepoznaje kao 4GB, a i biosu ga prepoznaje kao 2GB, a kad ga stavim samog u racunalo, ne pali se uopce, dok se sa svakim drugim pali normalno. No, nakon sto sam njega maknuo, i dalje pise samo 4GB RAMa da je usable u windowsima, dok BIOS prepoznaje 12GB, kao što i jest unutra. Zadnje izmijenjeno od: strgani. 28.11.2015. u 23:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Game Collector
Datum registracije: Jun 2010
|
Vjerojatno si instalirao 32 bitne windowse. Oni mogu radit samo s 4 GB rama. Instaliraj 64 bitne windowse.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
64 bitni su svi bili, ne koristim 32 bitne vise uopce. Nisam nikad updateao bios, tako da ne znam kako, moze neki tutorial za ovu maticnu? Ako ste sigurni da ce pomoci? Edit: treba posloziti drugacije RAM u slotove, jedan do drugog iste modele/kapacitete RAMa, sad prepoznaje u quad modu sav RAM, al 8GB usable i dalje. Ocito je to do procesora ogranicenje tih 8GB RAMa. Zadnje izmijenjeno od: strgani. 29.11.2015. u 11:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Zašto uopće koristiš različite stikove RAMa.Kladim se da su sva 3 različita.Uopće me nečudi tvoj problem. Al evo jedan savjet. Izvadi onaj on 2GB i provjeri dali Windows vidi 8 GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Editao sam sve, sad je ok. I zato jer nemam drugacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Od intela ... Flexibility and Stability with Intel® 5000 Series Chipsets The following chipsets for the Dual-Core and Quad-Core Intel® Xeon® processor 5000 sequence-based two-processor platforms enable highly balanced systems, with up to 21 GB/s throughput from processor to memory and I/O, matching the improved processor performance and advanced FBDIMM memory technology. These chipsets incorporate dual independent, dedicated FSBs, FBDIMM support for up to 64 GB of memory capacity with advanced reliability and data availability features, and up to 16 lanes (x16) of PCI Express*. a ovo je od DELLa... Up to 32GB quad-channel DDR2 Fully Buffered DIMM (FBD) 533MHz ECC memory; Eight DIMM slots dakle zli vuk stanuje u miješanim keksima ... ako sam ja sve ovo dobro polovio ? Dell 490 radna stanica ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|