|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
(riješeno) Procesor ne radi?
Imam procesor Intel pentium 4 630 stavio sam ga na maticnu Asus p5s800vm procesor radi na toj maticnoj, zahteva bios 1007 a ja imam najnoviti 1023 kad hocu da ga upalim ventilatori se vrte ali se ne cuje beep kod i nema nista na monitoru. kad izvadim procesor iz soceta on je malo topao, ima li nade da je ispravan, i ako je ispravan zasto onda nece da se upali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Veća je vjerojatnost da je krepala ploča nego procesor. Probaj posuditi neki drugi procesor tek toliko da vidiš hoće li biti problema sa njime. Ako s njime dobiješ sliku, onda je problem u tvom procesoru. Ako ne dobiješ sliku ni s njime, onda ti je do ploče. Ploči (i proceosru) bi ionako bilo vrijeme za penziju/rashod.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Znam da su za penziju, ali sluze svrsi. Maticna je ispravna pentium 4 530 odlicno radi dok 630 na istom (najnovijem biosu) ne radi, sto me dovodi do toga da je procesor rikno.... takodje sam na internetu naletio na ovo "Ovo je jedan od čestih problema. U slučaju da ste menjali nešto od hardvera ili rasklapali kompjuter, prvo proverite da li ste sve uređaje dobro priključili. Kada to proverite, trebalo bi da vratite podešavanja BIOS-a na default. Ovo ćete uraditi tako što ćete skinuti bateriju sa matične ploče i sačekati par trenutaka" ovo bi trebalo da pomogne? To jest mora, procesor sam testirao na drugoj maticnoj i radi, a kod mene ne, i ako drugi slican kod mene radi sto znaci da je sve ispravno. Zadnje izmijenjeno od: nino. 27.01.2015. u 23:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Imas na ploci jumpere. Potrazi u manualu gdje su locirani clear cmos jumperi, kratko ih spoji na 20-30 sekundi i nakon toga probaj upalit komp. ako ni tad ne pali sa najnovijim biosom onda znaci da iz nekog razloga ploca ne podrzava taj cpu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
neverovatno, ali za ne znam koliko godina bavljenja sa racunarima ovo nisam jos doziveo, na oficijalnoj stranici ploce pise da moze prcesor(zato sam ga i uzeo) procesor licno proverio na drugoj maticnoj i radi, bios flesovan i na visu verziju nego sto ovaj procesor trazi, jos ostaje da probam sa ovim restartovanjem biosa, ako i to ne upali licno se bacam pod voz ![]() Inace vidim mnogi se zale na slicne probleme, ovo sam slcno imao samo sto nije hteoda digne sistem, ali sam mogao u bios pa je bilo lakse da ga restartujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
A menjao sam i do sada, ali mozda je ovo sto ovaj ima vise "opreme" pa ne radi kao ovaj drugi procesor, pa moram restart, u svakom slucaju radiiii, a i sad znam za ubuduce |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|