|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
corsair 520w hx
evo ljudovi kao sta ste mi savjetovali kupio sam corsair 520w hx... ali moram rec da ima stvarno visoke temp!... zagrije mi kuciste i proc na idle radi 40c sa dodatnim intake ventom koji sam stavio! prije je radio oko 30 do 33 idle na load do 40/43 a sada 47/52 load... hm... why? ![]() ako je bez venta onda je idle od 45/50 load oko 60!!!! i nije overclockano nista! hmm.. help? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Hm zasto je napajanje krivac visokoj temp? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ne mogu bas vjerovati da ti napajanje toliko dize temperaturu u unutrasnjosti, za tolko dizanje bi moralo bit vruce da ga ne mozes drzat uopce dok radi, pa daj ga pipni. i probaj vratit staro napajanje... strange..
![]() |
#5 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
1.) Jedino objašnjenje je da si (prilikom instalacije PSU-a) razmrdao cooler na procu (nije dobro sjeo ili se pasta loše razmazala). Savjet: Ponovno postavi pastu i cooler na CPU 2.) I nije baš najbolje (čitaj: LOŠE) rješenje koristit napajanje kao ispušni vent iz kućišta iz razloga što se time PSU pojačano zagrijava i samim time stvara više buke (RPM-ovi se dižu). Savjet: Ispušni vent bi trebao bit posebno instaliran (na pozadini, na što većoj visini) kućišta i to po mogućnosti 12cm (što opet ostavlja mogućnost smanjenja RPM i naravno buke) ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
To te prokletstvo Hiper napajanja prati. Bilo sto stavis u taj komp pregrijavat ce se. Haugh.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ma sve je ok bilo dok nisam stavio to napajanje! sve je radilo normalno! nisam diro cooler uopce a pastu sam stavio prije nekih 2mj i to dosta puno paste! i radilo je normalno! grije se napajanje dosta! i imam 6 ventilatora sad i svejedno temp je 40 idle :S ... wtf... nekuzim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ako si već toliko uvjeren da je napajanje uzrok većem grijanju, vrati staro napajanje i vidi jel temperatura opada ili ne. Jednostavno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
|
Moja greška, previdjeh tvoj post. E sad, ako je u pitanju bio Hiper, to je ipak nezanemariv faktor ![]() ![]() Imaš pećnicu u blizini? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
nemam stvarno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
|
Naravno da i grafička kartica doprinosi većem grijanju, no ako si imao istu prije i poslije mijenjanja, onda ta opcija pada u vodu. I da, kako si samo uspio pastom zamaljati i donji dio procesora? Koliko bi to bilo ''dosta paste''? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PizzoZder
|
Daj slikice pliiiizzzz!
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Čeka se Margo efekt s procesorom? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
skino sam proc dok je bio topal i oso mi ispod! pasta nije elekrto vodljiva pa ne smije mu bit nista jelda? ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ceeeeeeekaj malo, ti si imao 8800gtx spojenu na neko sugavo napajanje? ![]() ako je tako onda ti se sad grije sve toliko jako jer kartica napokon ima struje da moze raditi kak spada, hehe, naime kad nema dovoljno struje smanji taktove i to drasticno. To s noname 400w napajanjima radi i 7800gtx, di nece 8 serija koja zdere struju ko sumanuta
![]() |
#17 |
Premium
|
a sad je sve 5! nisam skuzio o cemu se radi ali sad je sve ok! i nisam imo 8800 gtx spojenu jer je napajanje bjedno i zato mi je temp bila 30c idle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i nedam vam slike proca i paste jer me sram kolko toga sam nabio gore lol... ![]() nebih znap zasto sam toliko stavio.. malo mi je pobjeglo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
usput da pitam hladnjak zalman cnps 9700 NT je majti?? i pise da ide na am2 i na intelov 775! je to moguce? i isti takav je 9700 led... je bolji ili lošiji šta taj? ... jer je 50 kn jeftiniji... zanima me cisto da spustim temp proca a cuo sam da je taj odlican a i paše mi jer "ako" je istina da ide i na intelove proc onda mi je to zakon jer mislim prec na intel... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
osobno... zaboravi na te Zalmane (preskupi su za ono što nude) radije pogledaj neki TT BigTyphoon, Scythe Ninja Plus...
![]() |
#21 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
jel teško pogledat coolere? ![]() ok da ti sve serviram na tanjur.... bolji su od Zalmana i idu na sve aktualne sockete ![]()
![]() |
#23 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Pogledaj TU.
|
|
Oglas
|
|
![]() |