|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
neki kažu da su OK uvijek sam bio u krugu onih koji su davali prednost drugim komponentama preko napajanja....više ne ima puno nas koji smo zbog njih ostali bez nekih komponenti.....imao sam 300W.....bučno, velika odstupanja napona, slab 12V rail, u zadnje vrijeme mi se znalo desit da mi grafa nedobije dovoljno struje, spaljena Asusica ![]() moja topla preporuka zaobići u širokom krugu, odreči se kojeg piva i porcije čevapa, koje kutije pljuga i kupiti polovno kvalitetno napajanje ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Od svih tih, što bi se reklo, "no-name" napajanja, znači Codegen, MS, EverPower/MaxPower, JNC,... najbolji bi bio Codegen, al opet, ne preporučam ga za neku jaču i skuplju konfiguraciju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Imao sam i ja Codegena 480W nekih pol godine, nakon toga prodo legi i njemu prosviralo nakon tjedan dana, da se ubiješ.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
moj Codgen je radio bez bedova 2 godine....onda su mi ošla dva tranzistora kod RAM-a pufff....da je jedan bio bi ljut na ASUS-a ovako napjanje je 99,99% krivac
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
napajanja hmn ona od 400w su ok iako to nije za konfe tipa a64 itd jer znaju crknuti a nebi bilo ljepo da pofuraju komponente u vrijednosti od 6-8k kn ![]()
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
imam u starom kompu 400w Codegen sa 80mm ventom i radi bez problema više od tri godine.U drugom stroju isto 400w napajanje samo sa 120mm ventom radi nečujno,a tjera 3,2 preskija,x 800 pro grafu,gigu rama,dvd rom,dvd pržu,zvučnu i tri venta na kučištu,zasada bez ikakvih problema. Ovo je moje iskustvo sa Codegenom,nadam se dače ti pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
dedicide
Datum registracije: Mar 2005
|
Meni je codgen 400W sa 8cm ventom tjerao: P4 2.4E@3.5GHz AC Freezer Abit IS7-E 2x512mb kingmax hardcor@450MHz 2.7v GeForce 6600@558/724MHz zalman Vf-700 DVD+RW/-RW PIONEER DVR-109BK Hitachi 60GB 2x12cm Thermaltake led ventovi 2x30cm uv neonke 2xled spotlight Naponi su bili ok, jedino mi je smetala buka kad je komp pod opterečenjem pa sam ga zamjenio sa fortronom od 400w 12cm vent.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
ja sam sastavio preko 20 konfiguracija na codegenovim kucistima i napajanjima, niti na jednom nije nista riklo, bilo je tu 5-6 a64 i par p4 iznad 3ghz. ove sitnicarije tipa blagajni ne brojim.... meni je to br 1. za masu, naravno ko voli nek kupuje skupa kucista i napajanja, ja cu radije nekom rec da pare ulozi u grafu ili ddr...
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Nikad se ne zna... No-name napajanja su čista kocka, može radit par godina bez problema, a može nedugo nakon kupnje vrisnut i za sobom povuć malo više komponenti. Onda ćete pizdit jer niste uzeli bolje napajanje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
dedicide
|
Meni nikad nije napajanje sjebalo komp, a komp imam več 10 godina (naravno ne isti) i uvjek sam kupovao jeftina napajanja i uvjek sam izvlačio max iz love koju sam bio spreman dati pa mi je napajanje bila zadnja stvar. Sada prvi put imam skupo napajanje a kupio sam ga samo zbog tišine. Da sam čuo onog codgena sa 12cm ventom da pod opterečenjem radi tiho njega bi kupio. A koliko pratim po forumima ima puno ljudi kojima su baš skupa napajanja sjebala komp.
![]() |
#14 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
>>A koliko pratim po forumima ima puno ljudi kojima su baš skupa napajanja sjebala komp<< kojim ljudima koja napajanja ??
![]() |
#15 |
dedicide
|
Sigurno da su skupa bolja, sigurnija i tiša ali i ona odu kvragu ako nemaš sreče. Ja sam imao ok iskustva a netko nije i to je to kužiš? A to što pitaš kojim ljudima, šta nisi čuo da je nekom skupo napajanje sjebalo komp? Tko voli skupo i ima novce nek izvoli i kupi a ja kažem codgen je ok. Htjeo sam samo pomoči a ne se s nekim sad tu prepucavati. Pozdrav!
![]() |
#16 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Re: Codegeni
Citiraj:
Bio sam zadovoljan sa Codegenom 480W i držalo je oko godinu i pol s tim da meni treba nuklearna elektrana, a ne napajanje. ![]() Pošto mu ni Rak nije mogao udahnuti život, nisam znao što kupiti jeftino i jako. Ali dobio sam preporuku za jednu staru i kvalitetnu firmu Chanell Well 400W iako na njemu piše da mu je max. 420w. Cjena je više nego povoljna. Pa ćemo vidjeti.
![]() |
![]() |
#17 | |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Re: Re: Codegeni
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Tjah, kada sam vidio da je Codegenovo napajanje od 400W jače od onoga od 480W sve mi je bilo jasno. Nemojte se igrati lutrije s time, loto možete uplatiti na svakom kiosku. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Meni je Codegen 300W sjebao radeon 9200. Problem kod takvih napajanja je što rade, daju sasvim OK napone i onda jednog dana bum, ode pola kompa... Imaš Codegen 400W s 2X12V railom, to bi već moglo biti OK - 195KN. Ali jebem mu mater za 340KN dobiš čifa od 410W!!! Razlika je 150KN. To je mala cifra a u igri je velika lova ako nešto počne goriti...
![]() |
#22 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
evo da uskočim. ja sam imao iskustva sa nekoliko codegena, i sa svima pozitivna. trenutno (već 2 godine) i sam imam jednoga od 400W sa 8cm ventom, i zadovoljan sam. i jedan 400W sa 12cm mi stoji na stolu, čeka kupca.. Oni su po meni ko Spire cooleri, jeftini, a odlično rade svoj posao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|