|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Pucanje internet veze (Bnet)
Pozdrav! Prije nekih dva tjedna su mi instalirali Bnet priključak na stan i po mom mišljenju nešto ne radi kako bi trebalo. Primjerice, čim upalim utorrent (znači program je samo upaljen, bez da se nešto skida ili uploada) više nije moguće surfati netom. Također prilikom surfanja veza zna puknuti no samo kada pokušavam učitati neke domene poput nba.com, rezultati.com, ponekad gmail pa čak i pcekspert. Isto se dešava na drugom laptopu. Također, pokušao sam se spojiti wirelessom ili LAN kabelom no ništa se ne mijenja. Gasio sam firewall u windowsu i na routeru, pokušao sam sa gašenjem antivirusa i ništa. Router koji su mi dali je CISCO EPC3925. Ima li netko ideju što činiti? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nazvat njih? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
bilo meni isto...mjenja torent klijente, reinstalira windowse...nema šta nisan proba...zovi tehničku i kaži da ti net ne radi dok ti upaljen torent iako nista ne radi (nemaš straha, nisu oni blesavi....znaju oni da mi svi koristimo torente xd) Inače moj savjet ti je da instaliras neku od starijih verzija kao https://www.google.hr/#q=utorrent+2.2.1 ti bar imas dobar ruter (docsis3) a ja smeče od thomsona ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ovak, nazvao tehničku podršku, lik ugasio internet nakratko i rekonfigurirao sve iz početka (kako kaže). Za torrent kaže da je do mog kompa da uvezi toga ne može ništa napraviti. Pokušam otvorit domene koje prije nisam mogao i opet sve isto, znači ne radi. Potom naletim na nekom stranom forumu na problem iste tematike i rješenje je - ugasiti IP flood detection u postavkama routera. Uradim to i sad radi sve 5 - znači otvara domene koje prije nisam mogao otvoriti i surfanje uz upaljen torrent. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Navedeni "IP flood detection" (dio paketa zaštite od Denial of Service attack) ima direktne veze sa torentom tj. kako torent radi, druga je sad stvar kako je ta funkcija zaštite izvedena u pojedinom uređaju i jeli radi probleme kao u tvom slučaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Zar nisu "IP flood detection" i "UDP flood" funkcije Firewall-a, jer kaze u uvodnom postu da nije bilo promjene iskljucivanjem firewall-a u Windowsim i routeru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Pod Security tabom u postavkama routera ima zasebna mogućnost da se uključi/isključi gore navedena funkcija a da se pritom firewall ne mora uključivati/isključivati. Primjerice kad sam isključio firewall, IP flood detection ostao mi je uključen. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|