|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
overclocking
dal smeta ako sam u biosima postavio umjesto 100, stavio sam 133 Mhz. što sam dobio s time, i što to uopče znači. što znači overclocking? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Re: overclocking
Citiraj:
overclocking je ubrzavanje računala na način da komponente rade brže od defaultnih postavki i time se zapravo ubrzava računalo (prisilno), za dobar OC treba imat više-manje kvalitetne komponente i dosta znanja. svaka komponenta se može klokat ovisno o seriji, to je stteping. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Overclocking znači podizanje radnog takta neke komponente (procesor, memorija, grafička, itd.) i dobivanje boljih preformansi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Pa ako je prebacio sa 100 na 133 onda je ubrzao procesor valjda,sta ne!? Brzina proc. se sastoji od FSBa i mnozitelja. Brzina FSB je 100 pa na vise,a mnozitelji su od recimo 5-13 i kada ta dva broja pomnozis dobijes brzinu procesora. S time da je razlika kod AMDa(Athlon,Duron,Barton) i Intela(Pentium,Celeron) u tome sta je kod AMD procesora brzina oznacena sa oznakom "+" sta znaci da je brzine kao Intelov proc na istom taktu. Znaci AMD 2400+ Hz je isto sta i Pentium IV 2400 Hz. SAmo sto kod AMD procesora stvarna brzina je u zagradi znaci taj proc 2400+ od AMDa radi na brzini od 2000MHz(znaci npr. FSB 200 ,mnozitelj 10),a ova oznaka plus"+" je stavljena jer ljudi ne bi imali pojima da je 1866MHz kod AMDa isto sta i 2400MHz kod INTELA.... malo sam zakomlicirao,al jebga....mislim da nisam puno fulao----
![]() |
#5 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Jooj, ajd ne komplicirajte! Prouči ovo za početak...http://forum.pcekspert.com/showthrea...0&pagenumber=1
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Giga, to ti se zove Performance Rating. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |