Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.11.2014., 17:55   #1
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Router attack defense opcije

Pokušao sam guglat neke od ovih opcija, ali nisam našao baš ništa konkretno i detaljno, pa me zanima ako netko zna objasnit ove opcije za firewall na routeru jer za neke nikad nisam čuo dok za neke jesam, pa eto uz objašnjenje ako može i sugestija dal mi treba uključeno to nešto po vašem mišljenju ili ne. Ovo šta je sad na slici usključeno to je po defaultu tako pa nisam htio ni dirat.

Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2014., 22:10   #2
Slow
Premium

Datum registracije: Feb 2006
To je doma router ili?
Vecina tih napada se bas i nece dogoditi osim ak nisi naljutio susjeda/mladjeg brata/curu pa da ti pokusava srusiti rad mreze/terminacija-prekid usluge (dos)...ili mozda ak imas vrlo vazne podatke
Slow je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.11.2014., 22:48   #3
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Da doma router, komp mi služi nekad za server nekad za igranje(to najmanje ustvari) nekad za skidanje (torrent i preko raznoraznih servisa) za rad i ne znam jesam šta još izostavio uglavnom nije da je samo stolno računalo za pisanje već za svašta pomalo služi.
Staro 06.11.2014., 08:17   #4
Slow
Premium

Ovo su ugl sve nacini d/dos-denial of service napada. Najlakse je da si procitas malo o tome pa vidis da li ti to treba i koji ti je stvarni rizik u tvome okruzenju od takvog napada. ICMP je ok ponekad imati jer taj prokleti ping cesto zatreba za troubleshooting.
Port scan enable je mozda po meni prvi izbor od ovih svih za hardening osobnog racunala.
Staro 06.11.2014., 10:16   #5
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Okay pokušat ću nać negdje ako će bit, makar sam tražio do sad i još uvijek za neke ove nisam našao neko objašnjenje tj. koja je njihova svrha, ovako i meni izgledaju svi skoro za neke obrane od napada ovaj jedan za blokiranje pinganja i ovaj prvi neam pojma isto šta je storm defense, al htio bi malo detaljnije o tom pročitat no ništa budem nastavio tražit, tnx na pomoći.
Staro 06.11.2014., 12:58   #6
Slow
Premium

Svrha ovih raznih napada je da generiraju ogromnu kolicinu odredjenog prometa na koje tvoje racunalo mora odgovoriti. Resursi na racunalu dodijele se "hendlanju" tog prometa i toliko se tog prometa izgenerira da npr. tvoje racunalo ne moze vise hendlati i odgovarati na te upite i onda se crasha. To je doslovno denial of service- jer ne mozes noramlno koristiti servis /aplikaciju / racunalo.
Broadcast storm:
http://youtu.be/se-pVwapTic
Staro 06.11.2014., 13:28   #7
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Kul sad znam za broadcast storm, za ovo ostalo sam znao i prije.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno