|
![]() |
#1 |
Staff Sergeant
Datum registracije: Dec 2004
|
leadtek 6800le
Evo zanima me jel ima ko iskustva sa klokanjem ove grafe(pipeovi,dizanje jezgre i voltaže), iz linksa.Ukratko šta se može iz nje izvuči? I zamina me još nešto koja je razlika između 6600gt i 6800le. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Pun je forum toga. Doslovno. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Re: leadtek 6800le
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
DragonBall Z Fan
Datum registracije: Jul 2005
|
ja ti ima tu leadtek 6800le i dala se otkljucati na 16/6 bez ikakvih sranja u 3dmark05 poslije i klokao sam je na 385/880 lako zbog jako dobrog hladenja kaj ima ![]() ps dalji nisam probao klokati |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
čemu ova tema imaš sve al baš sve na forumu
![]() |
#7 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
Zasto nitko gore-desno ne vidi tab "trazi"..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Lost soul still wondering
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja ljude zbilja ne kuzim....na threadu je prva i jedna jedina otvorena tema , pazite jos ima sticky : ljepo napisano "6800le" I sad covjek otvori milijun i prvi post o tome , pa kaj nitko ne gleda malo po forumu , a da ne kazem da je tema prozvakana vec milijun puta |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
Gle nema beda sve ok , al kad se tako nesto trazi , odes pod "nvidia" pogledas malo , evo tu je netko vec otvorio thread , idem tam pitat , a ne da ih je sto , neg je problem u tome sto su ljudi lijeni , kao na foru joj idem ja odmah otvorit thread zasto da gubim vrijeme tražeći , a garantiram da mu nebi trebalo ni pol sekunde da nesto nađe sa mo kad bi se ljudima dalo..... Dobro vec sam malko i zaglibio , sve ok Peace ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
Da ne otvaram novu temu...
Pozdrav svima Zahvaljujem se svima sa ovog foruma jer sam radi vaših postova i ja danas sretni vlasnik Leadtek 6800LE kartice. Otključao sam je na 16,6 ![]() Ali taktovi neće preko 380/780 (nemam muda igrati sa sa flashom biosa,glanc je nova kartica i još je nisam otplatio) Budući da sam dosta toga saznao ostalo mi je par važnih pitanja. 1. Moje napajanje je LC Power 420W na +12V daje 20A (netko mi je rekao da je ta stavka bitna), e sad jel to dosta da tjera dotičnu karticu(nabrijanu) sa bartonom na @3200+ i 1,7V sa 1GB RAM DDR 400,40GB HDD,audigy,dvd/rw, cd/rw, tv kartica ili bi bilo pametno kupiti neko jače napajanje? Trenutno ne radi u punoj snazi jer me strah da nešto ne izgori zbog manjka struje. 2. Koje napajanje za razumne novce? 3. Kako prevariti one male testove u Rivi koji mi kažu da sam previše OC frekvencije (ponekad čak i za istu frekvenciju prođe test a ponekad ne)? 4. Jel se više isplati povečati takt a smanjiti broj pipa i vertexsa ili obrnuto? 5. Zadnje: Jel mogu nešto spaliti ili uništiti ako pogonim max OC karticu sa slabim napajanjem ili će se samo smrzavati i rušiti sustav? Hvala svakome ko pametno odgovori |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Džabe si krečio!
|
1. Za napajanje ti nebih znao točno reći, čekaj dok naleti neki "električar", al sumnjam da će biti kakvih problema. 2. Chieftec 410 W, al nemaš brige sa svojim napajanjem. Sve ok. 3. KOristi drugi program za overclock. Najjednostavni ti je Powerstrip, jer on nema tog testa. Samo odabereš frekvanciju i Apply i amen ![]() 4. Ne. Najveći dobitak donose pajpe. Npr, morao bih doseći puuuuuno veći takt da bih nadomjestio npr. jedan set od 4 pajpe... 5. Ma zanemarivo. Ono što se događa PREVELIKIM OC-om su artefakti ( pixeli krive boje, dakle GPU nemože normalno računati jer je na prevelikom "gasu".) i jednostavno zaleđivanje. Onda samo resetiraš kompjuter i to je to. Ali ako ti se to češće događa, smani takt. Dakle, klokaš recimo po 5 mhz prvo GPU pa onda memoriju. Kada ti se zaledi u 3d-u ili pojave artefakti, smanjiš za par megaherca i to je MAX oc. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
žicless surfer
|
Re: Da ne otvaram novu temu...
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
al se nekad dobro jelo...
|
Ja sam bio "prisiljen" mijenjati Radeon 8500 za Leadtek 6800LE, također otključana bez problema na 16,6 , nisam jos OCao...
![]() |
#17 |
Lost soul still wondering
|
Također nedavno nabavio 6800 le Leadtek , otključana uspješno na 16/6 @ 365/800.
![]() |
#18 |
Staff Sergeant
|
Evo i ja sam nabavio leadtek 6800le i bez problema otključana na 16/6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||||
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Samo da vidim dal još idu ko starije serije, npr. tipa ko moja na 465 mhz... Citiraj:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
al se nekad dobro jelo...
|
Malo sam se igrao i radi sa 16/6 @ 375/850 (vjerovatno i vise, ali mi se nije dalo vrtiti 3D Mark) sa defaultnim coolerom, samo sam sipao AS Ceramique ispod coolera (htio sam pogledati zvijer, GPU je stvarno ogroman ![]() Moram pohvaliti jos jednu stvar na leadtekici, a to oštra i vjerna 2D slika, čak je za nijansu bolje i od mog starog R8500 i matrox G450DH, leadtek stvarno ugradjuje vrhunske filtere...
![]() |
#22 |
Registered User
|
Na žalost moja sa 16 pipa baca puno artefakta pa radi na 12,6 stock cooler 360/800 temp: idle 59 /max 63 (kojeg sam uočio) Pitanje: Kako znam da sam memu digao previše? Kako se to rezultira u testu? Pucanje tekstura,sitne bijele točkice ili nešto deveto? Isto me zanima i za GPU Novi sam kod nvidie,na ATIu je bilo:snijeg GPU,teksture RAM THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
A kad pretjeram sa GPU-om mi jednostavno stane sve u 3d-u. Brejk ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
vidim da vas je jako puno uspjelo otkljucat na svih 16...je to stvar ciste srece ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
the luda ribetna
|
ma usavrsavaju tehologiju da nemoraju bezveze bacat chipove koji ne uspiju jer na tome gube...pa je sve cesce 16/6...ja sam u zadnjih2-3 mj odkljucao sve pajpe na bar 5 a 12 na bar duplo vise... ljudi modajte malo biose ![]() da vidite kak se onda lijepo klokaju ako neko nezna kak...nek mi sam posalje bios ja cu ga modat...a ak neznate ni flesat a ocete...javite dodem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Prekjucer imao Leadtekovu 6800le a jucer uzeo obicnu 6800. Na obadvije nije proslo otkljucavanje svih pajpi, samo vertex-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
ja sam jucer kupio 6800le i otkljucao na 12/6.sa 16 ima artifakta ali na 12 sve 5!:clap: u 3dm 2003 mi radi otkljucana oko 7900.
![]() |
#29 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#30 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
dakle on ima socket a ti venicea (ovisi koliko je ko klokao, naravno i grafu). bacite score iz 05. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|