|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Buka ventilatora na chipsetu NF4 ultra
Dakle, kako smanjit buku? Da kupim neki regulator brzine okretaja, tiši ventilator, skinem ventilator, stavim veći pasivni/aktivni s manje okretaja...? Inace buka nije velika, ali me smeta jer kad zaustavim taj ventilator na procesoru ostali ventilatori rade dosta sporije (i veci su) te proizvode dosta manje buke koja je još i niže frekvencije te puno manje smeta. Koji je najbolji način? Na starom AMD760 chipsetu mi je vent riknuo nakon nekog vremena i nije došlo do nikakvog pregrijavanja, ali pretpostavljam da NF4Ultra i nije baš tako hladan chipset ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Kupi pasivni cooler od Zalmana i nemaš brige. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
E, da je tako lako... Ako staviš grafu u prvi slot, kršit će se pasivcem. Ako staviš u drugi, oprosti se od PCI slotova ili od nekog tihog coolera za grafu tipa Zalman VF700 ili Silencer. Jedino što ti preostaje je modanje pasivca. Za to je pogodniji Coolermasterov nego Zalmanov pasivac. Vjeruj, probao sam. Gabre ima slike, pa neka ih posta. Eh, da, da ne zaboravim, samo modanje je izveo RAK, tako da za sve upite se obratite njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
moze se cak i zalamn stavit al bilokoja kartica koja ima kondenzatore na donjem rubu ne stane ![]() a ko da vam je bed napravit sli mod... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Err, fish, PCI slotovi? Nekima je stock hlađenje na grafi preglasno, a imaju PCI kartice. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja sam svoga 'spustio' na 5V i radi nečujno već mjesecima bez problema...
![]() |
#7 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Koji pasivci? Kao sto se vidi iz slike (trenutno imam zamjenski x300 umisto x800) graficka ide preko chipseta tako da neka "duboka" riješenja i nisu najbolja. Zadnje izmijenjeno od: Mar. 16.03.2006. u 14:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ma isuse ko ima 2 pci kartice? ak mu pak smeta...nek si nabavi vodeno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Samo da znaš, već sam bio napisao da ću ti polomit noge ako napišeš vodeno, ali sam pobrisao prije postanja ![]() ![]() Kad smo kod PCI kartica, sad imam modem i mislim uzeti SkyStar2. 1+1 = 2. Čekaj, ja ću imati dvije PCI kartice ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
uf, jedino pametno je vodeni blok home made. Ne pada mi niš drugo napamet.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|