|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2005
|
pitanje oko cachea
moze li mi neko pojasnit razliku ova dva procesora - AMD Athlon 64 3700+, 2200 MHz, 1 Mb c., socket 939, BUS 2000 MHz, BOX (San Diego) - CPU AMD Athlon64 BOX 3500+, 90nm, Sck939 ok jedan je s 1mb cachea, a drugi s 512kb. Raylika u cijeni je nekih 400- tinjak kuna. Zanima me kakve su prednosti veceg cachea tj kako ih iskoristiti? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
san diego je dosta brži!! bio je nedavno članak na www.pcekspert.com pa si pročitaj usporedbu.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Nema tu načina kako koristit veći cache jer ti na to nemaš utjecaja. Cache je međumemorija na procu u kojoj proc sprema određene podatke a kako je cache na istoj brzini kao proc, proc brže pristupi njima nego da ih mora svaki puta vaditi iz memorije i ponovno tamo zapistivati.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
znaci san diego je dobar izbor? preskup? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Naravno da je dobar izbor, a sad dal je preskup, to ovisi dal ti je puno dati cca. 2400 kn za njega ili nije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
pa, onako i nije bas. A je li bolji 3700+ san diego ili 3800+ venice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |