|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2014
|
Logitech G230 - Pretih zvuk mikrofona u Audacityu.
Pozdrav svima. ![]() Ne znam kud da ovo stavim,jer ne znam dal' je problem u mojoj matičnoj/zvučnoj, ili je problem u softvaru koji ja koristim. Inače ne baratam previše dobro s programima,tako da je i moguće da je greška i u meni. Prvo da stavim specifikacije kompa: - Procesor: Intel DuoCore E7200 (2x 2.53 GHz) - Matična: BIOSTAR - GF7050V (Sa zvučnom) - Memorija: Kingston 1x 2GB DDR2 - Disk: Nije SATA - Neki old school - 320GB (Ne znam točno to,koristio sam par programa,ali ništ posebno ne kaže.). - Grafička: NVidia GForce GTX 650 - Napajanje: XFX 450W Core Edition. Ostala oprema (bitna za temu i problem): - Headset: Logitech G230 - Audacity 2.0.5. - Razer Synapse 2.0 Problem: - Dakle,pretih mi je mikrofon kada ga snimam. Stavim input tj jačinu signala do kraja,i opet je pretih (Audacity). Kada stavim jačinu signala na 10 db,opet je pretiho. Maksimalno koliko mogu staviti jačinu je 12db,ali problem je opet isti. Mikforon na slušalicama nije glasniji niti je kvaliteta bolja od mikrofona/slušalica koje dođu 60kn. Kada koristim mikrofon na drugom računalu sve radi jako dobro (brutalan komp koji je brat platio 9000kn prije pola godine). On koristi Sony Vegas 12 za snimanje slušalica te sve jako dobro radi. Ali na mojem ne. Ne znam dal' je problem u mojem Softvareu ili mojoj matičnoj/zvučnoj. Skrinšut: http://oi62.tinypic.com/dcvvuq.jpg O ostaloj opremi: - Trenutno ne baratam s niti jednim drugim programom,osim AudaCitya,tako da je vrlo moguće da je i AudaCity problem. Komentar o headsetu/mikrofonu na tuđim konfiguracijama: - Recimo,na ovom videu bez ikakvog pojačanja i bez video editora mikrofon jako dobro radi. https://www.youtube.com/watch?v=R918eDlN3XQ&hd=1 Ako ima itko ikakav prijedlog za bilo koji drugi program,slobodno mi kaže. ![]() Bitan EDIT: http://oi59.tinypic.com/11iiw5w.jpg -Još jedan skrinšut,čisto da se vidi jačina signala i to sve. Bitan EDIT 2: - Koristim Windows 7,32-bitni. Zadnje izmijenjeno od: NateC. 01.07.2014. u 09:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Problem ti je sa integriranom Realtek zvucnom... nedavno sam imao isti problem. Rijesenje ti je kupiti bolju zvucnu ili USB headset. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Mozes malo prolistat ovu temu. A moja neka preporuka bi bila Asus (Xonar DG/DS) ili Creative (X-Fi Xtreme Audio), tj. nesto relativno novije od ovih dvoje sa uredno slozenim driverima za Win 7... da se polovno naci za 100-200 kuna (njuskalo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Update. Asus Xonar DG 5.1 + Logitech G230. I zvuk je i dalje koma. Osjeti se razlika u zvuku u odnosu na klasičnu zvučnu,ali mi je smiješno da frendov laptop ima 3x bolji zvuk od mog. Koji vrag ne valja s mojim kompom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Stvar stara valjda koliko i kompovi, trebaš uključit mic boost u windowsima. Ako ga nemaš omogućenog uopće moraš proć kroz windows wizard za mikrofon tek nakon toga windowsi omoguće mic boost. Debilno ali desava mi se non stop ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Update: Danas sam se zajebavao 2 sata s tim. Mikrofon šljaka,zvuk je puno bolji. Igrao sam se malo s EQ/outputom posebno za svaku slušalicu. I skužio sam da mi je master do kraja,ali da je output svake sluške bio na 30%. Sada sam to podesio i zvuk je puno bolji. Ali me i dalje mikrofon zeza. Iz ove slike je vidljivo da mi fali audio driver. Zajebavao sam se.. trenutno mi se skida Realtek HD audio codec,pa se nadam da će mi to pomoć. Nemam prikazan ovaj Mic boost u postavkama,kao na ovoj slici: http://www.kombitz.com/wp-content/up...w7-sound-3.jpg Ako netko ima prijedlog za dobar audio driver,slobodno mi pošalje link u inbox. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|