|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2010
|
DIJAGNOSTIČKA KARTICA ZA PC
poštovanje kao prvo oprostite administaratori ako sam fulao sekciju sa ovim pitanjem ali nisam znao gdje bi pripala ![]() zanima me da li netko ima iskustva sa DIJAGNOSTIČKIM KARTICAMA ZA PC ? da li stvarno funkcioniraju kao što piše u opisu da se samo stavi u PCI slot i da ona dijagnosticira problem i vidi se po šifri koji je problem ? hvala svima na odgovoru |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
vidim da nema previše osoba koji su se koristili sa njome uglavnom ja sam je naručio preko E-baya pa ćemo vidjeti da li to stvarno funkcionira pa ću podijeliti svoja iskustva sa vama ako ima zainteresiranih ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Posalji link na to sto si narucio da vidimo o cemu se radi.
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bilo je već riječ o dijagnostičkoj kartici, potonilo u povjest foruma ... Svakako da može pomoći u otkrivanju problema. Neke mobo je imaju integrirano, pa uz pomoć manuala i spiska / objašnjenja kodova isto vidiš potencijalni problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
![]() Da bi ona pokazala grešku(u biti ne prikazuje grešku nego što POST trenutno provjerava pa ako negdje zapne imaš informaciju na čemu je zapeo) mora biti ubačena u nekakav slot koji ima izvedene lpc debug signale na tom slotu ako nema, stvar je beskorisna u protivnom je, s obzirom na cijenu, odlična pomoć kod kvarova gdje komp pali ali ne daje sliku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kolega nije dao link koju je kupio, inače ne mora biti posebni slot, ima za nabaviti koje idu u std. pci slot i na displeju prijavljuju POST code, ostalo objašnjeno. Evo primjer > http://www.youtube.com/watch?v=lCu0ulBhKtk |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ahh Tooo, mislio sam da je nesto drugo. To radi u doborm djelu slucajeva (moja ploca ima onboard takav display). Naravno treba samo procitat uputstva i vidit koji brok/kod znaci sto/koju gresku.
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Problem je ako proizvođač nije signale dovukao do samog slota, kartica neće očitavati kodove. Za desktop u većini slučajeva radi, kod laptopa ipak malo rijeđe. Mogu se naravno signali "pokupiti" s ploče ali to je malo....a izgleda ovako nekako; ![]() Uglavnom, korisna stvar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
eto dobio sam je i testirao na svom kompu i dolazi mi ovaj error tj. oznaka 9E AA .....što znači Initialization after Coprocessor test is complete. Going to check extd keyboard, keyboard ID and num-lock a znam da mi na toj matičnoj ploči ne radi jedan memory slot ![]() tako da neznam kakve veze ima taj error sa tim Zadnje izmijenjeno od: ovčica. 04.07.2014. u 20:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Postoje različite kartice za različite generacije ploča obično. Ovisi koji čip je na kartici, tako kartica podržava određene čipsete. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|