|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2010
|
(riješeno) Windows 7 se smrzava usred ljeta
pozdrav raja kao što naslov kaže imam problema sa SMRZAVANJEM WINDOWSA 7 i to već neko vrijeme problem nastane kada upalim komp i svako toliko nakon 5 min. windowsi mi se smrznu onda ga restartam i opet sve radi instalirao sam jučer eto novu kopiju windowsa x64 i danas opet mi se smrznuo do sada sam imao x32 verziju pa rekoh da probam sa x64 iskreno nemam pojma šta da više radim ako sam stavio frišku kopiju windowsa i opet ga sere , dođe mi da se vratim na XP konfiguracija mi je procesor athlon dual core 6000+ 4 giga rama ddr2 matična neka asrock-ica točan naziv neznam ću pogledat 2 hdd-a i na njemu se vrte windows 7 sp1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Za pocetak istestiraj memoriju sa memtestom, i disk sa hdtuneom ili nekim slicnim programom tako da se uvjeris da je memorija, odnosno disk ispravan pa javi rezultate. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ako pretpostavimo da je sve ok sa driverima "hladno" bi bilo i windowsima XP ![]() Ekipa ti je vec dala hintove.....ali procedura u svim tim "hladnoćama" je uvijek ista: 1.Provjeriti temperature....ima milijun i jedan način....od biosa prije dizanja OS-a pa do toga kad se digne OS...... 2.Nakon toga ide eliminacija hardware. - napajanje -memorija sa memtestom -hard sa hdtune-om Ovo naravno pišem ugrubo....za početka javi temperature u idlu i na opterećenju pa cemo dalje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
Takodjer pogledaj stanje u kucistu. Mozda ima previse prasine pa se iz nekog razloga blokira vent od cpu-a pa se zbog tog gasi. Ispusi kuciste od prasine i zamijeni pastu na procesoru ako znas tako da budes siguran da je hladenje ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ma prvo skini bocne stranice i tako probaj. Mozda nema dovoljno cirkulacije zraka pa se nešto pregrijava (chipset hladnjak, cpu hladnjek ili gpu hladnjak). Ugl, samo bocne stranice skini pa vidi kako radi i jel se smrzava. Ako se smrzava onda odi dalje na dijagnostiku što je otišlo, koji hladnjak zeza... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
hdd sam testirao sa TUNE UP UTILITTIES hdd doctorom on kaže da su mi hard diskovi OK testirao sam memoriju sa MEM testom kaže isto OK (probati ću nabaviti HIRENS DVD JOŠ ZA TE SVARI ) grafulja mi nema ventilatore zato što ima pasivno hlađenje tako da se nema tu šta zaštopati ![]() ventilator od procesora se vrti uredno ovaj od napajanja se isto vrti uredno koliko vidim (neznam koja mu je normalna vrtnja) kučište mi je stalno otvoreno baš zbog problema sa prašinom pa da mi se ne nakupi temprerature su mi sljedeće (mjerio u EVERESTU) MATIČNA PLOČA 38 stepeni CPU 60 stepeni HDD 1 38 stepeni HDD 2 42 stepeni AUx 58 STEPENI (neznam na šta se to odnosi ) neznam da li su to normalne temperature ili ne Čitao sam da neki windows updateovi mogu jebati komp pa sam išao uninstalirati redom pa da vidim da li će to šta pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pa ako ti je ovo temp proca u Idle, onda ti je tu problem 60 celzijevaca je malo puno.Aj ispiri taj hladnjak, skini ga i zamjeni pastu, jer ovo sigurno ide do 100 kad je opterećeno. Kakav ti je hladnjak na procu??? Zadnje izmijenjeno od: Prki. 16.06.2014. u 21:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() hladnjak je onaj najobičniji na procesoru , onaj koji sam dobio sa njim a ne vjerujem da je problem u hlađenju jer recimo kada igram igre neke nije mi nikad komp ni zablokirao niti se resetirao windowsi mi se freeziraju samo na početku i onda restartam komp i mogu raditi šta hoću i ništa ne bude , ako se ne smrzne na početku onda se ne smirznu nikako zato me i to buni |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
si gledao sistem logove u event vieweru ? mozda je do nekih drivera
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
|
Temp od cpu-a ti je definitivno previsoka u idleu. Zamijeni pastu cim prije. Nesto mi govori da bi mogla bit ploca. Ili nije kompatibilna sa memorijom ili ima problema sa memorijskim slotovima. Ako mozes nabavit neki drugi ram isprobaj sa njim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() a ja sam pomislio da mi matična možda rikava jer čim imam tako nekih čudnih problema odmah pomislim na matičnu jer sam tako imao iskustva od prije a konfiguracija je stara nekih 3 god. nisam memoriju dirao niti je preslagivao dobrih 3 god. tako da neznam zašto joj sada nebi pasala odjedanput ta memorija ali čudni su putevi kompjuterski negdje sam čitao da je neki tip imao sličan problem ali mu je bio u napajanju valjda mu je rikavalo pa komp nije dobivao dovoljno struje pa mu se stalno freeziralo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
eto da se malo javim očistio sam sve , procesor mi je sada na 48-50 stupnjeva i problem je u MEMORIJI , nije mi se htio uopće više upaliti komp bio sam ga cijelog rastavio i sastavio nekoliko puta napravio clear CMOS i opet ništa skoro poludio i na kraju stavljao jednu po jednu memoriju i na kraju mi komp upalio sa jednom pločicom od GIGA rama a sa ostalima neće ostale pločice rade normalno na drugom kompu da poludiš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
a probao sam memoriju na drugom kompu sva ostala 3 keksa i rade normalno, jer mi je smiješno da nakon 3 godine što imam te ramove sada odjedanput su nekompatibilni a probati ću update-ati bios na najnoviju verziju pa ću vidjeti da li ima kakvih znakova života |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
može lock teme, prodao sam memoriju, i kupio jednu od 4 giga keks i sada sve radi normalno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|