|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
ima li smisla reći da su R9 280X cijenom tu negdje ne vidim smisao kupovine R270 ni R270x ![]()
Brzi Picek Zadnje izmijenjeno od: Brzi Picek. 03.05.2014. u 17:25. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
Možda VTX modeli koštaju oko 1600kn, ali zato kako čujem imaju coil whine, jamstvo od samo 18 mjeseci i dosta su bučnije od ostatka ! Najjeftinije sljedeća 280X je od Sapphirea koja dođe oko 2100 kuna. E sad kome ne smeta buka i coil whine te želi odlične performanse za male pare onda je VTX odličan izbor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
ja sam svojom zadovoljan nije ni bučna ništa više od ostatka systema , sasvim ok jamstvo je 24 mjeseca u HR i vani, no i ovo je ok fore s brujanjem, lošim kondenzatorima ili samim čipovima ostavljam "expertima"
![]() |
#5 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Kada je došla ta 280X od VTX-a, prvo smo mislili da je greška i da je to zapravo vanilla 280 (non X) zbog cijene... Buka, temp, voltage control, oc gpu-a i memorije? ![]() Na internetima skoro nema ništa od kartici ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Preporuka također za "Safirnjaču" u odnosu na VTX, XFX i još neke brendove. Ne kažem da su gore navedeni ATI partneri smeće u odnosu na Sapphire, ali u ovom primjeru VTX vs Sapphire, bolje dat 100kn više i bit miran (pogotovo ako je ista duljina jamstva, isto dual vent hlađenje, ista količina memorije, sličan bundle, konektori bla bla... ![]() Doduše pitanje je dostupnosti ove Safirke po toj cijeni (samo 1 dućan).
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() VTX je kupljen dosta prije Sapphirea Pozitivna strana ove 7950 grafe jest to da sam na servisu dobio 280X kao zamjenu ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Split resist itself!
|
To je bilo u "krosfajru" di je safirka bila gornja? Uništila je toplina te VTX-ice ![]() BTW Ja bi svejedno uzeo ATI-jevku od Sapphirea, jer vidim da je većina ekipe zadovoljna njihovim izvedbama/kvalitetom. Moja HD6850 je imala sranje od stock hladnjaka (kao i ostali proizvođači) s kojim bi tko zna kada odapela. Ali tu sam ja kriv jer sam triba tražit model s 2 venta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() Kao i uvijek stol, ambijent oko 22-23°C. Temperatura je najveca zapisana u GPU-Z log nakon svih benchmarka. Crysis 3 je obicno najzahtjevniji po tom pitanju jer najduze konstantno izvlaci maksimum iz sistema/kartice sto pratim na mjeracu potrosnje. Nema potrebe za furmarcima i slicnim jer testiram kartice za igru ne za izivljavanje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Administrator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Split resist itself!
|
![]() |
#16 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() ma kaki, nevjerovatno je hladna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() Testiraj kako god hoces, ali i ta kartica se nema sta previse ni zagrijavati sa jadnickih 1280 shadera ![]() Meni je u testu bitno da sve kartice prodju jednaku proceduru i da imam usporedne rezultate, jel to 65°C ili 70°C potpuno je svejedno. Osim ako nije naravno 100°C pa da mozes jaja na njoj peci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
zakaj onda testiraš referentne atije? to samo najavi dan prije objave meni na pm da imaš test i ja ti napravim graf: ati ref 290x - 105 ati ref 290 - 104 ati ref 280x - 100 ati ref 280 - 98 ati ref 280 ali sa beta driverima - 97 + dvi 2 iz nekog razloga više ne radi, a u kadi lagano trese struja dok se vrti furmark ![]() copyright by syss, hvala ćeš reć poslije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
vidim da sapphire imaju u centru za 1640kn i u futuri za 1999kn, u jednom i drugom shopu daju jamstvo 18 mjeseci na taj model sapphire-a, pa ne znam u čemu je kvaka? @morbid VTX radi solidne kartice, nije smeće a nije niti vrh, za cijenu od 1600kn je odličan izbor, definitivno bi nju prije uzeo nego 270x TriX @Brzi mene također zanima temperatura GPU-a u idile, load, temp VRM, rpm ventova u idle/igrama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() Ma to oni namjerno zajebu da skvadra kupuje AIB poslije i ko ti se hvale kak su im hladne kartice pa mislis da si pobijedio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
gle ti imaš uvide u te nda dokumente i ne bi se htio miješat, ali generalno vjerujem da to tak ide... zapravo sam čip prije stavljanja na pcb radi na 60ak c, e onda ima potvikat da radi na 100c bikoz aftermarket kuling ![]() zapravo ovo ćemo znat da je istina kada na tržište dođu aftermarketi napravljeni baš od amd-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Split resist itself!
|
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Slična situacija je i sad, VTX je na XFX-u. Jedino što mi sad VTX throttla zbog toplog zraka koje mu daje XFX, nit kućište bez stranice ne pomaže. Dobre su te AMD grijalice, upariš s nekim gadnim FX procesorom i radijator ti zaista nije potreban ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Trenutni proc mi je dovoljan za boravak ugrijat, a dve grafe kad budu, taman cijeli hodnik i sobu lagano ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|