Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2014., 00:09   #1
Angriff
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Dell 3537 problem s grafickom

Pozdrav svima,
Prije 10-ak dana sam uzeo novi laptop Dell Inspiron 3537, i7, 8 Gb Ram Radeon 8850. Sve je bilo u redu dok nisam nadobudno pritisnuo update na win 8.1. Nakon toga vise nisam mogao korisititi "Sleep" mode, a "Shut Down" bi mi iskljucio samo ekran. Takodjer, dobio sam dojam da je cijeli kompjuter poprilicno usporen (bootanje, ali i ostale stvari tipa otvaranje control panela i sl. - pretpostavio sam da je do W8.1 i vidio da dosta ljudi ima istih problema)
Glavni problem se pojavio kada sam probao pokrenuti "Path of Exile" i dobio 3 poruke (The D3D Device has a zero reference count... , Failed resetting Direct 3D device objects, DXUT create device failed), medjutim nakon restarta sve je bilo OK, normalno pokrenuo PoE. Kada mi se slijedeci put isto dogodilo, pretpostavio sam da bi mogao biti problem sa driverima i napravio update. Uredno sam instalirao nove drivere (bas za Radeon 8850 za win 8.1 64 bit, prvo sa Dellove stranice, poslije i direkt sa AMD) i tu je sve poslo kvragu. ATI catalyst se ne moze pokrenuti (your computer does not contain a proper graphics adapter). Probao sam dalje po forumima, maknuo sve drivere pomocu DDU-a, pa reinstalirao vise verzija, ali nista ne pomaze. Najveci problem je da u Device Manageru pod display adapters uopce vise nema Radeonke ili unknown device, samo Intel grafika koja je tu takodjer bila i prije. Tu nisam nasao nikakvu pomoc po stranim forumima, jer iako ima ovih slucajeva sa W8.1, svima je problem sa neispravnim driverima, nisam naisao na ovo da grafa kao da ne postoji

Ima li tko ikakvu ideju o cemu se ovdje radi, jeli moguce cak da je Radeonka riknula, ili je ipak manji problem.
Unaprijed hvala na pomoci, ili barem pokusajima!!

Zadnje izmijenjeno od: Angriff. 10.03.2014. u 00:16.
Angriff je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2014., 13:47   #2
Angriff
Registered User
Moj komp

Rjesilo se, ajmo reci, samo od sebe, problem je izgleda bio u windowsima. Sinoc odmah nakon postanja provjerio update za windowse 8.1, instalirao 2 updatea i jutros u device manageru prikazana graficka sa statusom "working properly"...
Problem sa "sleep" modom i "turn off" je i dalje tu, ali nasao sam nekoliko rjesenja po internetu, pa cu probati i to namjestiti.
Uglavnom, ocigledno se barem neko vrijeme treba ostati na win8 i ne upgradeati na 8.1 dok ne rijese neke stvari (iskreno, iz iskustva, ocekivao sam tako nesto, ne znam zasto sam i sam isao na upgrade)...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.03.2014., 22:46   #3
Angriff
Registered User
Moj komp

Kako sam rekao ranije danas stvar je profuncionirala, ali nazalost izgleda da je daleko od toga da je sve u redu. Sleep i turn off jos ne rade, znaci gasi se samo ekran, kompjuter treba iskljucit na tipku. Nadalje, Radeonka zna prestat raditi, odnosno nestat iz device managera, pa se pojaviti nakon restarta. Takodjer, za integriranu Intel graficku mi nekad u device manageru pise da je sve u redu, a nekada stoji zuti upitnik kao da driveri i za nju nisu u redu iako prilikom pokusaja updatea kaze da su up to date.Zna li itko sto dalje pokusati? Ako imate kakav savjet molio bih detaljne korake, jer posjedujem nekakvo osnovno znanje o driverima i slicnim stvarima, nista prenapredno...

Unaprijed hvala na pomoci.
Staro 26.03.2014., 09:46   #4
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Koji je BIOS? A06 je čini se zadnji.
Nekad nadogradnja BIOS-a riješi takve stvari, npr. kao na mom N5110 koji je na Win8 imao black-screen koji je nestao nadogradnjom.

Isto tako, reinstalacija bi dobro došla jer možda riješi koji konflikt.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2014., 09:50   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
A da prije odgovaranja pogledaš datum postanja?
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno