|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
Umrezavanje zicom
Dva stana imaju isti tel broj, premosteno u zajednickoj kutiji u ulazu,, pa me zanima moze li se spojit dva routera, po jedan u svaki stan. Inace bezicna mreza iz jednog stana se ne vidi u drugom cak ni pojacivacima signala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Game Collector
Datum registracije: Jun 2010
|
Ako je isti broj onda nemože dva rutera, samo jedan.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ako je prije premosteno, pravo pitanje je kako uopce sada to radi? jer ti jedna linija ocito ode na router preko routera, dok je druga direkt na telefonu.......... ili imas tamo spliter stavljen pa mozda voip, pa grijesim?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
U jednom stanu je spojen samo telefon, a u drugom telefon i router preko splitar. slabo se kuzim, pa me samo zanima mogucnost da imam net u oba stana. Izgleda da je jedina opcija fizicki provuc kabel iz jednog do drugog stana |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Da ima voip onda mu u stanu gdje nije router nebi radio telefon uopće. flup, ono što ti želiiš je neizvedivo osim ako su izvođači koji su gradili insfrastrukturu u zgradi postavljali utp umjesto običnih telefonskih kabela u što čisto sumnjam. Da li stanovi dijele koji prozor na istoj strani zgrade? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Definitivno provući Lan kabel, ali kuda je nagradno pitanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
priko balkona jedina opcija, btw thx svima na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Eto, pazi da ne poletiš i poželjno da ga učvrstiš na svakom katu da "ne mlatara". |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
imas pravo, kasno, nisam niti razmisljao da ide sve preko routera......... ![]() u svakom slucaju je sranje, jer ili moraju ici dupli kabeli u jedan stan (ako se postavi spliter dolje u taj ormar ili stajevec, pa sa splitera vuci dvije linije po stanu za telefon + jednu za adsl prema jednom stanu), pa tek onda iz tog stana vuci UTP prema drugome........... ili uz UTP povuci jos paricu prema drugom stanu sa linijom, napraviti u tom stanu "racvanje" same linije. ovo je cak i mozda bolja solucija, spliter i router su samo u jednom stanu iz kojeg se onda "spaja" drugi. shit kako god okrenes. ali mi svejedno ne ide u glavu kako nema signala, koji router je u pitanju? koja mrezna je u pitanju gore? cisto preporuka za wifi mreznu, uzeo sam Airlive WL-1700USB i djubre hoce uloviti signal od susjede do koje ima cca 100 metara, i to iz moje kuce i jos dvije kuce izmedu i jos kod nje je u kuci stavljen u najdaljni dio od mene (lokacijski najdaljni od mene). uglavnom, imam samo rijeci hvale za airlive 1700. malo bolji router bi morao bacati dovoljno jak signal, cak da se uzme i jaca antena za njega mozda nebi skodilo.......... naravno, sve kosta, ali ako ne ide drugacije - plati ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|