|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Povezivanje 3 AP na internu mrežu sa fiksnim ip
Na jednoj lokaciji bi trebao povezati 3 ap-a na postojecu mrezu koja ima fiksne ip adrese, s time da se na te access pointe spajaju mobiteli, tableti i laptopi koji ne bi trebali vidjeti internu mrezu, ali im treba omoguciti izlaz na net. AP-ovi medusobno mogu biti povezani postojecom zicnom infrastrukturom preko switcheva i po meni na nacin da kada mobitel/tablet ide sa jednog ap-a na drugi da se neprimjetno iskljuci sa 1 ap-a i poveze sa drugi. Pretpostavljam da bih trebao imati neki od AP-ova koji imaju mogucnost ukljucivanja gatewaya (neki sa dd-wrt firmwareom). Koji od uređaja tako nešto podržava? Ili treba na neki drugi nacin konfigurirati mrežu? Ovako nekako bi to trebalo izgledati: ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: kilkenny. 21.03.2014. u 15:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne treba tu ništa posebno, staviš 3 poštena AP - a, pod tim mislim na one kojima možeš postaviti Gateway, jedino na sva 3 ap - a upali DHCP ali im rasporedi pool (npr. 1 - 192.168.30.10 - 192.168.30.30, 2 - 192.168.30.40 - 192.168.30.60, 3 - 192.168.30.70 - 192.168.30.90, također ovako postavljeno wireless klijenti nisu u istoj mreži pa nema jednostavnog sharinga, zavisi šta se traži. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Zaboravio sam napomenuti bitnu stvar: trebalo bi imati mogucnost blokade wifi klijenata preko mac adresa (ici ce i wpa2 enkripcija) s obzirom da se radi o mobitelima. User moze prodati mob, a takav vise ne bi imao pravo da se spoji. Ako stavim 3 dhcp servera to znaci da moram ucitati filter listu na sva tri ap-a. Potencijalni problem za operatora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Onda riješi DHCP Server + "listu dozvoljenih" na IPCop - u, ili jedno ili drugo rješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
sto se tice sharanja i to mozda nebi bilo lose active directory |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Uspjesno testiran jedan AP i mozda ce biti dovoljan samo jedan koji ce imati 3x9dbi antene. Active directory za ovo? Moze ako mi MS plati ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|