|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
quicktime u .avi
Nevjerojatno koliko jednostavni alati mogu raditi velike stvari...evo jedan alat koji vam može prekonvertirati quicktime video materijal u avi materijal pa ga poslije možete obraditi za DVD.. Programčić možete skinuti ovdje sa ove kilometarske adrese je RAD VideoTools i sigurno 99% vas zna za njega: http://www.soft-ware.net/multimedia/...8&br=IE&vers=6 a morate imati instaliran i quicktime codec za gledanje filmova. Quicktime je u stvari codec koji se najviše koristi za kompresiju video materijala za potrebe interneta a i pogodan je zato jer ima najveći omjer kompresije i kvalitete... program je toliko intuitivan da mislim da ustvari i nije ni potreban neki slikovni opis...ali opet za one lumene koji tek ulaze u svijet videa nema druge nego...... ....pokrenuli smo i instalirali programčić.....i odabrali opciju "convert file".... ![]() na "browse" odabiremo mjesto gdje ćemo spremiti naš budući prekonvertirani video, a sa tipkom_ "output type....... ![]() ...odabiremo željeni format....nas u ovom trenutku zanima video format a treba napomenuti da program može konvertirati i u slikovne formate, makar to ne preporučam jer može dovesti do neželjenih posljedica....zašto ? ako video format konvertirate u bilo koji slikovni, program će jednostavno "vaditi "sličice svakog kadra...pa si izračunajte ! ako jedna sekunda filma ima 23 - 25 sličica videa,koliko biste dobili za 5 minuta filma ?! dakle...držimo se videa ! ...kliknuli smo s desne strane na tipku "convert" .... ![]() i eto prozora kompresije... ![]() ovdje možete odabrati i vrstu budućeg formata vašeg filma, a možete napraviti i DIVX_ i još štošta....ovo mi je super zato jer sam sad izbjegao pitanja o konverziji u DIVX, pa sam sad ubio dvije ( a bogme i više ) " video muhe " jednim udarcem ! eto,sad sam sam sebe zachatao !.... dakle, odabrali smo željeni format i kompresiju i kliknuli na tipku "OK"... i konverzija automatski počinje kao što je prikazano ovdje.. ![]() vjerujte mi....ne stignete toliko brzo čitati koliko brzo program konvertira.... Poslije stisnete tipku "done"...tipka u donjem desnom kutu pokraj tipke "about" ( mala šala) i ...imate svoj quicktime video u .avi formatu...! Tin - Tutorijali Forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|