Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.09.2005., 16:09   #1
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
quicktime u .avi

Nevjerojatno koliko jednostavni alati mogu raditi velike stvari...evo jedan alat koji vam može prekonvertirati quicktime video materijal u avi materijal pa ga poslije možete obraditi za DVD..

Programčić možete skinuti ovdje sa ove kilometarske adrese je RAD VideoTools i sigurno 99% vas zna za njega:

http://www.soft-ware.net/multimedia/...8&br=IE&vers=6

a morate imati instaliran i quicktime codec za gledanje filmova. Quicktime je u stvari codec koji se najviše koristi za kompresiju video materijala za potrebe interneta a i pogodan je zato jer ima najveći omjer kompresije i kvalitete...

program je toliko intuitivan da mislim da ustvari i nije ni potreban neki slikovni opis...ali opet za one lumene koji tek ulaze u svijet videa nema druge nego......

....pokrenuli smo i instalirali programčić.....i odabrali opciju "convert file"....

na "browse" odabiremo mjesto gdje ćemo spremiti naš budući prekonvertirani video, a sa tipkom_ "output type.......

...odabiremo željeni format....nas u ovom trenutku zanima video format a treba napomenuti da program može konvertirati i u slikovne formate, makar to ne preporučam jer može dovesti do neželjenih posljedica....zašto ? ako video format konvertirate u bilo koji slikovni, program će jednostavno "vaditi "sličice svakog kadra...pa si izračunajte ! ako jedna sekunda filma ima 23 - 25 sličica videa,koliko biste dobili za 5 minuta filma ?!

dakle...držimo se videa ! ...kliknuli smo s desne strane na tipku "convert" ....

i eto prozora kompresije...

ovdje možete odabrati i vrstu budućeg formata vašeg filma, a možete napraviti i DIVX_ i još štošta....ovo mi je super zato jer sam sad izbjegao pitanja o konverziji u DIVX, pa sam sad ubio dvije ( a bogme i više ) " video muhe " jednim udarcem !
eto,sad sam sam sebe zachatao !....
dakle, odabrali smo željeni format i kompresiju i kliknuli na tipku "OK"... i konverzija automatski počinje kao što je prikazano ovdje..

vjerujte mi....ne stignete toliko brzo čitati koliko brzo program konvertira....
Poslije stisnete tipku "done"...tipka u donjem desnom kutu pokraj tipke "about" ( mala šala) i ...imate svoj quicktime video u .avi formatu...!

Tin - Tutorijali Forum
tin. je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno