|
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
eto i mojih ljepotica ![]() ovim mojima ram ide do 1750-1800, gpu krkne preko 1150 i bučne su ko sam đavo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Mother Russia
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
![]() To se nalazi u drugom dijelu ispitivanja, Metro LL. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Lijep review i liejpa grafa - estetski ![]() Osobno mi se zamjerio taj DC hladnjak (na 7870)...ventovi su prebucni vec od 35% na gore... sve preko 1800 rpm je ko traktor..a kod BF4 necu ni spominjat. Draga mi mjenja sobu boravka kad igram... Jucer zamjenio za 770, ali to je druga tema :P
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Par MHz sim-tam, više manje... Imao sam 2x 5870 Vapor-X, pa je jedna postizala veće frekvencije uz nešto niže napone uz par watta manju potrošnju. Dosta ovisi o konkretnom primjerku grafičkog čipa. Bilo je 7970 referentnih koje su išle 925MHz->1150MHz dok moja MSI 7970OC mogla isto to sa 1050->1150MHz ali je trebala veći napon (ne dizanje u odnosu na stock nego veći). Pitanje je i koliko su očitanja napona točna. Svaki software pokazuje nešto drugo pa se jedino može vjerovati multimetru i osciloskopu kad ih se pikne na pravo mjesto. Pa izađe nekoliko revizija istog modela, jedan nema voltage lock, drugi ima ali se može mijenjati samo Afterburnerom, treći se može samo Trixxom, a četvrti samo sa patchiranim driverima pod Linuxom... Na kraju se sve svede na što dulju garanciju, buku u kompu i kvalitetu izrade. Meni je osobno bitno da mogu smanjiti napon kako bi se grafa manje grijala jer se svima njima može smanjiti napon za cca. 5-15% da rade stabilno uz bitno manje zagrijavanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
sad sam svoju maznuo na 100% vent,max 3390RPM i nije uopće strašna buka @Garro to su turbine,ma to je skoro nepoderivo,ja sam to raskapao,te turbine su dugotrajnije od ovih razvikanih asus điđa Zadnje izmijenjeno od: esc. 13.02.2014. u 20:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
#erase startup-config
|
syss je izgleda otkrio na teži način da ASUS i kopanje ne idu skupa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
#erase startup-config
|
Asus u zadnje vrijeme malo fušari grafulje. Prve 7970/7950 DCU kartice su imale tvorničku grešku s preslabo stisnutim hladnjakom na GPU zbog čega je hladnjak gubio kontakt s ASICom na kartici i dolazilo je do instant pregrijavanja. To je bio žešći fail. Pola godine kasnije su izdali rev.2 koja je taj problem riješila, a i vlasnici prve revizije su si mogli pomoći tako da su stavili šajbicu ispod šarafa da bolje pritegnu hladnjak. Bilo je tu problema s BIOSima. Dosta ekipe je flashalo BIOSe od drugih kartica jer je ASUSov bio problematičan, a o kvaliteti ventilatora nažalost syss može posvjedočiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Lynnfield
|
|
![]() |
![]() |
|
|