|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Dakle rekao bi covik glupo pitanje ali: Dakle iman macbook air, po kojem se prolila kava, te tipkovnica neradi, znači tipka power= NO On nešto vrti, spotlight nešto traži, ali kad mišem kliknem na finder i jabuku i restart, zavrti se, i ništa se ne dogodi terminal ne radi, tj nemoze se uc u njega, kao u nijednu aplikaciju osim u finder ono di su userfiles dokumetni i to i sl. al u šta god uđem, skakuće doli, i eto prestane skakutat ![]() Baterija je puna i on se gasi svaki minut/2,tako da nemogu ispraznit bateriju nemogu uc u postavke i prominit power options, kako pobogu da ja restartiram ovo čudo ![]() naravno niti jedna tipka neradi na tipkovnici, radi usb tipkovnica, i mis je usb prispojen Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 29.01.2014. u 22:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Na tvom mjestu bih ga što prije otvorio, odspojio bateriju i očistio ostatke kave, kupio novu tipkovnicu, zamijenio i radio dalje ko da se ništa nije dogodilo. Baš je zahebano što je ta tipka na foliji od tipkovnice ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
E tu isto imam problem, neman ove "Torx" sa 5 zubića, a ovi sa 6 nikako neidu ![]() najveci je prioritet spasit podatke sa njega, uz sto manju stetu da mu napravim ![]() meni se cini da cu morat stavit miš na vibrator, khm,ili nesto tako, i ostavit ga priko noci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Avocado
|
A vidi, moguće je da ćeš trajno oštetiti nešto s prolivenom tekućinom po matičnoj ploči jer je matična stalno pod naponom od baterije, a nju nemoš izvadit, iako je relativno dobro napravljena folija kroz koju malo teže tekućina prođe.
![]() |
#5 |
Premium
|
a dobro, kava se prolila prije cca tjedan-dva dana, reagiralo se odma vađenjem iz struje i okretanjem naopako, neznam jesu li ga iskljucili, vjerojatno jesu i vjerojatno se moglo onda(prva susida, znam da sam joj prica postupak ako se nesto prolije po tehnici), i kad su isli spasit podatke upalili su ga i onda je doslo do Freeza i ovog problema, da se nece ugasi da je bloka... al uostalom znam i sam da je najbolje sanirati kvar odmah ali... apple mora bit poseban ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Eh..., uspio sam ispraznit bateriju.... To je bio pametan potez Da ne otvaram novu temu Kako upaliti macbook air ako ne radi power button ![]() Cini mi se e-bay i cekaj tipkovnicu i opremu Ili jel mozda znate koji servis u st bi to mogao promjeniti, i otprilike cifru? Jer mi se nekako neda zaj.... Sa tim a iman i pametnijeg posla |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Zato jer ti ne mijenjaju samo tipkovnicu, vec cijeli taj prednji dio. Cak je i 'jeftino', kod mene je cifra prije cca 3 godine bila oko 2500kn ![]() Nece ti samo zamjena tipaka pomoci, ostetilo se sigurno jos nesto. Odi na jabucnjak.hr i pitaj ekipu, tamo ce ti prije pomoci nego ovdje. U svakom slucaju ces puno jeftinije proci sa DIY metodom nego da nosis u servis. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | |
Avocado
|
Citiraj:
Otvarao sam i mijenjao tipkovnice u dva slučaja. Da ne bi bilo ds pisem u prazno...
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Yup. Stvarno je velika razlika izmedju high end maca i recimo nekog high end lenovo ultrabooka. Poprilicna. Umjesto da barem pokusate covjeku pomoci ukoliko mozete, ide se trolati. Valjda neke ovdje iritira sami spomen rijeci 'mac'. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ovako odokativna procjena vrijednosti laptopa? Mozda otvorim temu u odgovarajucem podforumu ako se susida odluci prodavat znaci model: MacBook Air 2011 A1369 13,3'' 2.13GHz 4GB ram 256GB SSD Neradi tipkovnica, touchpad i ima jedno sitno oštećenje na kućištu, al ništa pretjerano zamjetno, ima kutiju i sve sta dodje sa njim/njom |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Dvije godine sam radio za Apple i nagledao sam se kvarova i kupaca koji su ostali u stanju šoka kad su čuli za cijene popravka u ovlaštenom servisu jer misle: "to je laptop, a moja frendica je polila isto kavu po HP-u, pa ju je tipkovnica koštala 500 kn". Nitko od svih tih nije rekao: "Ah, razumljivo, ipak je to uređaj više kategorije, pa naravno da educirano osoblje i visoki standardi servisa traže i veći iznos za popravak mog laptopa". Možeš paralelu potegnuti na sve, od auta do mobitela. Tvoj problem je što tražiš konflikt, al krivog si našao. @ OuttaControl - U DIY aranžmanu se ne želiš igrati s Macbookom Air, reci curi nek ga nosi u servis i nek plati to kaj traže. Ovak ćeš bit kriv ti ako nešto u postupku popravljanja zezneš ili samo odluči krepat.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 03.02.2014. u 17:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Trazim konflikt? Kaze car koji arogantno kaze 'daj ohladi'. Sve 5, konflikta sa moje strane nece biti i ovo je moj zadnji post u ovoj temi upucen tebi. Pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
e btw jos ga nisam restartira, ako nestalo je baterije, ja ga ukljucio u punjac otvorio i opet se pokrenio na ovome zamrznutom finderu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ponekad ti Appleovi servisi daju mogućnost otkupa, tj. smanjenje cijene novog za procjenjenu vrijednost trenutnog. Ništa je ne košta pitati u ovlaštenom servisu koliko bi joj ponudili za Air u ovakvom stanju pa usporediti s ponudama ovdje.
![]() |
#21 |
Premium
|
Ma ne zanima je bas novi, ko regular user nije bas nesto pretjerano odusevljena OSx-om a malo je problem predat jer je servis u ZG, a mi smo iz Trogira ![]() Otvorit cu temu u za to odgovarajucem podforumu |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|