Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.09.2005., 19:43   #1
blozer
Doktor znanosti!
Moj komp

blozer's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Matrox milenium G400

Znam da nije nvidia ali nemam di drugdje napisati.

Dobio sam ovu karticu na poklon pa me zanjima kakva je , jel neko imao iskustva s njom ..
Kolko sam vidio na matrox-ovoj stranici kartica nije baš zamišljena za igranje ..
Vidim da ima 256 bitnu memoriju , wow.
Slažem neku nebulozu od kompa i to če biti grafa u njemu . Šta mislite šta je bolje Matrox milenium G400 ili geforce 2 MX ?? i obrazložite odgovor. E da i kolko da je cijenim? (kunića)
blozer je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2005., 20:41   #2
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
..pa za igre nije,stogod starije moze proci,za surfanje internetom,gledanje por..khm ovaj filmova sasvim dovoljna....
Oglas

Oglas
Staro 21.09.2005., 21:40   #3
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by jolkica
..pa za igre nije,stogod starije moze proci,za surfanje internetom,gledanje por..khm ovaj filmova sasvim dovoljna....
Neznam dali si navedenu karticu koristio, ja jesam, istina nisam je uspoređivao GeForce 2 MX pošto nisam niti imao priliku, ali kartica je meni bila odlična. To znači da nikada nisam imao niti jedan jedini problem s njom, igre je tada vrtila odlično(nerazumijem zašto tvrdiš da nije za igre kada je izašla bila je 2 po brzini-govorim o G400 MAX modelu-samo podebljani taktovi G400), kvaliteta prikaza je bolja od MX-ice. Još dan danas smatram da je tada ta kartica imala daleko najbolji omjer uloženo/dobiveno, e i imala je dual wiev ako se dobro sječam.
@blozer
Jedini problem su ti driveri za tu karticu koji su dosta stari ali uz malo truda i to se da riješiti. Postavi ventilator na pasivac i kartica će letjet(MHz). Uglavnom probaj je malo koristiti pa ćeš vidjet o čemu govorim.
P.S sad mi je žao kaj sam ju moral prodati.
Staro 22.09.2005., 02:21   #4
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Originally posted by Gigi1
Neznam dali si navedenu karticu koristio, ja jesam, istina nisam je uspoređivao GeForce 2 MX pošto nisam niti imao priliku, ali kartica je meni bila odlična. To znači da nikada nisam imao niti jedan jedini problem s njom, igre je tada vrtila odlično(nerazumijem zašto tvrdiš da nije za igre kada je izašla bila je 2 po brzini-govorim o G400 MAX modelu-samo podebljani taktovi G400), kvaliteta prikaza je bolja od MX-ice. Još dan danas smatram da je tada ta kartica imala daleko najbolji omjer uloženo/dobiveno, e i imala je dual wiev ako se dobro sječam.
@blozer
Jedini problem su ti driveri za tu karticu koji su dosta stari ali uz malo truda i to se da riješiti. Postavi ventilator na pasivac i kartica će letjet(MHz). Uglavnom probaj je malo koristiti pa ćeš vidjet o čemu govorim.
P.S sad mi je žao kaj sam ju moral prodati.

....nije za novije igre to sam mislio,a za sve ostalo ce biti sasvim dovoljna,naravno uz dobar 2d prikaz po cemu je stari dobri matrox bio poznat...
Staro 22.09.2005., 03:07   #5
Phiv3
Premium

Datum registracije: Feb 2004
GF2MX ti je malo jaca karta ali G400 jos uvijek vise vrijedi jer ima izvrstan 2D prikaz pa je ljudi znaju kupovat za konfe koje ne koriste za igranje nego za posao ili stagod.
Moj preporuka je da prodas obje i kupis rabljeni 9550....s tim se vec mozes kako tako igrat.
gf2mx = 100kn
g400 ~ 150-200kn (ako naletis na nekog kome treba)
9550 ~ 300-350kn
Tagan 380W PSU
Thermaltake Silent Boost cooler
Albatron 6600GT + Zalman VF700-CU
Seagate 120Gb SATA
Midi Tower CHIEFTEC bx-01bbsl-w, srebrno
Samsung SyncMaster 957MB
Logitech MX500
Windows XP
Phiv3 je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2005., 08:47   #6
Kerber
Captain

Kerber's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Kartica je sto se performansi za starije igre ok ali ima jedan nedostatak zbog kojeg sam ja presao na druge kartice kad je izasao BattleField 1942 i Homeworld2 a to je nedostatak Hardware Transform & Light opcije. Sve GForce kartice podrzavaju HT&L , ali za filmove i tv out jos uvijek najbolja kartica.
Kerber je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno