|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Program(pack) za instaliranje
Treba mi program s kojim ću instalirat više programa odjednom, kao neki one touch setup. Tako da odmah namjestim postavke svih programa i da samo instaliram sve preko jednog klika.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ako si voljan učiti, dakle imaš nešto hakersko u sebi, za to ti nije potreban program. u Windows registryju postoji key koji se izvršava prilikom podizanja Windowsa. Tu se, uz pomoć manje-više jednostavnog batch fajla, mogu uglaviti silent instalacije gotovo svih programa. Taj batch fajl izgleda ovako (primjer): cmdow @ /HID @echo off SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx REG ADD %KEY% /V TITLE /D "Installing Applications" /f REG ADD %KEY%\005 /VE /D "Adobe Reader 6" /f REG ADD %KEY%\005 /V 1 /D "%systemdrive%\install\AdobeReader6\AR6.msi /qn" /f REG ADD %KEY%\010 /VE /D "Alcohol 120" /f REG ADD %KEY%\010 /V 1 /D "%systemdrive%\install\alcohol\setup.exe /qn" /f REG ADD %KEY%\010 /V 2 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\alcohol\register.reg" /f REG ADD %KEY%\015 /VE /D "Diskeeper 8" /f REG ADD %KEY%\015 /V 1 /D "%systemdrive%\install\DiskeeperPro_8.0.459.exe /s /v/qn" /f REG ADD %KEY%\020 /VE /D "DU Meter 3" /f REG ADD %KEY%\020 /V 1 /D "%systemdrive%\install\dumeter3.exe /VERYSILENT /SP-" /f REG ADD %KEY%\025 /VE /D "IsoBuster 1.5" /f REG ADD %KEY%\025 /V 1 /D "%systemdrive%\install\IsoBuster1.5.exe /VERYSILENT /SP-" /f REG ADD %KEY%\025 /V 2 /D "taskkill /F /IM isobuster.exe" /f REG ADD %KEY%\030 /VE /D "Kerio Personal Firewall 2.1.5" /f REG ADD %KEY%\030 /V 1 /D "%systemdrive%\install\KPF\Setup.exe -s" /f REG ADD %KEY%\035 /VE /D "MDAC 2.7 SP1 Hotfix" /f REG ADD %KEY%\035 /V 1 /D "%systemdrive%\install\mdac\mdac.cmd" /f REG ADD %KEY%\040 /VE /D "MSN Messenger 6.1" /f REG ADD %KEY%\040 /V 1 /D "%systemdrive%\install\MSN_Messenger_6.1.0202.msi /qn" /f REG ADD %KEY%\045 /VE /D "Nero Burning ROM 5.5" /f REG ADD %KEY%\045 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\nero\register.reg" /f REG ADD %KEY%\045 /V 2 /D "%systemdrive%\install\Nero\Nero551054.exe /silent /noreboot" /f REG ADD %KEY%\050 /VE /D "Importing Registry Tweaks" /f REG ADD %KEY%\050 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\regtweaks.reg" /f REG ADD %KEY%\055 /VE /D "Cleaning Up and Rebooting" /f REG ADD %KEY%\055 /V 1 /D "%systemdrive%\install\cleanup.cmd" /f EXIT Ako te zanima ovaj način, pogledaj MSFN link odakle je ovaj primjer, ili pitaj konkretnije (koje programe i sl.) - radio sam ovakve stvari. BTW na stranici s linka se spominje instaliranje programa kao dio instalacije windowsa, no nemoj da te to zbuni. Programe je na ovaj način moguće instalirati bilo kada.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Ma samo mi treba za ove banalne programe jer mi se ne da sve pojedinačno instalirat kad stavljam nove windowse. (BSplayer, nero, winamp, paint shop pro, diskeeper, winrar...)
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Daj mi koji dan, upravo si reinstaliram stroj od nule, pa sam malo u ofsajdu. Moram naći i provjeriti instalaciju svakog od tih programa, a to će potrajati. BTW jesi razmišljao o Ghostanju? Složiš stroj kak ti paše, koristiš, recimo, mjesec dana da sve sjedne na mjesto i onda napraviš ghost image diska. Smjestiš image na CD-je (DVD-je) a kasnije se ne baviš reinstalacijom nego samo pukneš image natrag na disk. 15-ak minuta posla, a sve kako je i bilo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|