|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
(riješeno) "Turn off hard disk after" ne radi
Pozdrav Kao što naslov veli, nakon reinstalacije windows 7 64bit ova opcija više ne radi. Radila je na identičnom os-u par dana prije. Bios je identičan po pitanju postavki. Driveri su svi up to date sa gigabyte stranice. Prije reinstalacije win7 kad bih išao na shutdown windowsi bi prvo upogonili ugašene diskove te bi onda se desio shutdown. Sada se diskovi ugase nakon restarta, te ih ponovno samo od ploče s.m.a.r.t. na početnom ekranu upali jednog po jednog. Stavrno ne znam što da radim, probao sam i od gigabyta programe sa gašenje diskova(mislim da je prog easy energy saver ili autogreen...) ne radi. Jedino što se promijenilo sa reinstalacijom windowsa je i raspored žica za napajanje diskova, bi to mogao biti problem? Komp je iz profila plus jedan disk od 500gb više. Hvala svima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Prije bih rekao da si instalirao neki program ili ostavio neki program koji sprečava gašenje diskova (AV software, indexiranje od windowsa možda defrag - iako mislim da je on sheduled task .... itd). U pravilu ti ta opcija ne radi ako netko od programa pristupa hardu ... znači traži ko piše po hardu. Najlakše ti je skinut procmon pokrenut ga, ostavit upaljeno samo prikaz pisanja po hdd.u eventualno filtrirat zapise samo po određenom i pričekat idle time da istekne te da vidiš tko pristupa i piše po hdd.u. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ok probam! Iako sam isključio indexiranje, defragmentaciju, system restore, te nemam antivirus(koristim malware kad je sumnjivo nešto). Procmon sam gledao, u logu sve čita samo samo sistemoskog c: Skenirao protiv virusa ništa. Odvojio power kabel od ssd diska koji je bio uparen sa tvrdim ništa. Indexiranje isključio ništa. Al samo jedna zanimljivost koja se manifestira od kad je ovo krenulo... Kad restartam komp, diskovi se ugase, i onda kad bios na početku vrti smart onda se pale jedan po jedan, kad resetiram regularno onda se diskovi ne gase. Nema mi pomoći ![]() Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 02.12.2013. u 21:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
AIDA je radila problem/riješeno hvala. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|