|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
Lemilica - kako i koju koristiti
S obzirom da nisam vičan radu s lemilicom imao bih par pitanja za majstore elektroničare. Dakle, trebao bih popraviti Pipo S2 tablet prema uputi s youtubea. Za to bih trebao odlemiti kontakt baterije (crvena žica) s matičnom. S obzirom da imam neki jeftilen iz Kine za 6 USD i 30w to nisam uspio napraviti. Jednostavno lemilica nije htjela odlemiti kontakt. Pa sam morao žicu precvikati. E sad mi je problem kontakt natrag zalemiti jer ne mogu odlemiti lem na matičnoj gdje je bila zalemljena žica od baterije. Nabavio sam lemilicu Lux iz Peveca od 60w. Smijem li s njom probati? Nije li ona prejaka odnosno hoće li ona moći odlemiti tvornički lem na matičnoj ploči? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Baš te i ne razumijem, izgubim se u svemu tome šta si napravio i s čime i šta sad na kraju zapravo trebaš ali, neće to bit prejako za to i moći će odlemit tvornički lem. Ja sam na tabletima uspio odlemit tvornički lem sa običnom od 30W iako je doduše trebalo vremena. Uglavnom ići će to sa tom od 60W. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
Hvala! Znam da sam zakomplicirao. Uglavnom, trebam odlemiti tvornicki lem a sa kineskom 30w lemilicom nejde. Mogu pokusati duze drzati lemilicu na lemu ali se bojim da toplina ne skuri okolne elektronicke elemente. Zato mislim probati sa 60w lemilicom. Njoj ce valjda trebati manje vremena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Sjećam se da mi je tatek prije ohoho godina tak mami popravio srebrnu ogrlicu. ![]() Ak si hoćeš živce sačuvati radije daj zlataru za par desetaka kuna da ti to odradi.
![]() |
![]() |
#9 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Onda nek stoji u novcaniku pa cu poslat po curi u ST. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas