|
![]() |
#1 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Popravak adaptera za laptop
Pozdrav, (Činilo mi se ovdje najprikladnije otvoriti temu.) na izlazu iz adaptera, za HP-ov laptop, mi je očito napukla jedna ili obje žice unutar kabela. Vidjeh da je novi u dućanu (Links, npr.) ~60 kuna. Zanima me, s obzirom na to da nikad to nisam radio, smijem li otvoriti adapter, otkinuti puknuti dio i zalemiti žicu natrag? Koliko je postupak kompliciran? Mogu li zeznuti otpor? Također, koji lem i gdje ga kupiti u ZG? Tek danas na Audiofil forumu naučih kako postoji čitav niz vrsta lemova. ![]() P.S. Da ne otvaram novu temu... Trebao bih zalemiti i žicu na jednim jeftinim slušalicama. Smijem li na njima koristiti isti vrstu lema kao i za adapter? Lijepo molim za iskustva i savjete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ja sa dosad tako složio 3 HP adaptera. Otvorio sam ga sa skalpelom po crti uokolo, ne preduboko rezati, otvoriš, skroš odlemiš žice, odrežeš origigi žicu, nalemiš nazad, kučište zalijepiš superljepilom i to je to. Žicu za lemljenje uzmi bilo koji tanku za elektroniku. Istu upotrijebi za bilo kakva lemljenja. Koristi lemilicu od recimo 25w |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
ako je "smart pin" punjač onda zaboravi jer on rikava na dijelu/konektoru koji se uštekava u lap. inače možeš zamijeniti cijeli kabel ako nađeš ispravan. otvaranje je malo zeznuto jer je kućište ljepljeno pa moraš koristiti skalpel i "kuckanje" čekićem da spojevi popuste, lem ti ni ne treba jer ga ima dovoljno da odlemiš stari i zalemiš novi kabel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
The Zappa
|
Citiraj:
Citiraj:
To je ovaj adapter od 90W i košta 300 kuna: http://www.links.hr/?naziv=punjac-za...kl=016.000.188 Citiraj:
Bilo bi idealno kada bih našao ovo u komadu negdje. Vidim da je ono plastično ojačanje na izlazu zaliveno oko kabela. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako se hoćeš igrati sa tim onda ili skini cijeli DC kabel sa nekog crknutog adaptera istog tipa (radi 3 pina / žice) ili na nabavi sa eBay - a taj DC kabel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ma da se složit i taj smart pin tip koji na konektoru crkava. Razrežeš ga cijelog bočno i makneš plastiku uopće, polemiš natrag žice i onda samo moraš iskombinirat kak budeš ga zapakiral natrag.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
Ma najlakše bi bilo kad bi taj cijeli kabel našao pa samo nakalemio. Nekoliko sam ih već repariral tak. U početku je bila najveća muka rastvorit kučište, ali s vremenom se spoznaju nove tehnike. Uzmem veliki nož kojeg mi nije šteta. Stavim ga u spoj po cijeloj dužini i lupnem jednom čekićem. Rastvori se k'o kinder jajce na spoju, pa ga je kasnije dovoljno cijanofiksom slijepiti i ne vidi se da je ikada rastavljan. Kad imam cijeli kabel, samo stare žice odlemim i nove polemim. U slučaju da nemam nove, staru odrežem, a dremelom izbušim rupu u onom fleksibilnom dijelu taman toliku da mi prođe kabel. Bušim rupu zato jer je stari kabel većinom utaljen, pa nejde van bez bušenja. Eto, tako to ja radim, pa možda nekome pomogne. Pozdrav svima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
najbolaj stvar, kraj kabela di je konektor na matičnu ocvikaj, i pogledaj da nisu u prekidu vodovi s multimetrom, uzmi bilo koje žice potrebne duljine s jedne strane zalemi na punjač, s druge na ovaj ocvikani konektor i to ti je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Da ne otvaram novu temu, a imam isti problem kao i u uvodnom postu.. Šta kažete na LC punjače za laptope?? Meni treba za HP 65w, 18.5v, 3.5A, i takav LC je 160kn u Linksu, sa 24mj garancije. http://www.lc-power.de/index.php?id=435&L=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
The Zappa
|
Bojane, jesi kupio? Iskustva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Kupio desetak do sada (isti seller) i zamijenio na HP-ovim punjačima: http://www.ebay.com/itm/DC-7-4x5-0mm...item4614de2795
![]() |
#15 |
The Zappa
|
Odlično! Nisam ni znao da se ovo može kupiti odvojeno. Hvala. Čitam da postoje različite vrste lemova. Kojeg si koristio? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|