|
![]() |
#1 |
The Last Akkadian
Datum registracije: Apr 2008
|
Software za katalogiziranje i manipulaciju fotkama
Pozdrav, Nisam nigdje (pa ni ovdje) uspio naci nesto sto bi mi bilo korisno za ove svrhe, nadam se da cete imati prijedloga. Naime, trebao bih (po mogucnosti) freeware program za totalnu manipulaciju (ne obradu) digitalnim slikovnim zapisima, tocnije fotkama, ponajvise JPEG datotekama. Trebao bih nesto sto je pametno i moze iz headera JPEGa izvuci sve one podatke koji se mogu naci po defaultu, tipa camera model, date picture taken i slicni, zatim da ima batch-renaming prema datumu i/ili JPEG parametrima, i slicne gadgetarije... Za slucaj mp3-ca imam jedan genijalan friverchich The Godfather, i da mogu tako nesto naci za slike bilo bi idealno. Unaprijed hvala na preporukama.
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako ti XnView ne bude odgovaral moreš probati i neke druge poput FastStone Image Viewera ili nekog sličnog alata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Last Akkadian
Datum registracije: Apr 2008
|
Probah XnView. Moja bezrezervna preporuka za ovaj alat kome god treba baratnje EXIF informacijama. Cita ih apsolutno sve, ima solidne mogucnosti imenovanja fajlova, importa iz svakakvih izvora (skeneri, kamere...), citanje metadata, batch obrada, pluginovi, integracija s drugim aplikacijama... Nakon ukupno 3-4 sata koristenja mogu reci da sam doma. ![]() Skinuo sam i FastStone. Sporta radi... ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Da ne otvaram drugu temu, probati ću ovdje. Imam oko 60GB fotografija, različitih (generiranih) imena, rezolucija, snimljenih različitim uređajima. Većina fotki je smeće, no ako ikoju obrišem, već mi je sljedeći tren žao ![]() Tražim software kojim bi maknuo duplikate, a da mi ne obriše nešto krivo, pa software kojim bi označio sve slike i povećao im stupanj kompresije i još jedan za početak kojim bi označio thumbnailse onih stvarno bezveznih fotki i zajedno s originalom poslao u zaborav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Probaj duplicate cleaner. Ne vidim smisao čuvanja thumbnailova isto kao niti "dva stupnja kompresije". Komprimiraš sliku - gubiš informacije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|