|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Rzlika izmedju ST780 i ADB EA4202 u drzanju upload-a?
Zanima me je li upload SNR Margin ovisi o "Transmit Power" i je li "Transmit Power" za upload ovisi o modelu/tipu modema/routera? Naime, uocio sam da mi je upload sa ADB routerom imao SNR Margine 7dB, ali ne znam koliki je bio Transmit Power. Na ST780 imam na istoj liniji i uz isti 10mbit/s download podatak da je SNR 13 dB uz Transmit Power 18dbm. (Upload SNR je na oba routera 6,5-7) Dok sam na ADB-u imao problema sa linijom tako da mi se automatski smanjivao download na 7mbit/s, sad na ST780 nemam takvih problema, stoga ovo laicko pitanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() "The Tx level is the power in decibels per milliwatt (dBm) at which a modem transmits its signal. The Rx level is the power in dBm of the received signal. The server modems normally transmit at -13 dBm by default." |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Da ne otvaram novu temu misli da bi pitanje moglo ići ovdje. Koji se router iz T-Com ponude najbolje ponaša na slabim linijama? Znači u igri su Siemens SE555, SX763, Thompson 780 i 782, ADB. To mi je dobavljivo za male novce. Pa ako netko ima iskustva... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Iz mog iskustva sa svim nabrojanim routerima i mojom prilicno losom linijom, SX763 - za 5, pa ST780 - za +4, pa ostali podjednako za -4. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|