Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.09.2013., 19:05   #1
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Rzlika izmedju ST780 i ADB EA4202 u drzanju upload-a?

Zanima me je li upload SNR Margin ovisi o "Transmit Power" i je li "Transmit Power" za upload ovisi o modelu/tipu modema/routera?

Naime, uocio sam da mi je upload sa ADB routerom imao SNR Margine 7dB, ali ne znam koliki je bio Transmit Power.
Na ST780 imam na istoj liniji i uz isti 10mbit/s download podatak da je SNR 13 dB uz Transmit Power 18dbm. (Upload SNR je na oba routera 6,5-7)

Dok sam na ADB-u imao problema sa linijom tako da mi se automatski smanjivao download na 7mbit/s, sad na ST780 nemam takvih problema, stoga ovo laicko pitanje
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2013., 14:58   #2
Prezime
Premium

Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Zanima me je li upload SNR Margin ovisi o "Transmit Power" i je li "Transmit Power" za upload ovisi o modelu/tipu modema/routera?
Kako nema odgovora, onda si sam odgovaram

"The Tx level is the power in decibels per milliwatt (dBm) at which a modem transmits its signal. The Rx level is the power in dBm of the received signal. The server modems normally transmit at -13 dBm by default."
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.10.2013., 20:05   #3
cruiser
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Da ne otvaram novu temu misli da bi pitanje moglo ići ovdje. Koji se router iz T-Com ponude najbolje ponaša na slabim linijama? Znači u igri su Siemens SE555, SX763, Thompson 780 i 782, ADB. To mi je dobavljivo za male novce. Pa ako netko ima iskustva...
cruiser je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2013., 20:57   #4
Prezime
Premium

Iz mog iskustva sa svim nabrojanim routerima i mojom prilicno losom linijom, SX763 - za 5, pa ST780 - za +4, pa ostali podjednako za -4.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno