|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Kako napraviti kućnu mrežu?
Pozdrav, Nisam iskusan s ruterima, pa mi treba pomoć. Imam pristup internetu preko TENG-ove bežićne mreže. Signal preko yagi antene dolazi do rutera (ruter 1), koji je podešen da radi u klijentu modu, pa tako da onda radi kao access point. Od rutera (ruter 1) do PC ide mrežni kabel. Da li je moguće i kako napraviti kućnu bežićnu mrežu, tako da na jedan mrežni kabel spojimo drugi ruter (ruter 2), a na laptop bežićnu mrežnu karticu (wilerres). Evo skice... Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ruteri trebaju biti na istim mrezama i na dvojki ugasiš dhcp. tako bi bilo najjednostavnije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zamijeni router1 sa wireless verzijom, stavi na njega neku 5dB ili jaču antenu i imat ćeš signal po cijeloj kući.
![]() |
#6 |
Moderator
|
Coco ne smiješ pisat dok nisi popio duplu kavu ![]() Jel to ova udruga > http://www.udruga-teng.org/ To šta želiš možeš napraviti sa WAN Wireless Router - om ili AP - om kao Edimax EW-7228APn. Spajaš malo drugačije nego si nacrtao, iz "router1" ide jedan Lan kabel u WAN novog uređaja a na njegove Lan portove idu kompovi + bežični klijenti na njegov wireles. Na kraju treba taj novi uređaj ispravno podesiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Trebaš: - saznati parametre mreže (Gateway, DMS - ovi, ...), to vidiš u postavkama 1. uređaja - 2. uređaj ide u Dynamic ili Static IP mod rada - ubacuješ mu gore "otkrivene" parametre - eventualno će trebati postaviti Static Route na adresu 1. uređaja Ako ne uspiješ onda ćeš morati kontaktirati nekog iz udruge. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
pomoc
Pozdrav Evo kupia sam novi komp i treba ga spojit na internet, problem je u tome sto mi se ruter od max tva nalazi u dnevnom boravku a wi fi nemoze od zidova se probit do sobe, imam telefonsku uticnicu u sobi pa sad ako neko zna rijesenje za to Neka pomaze ![]() Max tv mora bit u dnevnom |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Plebium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
1. Router kod tebe MaxTV u dnevnoj sobi. 2. Router/MaxTV u dnevnoj sobi, LAN kabel do tvog kompa. Powerline adapter D-LINK DHP-309AV |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|