|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Muke po otvaranju porta, adb noob - crying for help :)
Dolazim po pomoc vama kao zadnja opcija, nakon sat vremena pokusavanja (da ne pomislite da se nisam potrudio i samo zelim rjesenje ![]() cilj: uspjesni forward 2 porta za otvaranje dedicated servera u rfactoru.. nekad "davno" sam to uspjesno napravio i otvarao bez greske.. no proslo je od toga dosta vremena, novi ruter u medjuvremenu i tako to.. trebam otvorit 2 il 3 porta; tcp 34447 udp 34397 udp 34297 ovaj zadnji je mislim i nepotreban jer sluzi za query u lanu (i think) ugl.. ovako izgledaju postavke: ![]() ![]() ![]() najvise me buni ovaj interface type, ustvari buni me malo sve.. nespretno mi malo i jer mi komp gdje otvaram taj server preko wirelessa iako je bio i prije i sve je uredno radilo.. primjecujem da mi kada stavim local host ip od tog kompa (wifi) odnosno 192.168.1.4 cesto kod provjere na canyouseeme javlja vrlo brzo connection refused, dok kad stavim ip od kompa koji je povezan kablom na ruter nakon malo vremena javlja connection timed out.. iako nije iskljucivo jer mi javi cesto i na 1.4 connection timed out.. iskljucio sam firewall na routeru koji je bio ukljucen (nedavno su mi resetirali ruter pa se vratile postavke jbga), ukljucio sam i upnp koji je bio iskljucen kako bi vidio ruter u windowsima (7) u network places gdje sam isto probao otvorit (recimo to je funkcioniralo za mw3 da se dobije ingame connection type open).. firewalla softverskog nemam, win firewall je diseblan, a rfactor je dodan kao izuzetak.. ukoliko mozete vidjet iz slika kako bi bilo ispravno namjestit postavke? uvjeren sam da local host mora bit komp na kojem otvaram server, dakle taj wireless spojen? zaista bi bio zahvalan ukoliko netko ima malo volje pomoc, il netko ima uspjesno otvorene portove na adbu za nesto pa me pls usmjerite na pravi put ![]() heh.. kad mislis da otvaras dobre portove, a nisu dobri ![]() ugl, pokrenuo sam rfactor i sa process explorerom http://technet.microsoft.com/de-de/s...rnals/bb896653 vidio koje portove koristi igra.. bila su samo 2 i oba tcp.. 32297 i 32210.. probao forwardat prvog, provjerim na stranici i hop - it's green ![]() takodjer i za drugog.. otvorim dedicated, probam se spojit i hop - i'm connected ![]() tako da bravo ja ![]() uvijek je lijep feeling kada nesto konacno proradi hehe.. Zadnje izmijenjeno od: M.U.P.. 11.10.2013. u 18:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Evo da se i ja nadovežem na ovu temu: Imam B.Net i složio sam Thomsona TG782 u bridge modu, tako da mogu koristiti njegov wireless, budući da mi je B.net dao samo modem. Taj bridge mod odlično radi, zadovoljan sam, no problem su portovi. Otvorim port u njemu, primjerice MySQL port 3306, no naravno, kad ga idem provjeriti izvana, nije propušten. Ista stvar mi je za VNC. Jedino mi radi FTP port, što mi uopće nije jasno, budući da su ti portovi na isti način konfigurirani kao i FTP port. Ima li netko neki savjet što učiniti? Naravno, svi firewalli su bili ugašeni pri ovom testiranju.
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako si složio taj "bridge mod" ? Trebao si ga konfigurirati kao WAN Router na način da jedan Lan port (obično Lan4) pretvoriš u WAN port + routing između njega i ostalih portova ... Ako misliš da te TG782 zeza onda posudi negdje na dan / dva neki pravi WAN Router, podesi pa probaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
da, tako sam ga konfigurira. Ma nesto je user data, tj user.ini bija neispravan, ubacija sam portove direktno u skriptu i uploada, sada radi.
"Who is your daddy and what does he do?" Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.10.2013. u 19:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Jedno vrijeme sam pokušavao otvoriti portove i nikako nisam uspjevao. Nakon tjedana surfanja i traženja po forumima sam dobio odgovor da je najvjerovatnije do provajdera... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|