|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
Pomoć oko tablice
Trebam pomoć oko tablice. Trebam izbrojati koliko se grupe brojeva ponavljaju u tablici Zadnje izmijenjeno od: baksa. 28.01.2014. u 23:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Ponavljanje brojeva u Excelu
Citiraj:
Ajde ti postavi file za download sa tvojim primjerom i sam upiši nekoliko rezultata u stupac P ili Q da vidimo tvoju logiku i što želiš. Ovo tvoje M1:N2 je nejasno U međuvremenu pogledaj tutorijal a imaš i file za download u kojem sam radio neku statistiku za LOTO i Loto-KLADIONICU u Excelu pa vidi tamo formule za pregled ponavljanih brojeva. BTW: mogao si na prethodne dvije teme barem odgovoriti jel ti pmoglo ili ne radi drugih čitalaca foruma. pozz |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
sorry brzo sam pisao M1:N1 je grupa brojeva koja se u tablici treba izbrojati. u fajlu je postupak kako ja radim list2. a želim dobiti u P1 rezultat 5. u listu6 je izgled kakav želim dobiti, (nešto kao broji red ako zadovoljava kriterij broj jedan, ako zadovoljava drugi red kriterij broji dva itd... kriterij je u stupcu M i N) P.S ovo bi moglo raditi [URL="http://www.ic.ims.hr/office/excel2003/razno/statistikaLoto.html"[/URL] samo što bi se trebalo malo preurediti al na žalost je zaključano. evo mali tutorijal oko transpose funkcije koji mi se čini od boljih ako ne i najbolji sorry na reklamiranu drugih stranica ne znam drugačije http://chandoo.org/wp/2013/02/04/tra...ble-quick-tip/ Zadnje izmijenjeno od: baksa. 28.01.2014. u 23:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
- Transpose funkcija u Excelu - Transponiranje u Excelu Evo ti file nazad u kojem pomoću funkcije COUNTIF možeš zbrojiti brojeve koji se nalaze tj. ponavljaju u udređenom rasponu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
tutorijali su odlični na ic.cms.hr redovito ih prvo obililazim kad imam neki problem. transpose sam stavio iz razloga zato što ako se u tablici iz koje smo radili zaokretnu tablicu promjeni neka vrijednost mijenja se i u tablici koju smo napravili zaokretnom funkcijom. primjer tablica koja mene pati u tablici list 2 odaberemo AF37:AX40 i napravimo zaokretnu tablicu po tutorijalu iz linka koji sam postavio podaci se automaski obnavljaju jer čelije u zaokretnoj tablici su veza na čelije iz prve tablice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
![]() Citiraj:
Nadam se da ćeš uspjeti riješiti problem prema tvojim željama ![]() pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Moram naglasti sa nemam pojma o Excelu počeo sam ga tek koristiti prije 2 godine. Za jednostavne izračune (ponuda) , najviše koristim funkciju countif i sum to poznam najbolje (ostale probleme rješavam kako nailaze) od kad me loto zanima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Nema potrebe da se izvinjavaš, ništa ja tebi ne zamjeram. Htio sam ti samo na naki način ukazati da detaljnije pristupiš problemu koji imaš kao i to da nije poželjna slika tvog problema ako je kompleksniji, jer rijetko se kome da upisivati podatke i simulirati tvoj problem. Poželjna je datoteka sa primjerom i dodatnim komentarima što i kako želiš, kao i to da sam postaviš rezultat koji trebaš. Na osnovu takvih detalja i podataka lakše ti netko može pomoći. ![]() pozz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|