|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Xcarnet - router WRT54GC
Imam problem, spojio sam navedeni ruter na bnetov modem i propusta mi samo 4mbita, dok kada sam spojen direktno na modem imam punih 15mbita. Nikako da skužim kako je to moguće i zašto se to događa! http://www.speedtest.net/my-result/3023246815 ne znam ni od kuda da krenem, da probam updejtat firmware ili nšto? stavio sam i dmz ali sto god probam nikako da probijem tu čarobnu granicu pomoc ![]() ![]() Edit: spojen sam kablom na router. Zadnje izmijenjeno od: NinjaZec. 09.10.2013. u 21:49. Razlog: Edit: spojen sam kablom na router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
taj router ne ide brže. eventualno izguraš do 5 ako ugasiš wifi. kod mojih je bila ista stvar. kad je riknuo, nabavili su neki airlive (koji se uredno spaja na xcarnet) i ide brže. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
koji ruter ti imas trenutno? probat cu kad dodjem doma spojit ga na iskonov ruter (imam i preko njih net jos koji dan) pa cu vidit hoce mi i to limitirat, on ide preko pppoe, mozda je u pptp stvar. teoretski bi mogao nac bilo koji ruter koji ima pptp i trebalo bi mi radit, samo u praksi ocito to ne funkcionira bas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
neznam ti reć model. airlive, s 3 antene iza. nije neki opis al pojma nemam, to je kod mojih u ri. pptp radi na njemu za divno čudo. edit ovo je model. http://www.airlive.com/products/WN-5...000r_1.shtml#f |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
meni je pptp štekao na oba modela koja sam isprobao 5470 i g.duo spoji se na server i radi normalno a onda ovisno o opterećenju (čim otvorim stranicu sa npr 100+ jpg/gif slika ) nakon neodređenog vremena se net smrzne, iako je link i dalje aktivan (echo paketi prolaze) i ništa bez restarta rutera. tako da provjeri dobro prije nego odlučiš airlive za pptp konekciju, na openwrt-u nema takvih problema i definitivno je bolji izbor ruter koji ga podržava |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ovdje radi. iako, neznam KAKO je to sve spojeno, jer moji se ne kuže u to, i čak ni nakon 2 sata na telefonu nisam točno shvatio šta su napravili. poanta je da sam ih vodio korak po korak kroz konfiguraciju airlive-a, i to sad radi. da ima problema, zvali bi me. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
http://www.tp-link.com/en/products/d...el=TL-WR1043ND oko 400kn košta novi u extreme digitalu, 5 godina garancije prima ddwrt i openwrt, gigabit switch i može se forsrirati jačina signala do 500mW ![]() jedini nedostatak routera je taj da nema dual band, odnosno 5ghz 802.11n i ako ba zabunom brickaš, priznaju reklamaciju ako ne veliš kako je krepo ![]() Zadnje izmijenjeno od: domis. 11.10.2013. u 15:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Nudi mi prijatelj, AirLive N.power. jel bi taj mogao radit kako spada(probat cu pa javim jel sve 5) nije ga ni koristio, a usput da priupitam koliko vrijedi taj airlive. ako nebude radilo nesto uzimam ovaj predlozeni cini se kao dobra stvar a nije skupo, hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
evo kod mene WRT54GC http://www.speedtest.net/my-result/3035022355 a ovo je rezultat na 12mbit s tim da cura fejsa... kako onda ne ide brže??
![]() |
#14 |
Premium
|
ja ne razumijem, sad sam probao i s ovim N.POWER i isto mi nece povuc full brzinu, a kad se spojim direkt na modem ide 16 mbita. Ocito treba jos neke opcije po iskljucivat, recimo nigdje nevidim mtu size. Edit 2: i stalno me preusmjearava na glupi portal.bnet - a spojen sam na internet čistim cache i nista uspijem kad promijenim browser, jel se moze ikako to iskljucit? - ok barem je prestalo s ovim Ovo nema smisla brzina mi je sa ovim n.powerom malo 2 mbita malo 8 vecinom ispod 4, trenutno mi je ispod 1 mbit, na serveru u njemačkoj a kod nas mozda malo brze. a graf mi izgleda ovako \/\/\/\ a kad sam direkt na modemu s kompom onda imam 16 mbita normalno znaci 5 sekundi poslje spojim se s kabelom direkt na ruter i 16 mbita bez padova. EDIT : sad vise nema fluktuacija ali je brzina koma ping odlican server poljska Edit: jos uvijek testiram N.power i evo rezultata nakon reseta modema iste postavke 8:03 pm 8:04 pm 8:05 pm Edit: ovo su sve postavke koje vidim ok ovo nema smisla: firefox speedtest opera speedtest firefox i opera u isto vrijeme speed test crome? Edit petsto sedasetsedmi: ugasim komp na drugom nestane neta, pa upalim pa mi pola stranica loada bnet glupi homepage upute za spajanje a pola mi radi normalno. clear cache, opet isto... ludim ovdje EDIT: stavio sam na ISP pod bnet Zadnje izmijenjeno od: NinjaZec. 16.10.2013. u 13:16. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|