|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
Na koji način da uploadujem Divx ?
Brat mi navigaje na brodu, i ponio je laptop sa sobom i kad dođe u neku luku onda se spaja na internet (free WiFi hotspot). Imam nekoliko divx filmova koje bi mu htjela slati (jednog po jednog), i sad me zanima na koji način da to izvedem, kako bi on mogao imati najbrži download. Dali da film uploadujem kao torrent, dali kao rar fajl npr. na http://www.gigasize.com/ ili da ga uploadujem na moj GoogleDrive cloud. Zadnje izmijenjeno od: makromedia. 02.09.2013. u 13:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
webhost je bolja solucija, naravno ovisno koji ne ogranici DL brzinu torrent je losa solucija pagotovo ako samo ti "seedaš" posto ce on skidati max brzinom koliki je tvoj upload, a upload je uvjek ~70% manji od downloada koji ti internet provajder (ISP) nudi rar-at ih nemoras jer nedobivas puno time :P
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Izgleda da nisam dobro objasnila, mene zanima ovo, ako upload-ujem video kao torrent (na neki torrent sajt) i kao rar fajl (na moj GoogleDrive web) u kojem slučaju če moj brat brže skinuti taj fajl. Zadnje izmijenjeno od: makromedia. 02.09.2013. u 18:09. Razlog: dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
~~~
|
i ja sam ti dobro objasnio ![]() torrent ce ti biti sporiji i moras stalno "djeliti" te tvoje fajlove da on moze skinuti torrenti ti nerade na foru, uploadaj i ostavi nek trune, netko stalno mora imati upaljen torrent klijent(program) i "nuditi" te fajlove, u ovom slucaju samo ti stoga kao rekoh, web hosting, sto je i taj tvoj googledrive
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Kako ne kuzis, torrent ti je ogranicen brzinom tvog upload-a. On bi ga tvojom upload brzinom skidao po 2-3 dana ako ne i vise.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Aha, tako znači. Još me jedna stvar zanima. Ako bi htjela uploadati film kao torrent fajl, zanima me da li se on može uploadati tako da nije javan, nego da ga može downloadati samo jedna osoba (kojoj ja dam link). Znači da budem online dok ga ne skine do kraja |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
It's all a joke
Datum registracije: Sep 2009
|
Moze da Ukratko, utorrent ima ugradjeni tracker kojeg moras aktivirati, te prilikom kreiranja torrent fajla ne koristis ponudjene javne trackere nego svoju javnu ip adresu (koja mora biti staticka), sumnjam da imas staticku a sigurno ce doc do promjene adrese dok se zavrsi preuzimanje, pa se to moze rijesit i preko no-ip i slicnih servisa Film moze skidati samo ona osoba koja ima taj fajl, taj fajl saljes prek maila odredjenoj osobi.. znaci nikakav link nikom ne saljes, nego fajl koji ako zelis da bude privatan nigdje ne uploadas Ima tu za podesavanje jos i nije tesko to sve namjestit, ali osoba koja ne zna puno o tome bi se malo namucila.. port fowarding i tak to.. Ako ne mislis te filmove stavit na racunala kod tetki, bake, bratica, sestricni i frendica i to sve namjestit kod njih, onda bih na tvom mjestu poslusao gornje savjete ![]() Decki su ti dobro rekli, preko torrenta ce dugo trajat i nije najbolje rjesenje za tvoj slucaj, isjeci na par komada, uplodaj to negdje i bok..
![]() |
#9 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
U programu qTorrent sam napravio torrent (file/create new torrent itd.) i preko maila sam poslao taj torrent sestri u USA. U dogovoreno vrijeme smo oboje bili online i otvorili qTorrent. Ona je pokrenula taj torrent ali nikako da joj započme download (Stalno piše "connecting to peers"), evo čekamo više od pola sata ali ništa. Zna li ko u čemu je problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
A zašto koristiti baš torrente? Kako je već netko napisao - jedan od kompleksnijih načina za slanje. Bolje neki jumbo file serivs i bok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
It's all a joke
|
Citiraj:
i daj malo detaljnije sto si tocno radio, koje trackere si upisivao prilikom kreiranja, ostavio javne ili stavio svoj? do sada smo svi savjetovali webhost nacin sheranja, ali ako bas netko inzistira torrent nacin zbog nekog razloga.. ok ![]() osobno bih radje "bubno" te filmove na mega, mediafire.. ili neki treci "oblak" u komadima, nego preko torrenta, ali kao sto rekoh ako bas hocete..
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Radi se o µTorrent (nisam znao kako da dobijem znak µ) U polju trackers nisam ništa upisivao jer ne želim torrent postavljati na nikakav tracker. Želim da taj torrent, moja sestra preuzima direktno s mog compa. Koliko sam shvatio to je moguće, tako piše gore u postu #8 (.........fajl koji ako zelis da bude privatan nigdje ne uploadas) Evo pogledajte kako je izgledalo kod kreiranja torrenta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
in-plane switched
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
It's all a joke
|
Citiraj:
![]() Ono sto sam napisao da fajl nigdje ne uploadas, to sam pokusao objasnit korisnici koja je otvorila temu da nikome ne salje nikakve linkove sto je spominjala, jer nema potrebe za bilo kakvim linkovima, taj fajl se samo posalje drugoj strani i samo onoj za koju se zeli da ima pristup sheranim fajlovima, najbolje mailom. Znaci ako zelis da bude sve private, maknes one ponudjene javne trackere (ukoliko su ponudjeni) i upises svoj, jer samo tako ce torrent klijent od tvoje sestre locirati odakle da preuzima. Ovo sto si napravio je dobro, oznacis kucice Start seeding i Private torrent, a jos samo u Trackers moras upisati svoju javnu IP adresu (ona adresa koju ce ti ispisati ova stranica http://www.whatismyip.com/) i broj porta (to pogledas u Options --> Preferences --> Connection ----> Port used for incoming connections). Taj port mozes promijenit, ali treba biti otvoren (sve o provjeri da li je otvoren i kako ga otvoriti mozes pronaci na http://portforward.com i http://portforward.com/help/portcheck.htm). I moras ukljuciti u Preferences --> Advanced --> bt.enable.tracker, odn staviti ga na true. Znaci tracker treba izgledat ovako: http://94.136.177.222:49657/announce Pod pretpostavkom da ti je adresa 94.136.177.222, a port 49657 (ip adresa MORA biti fiksa, kad ti se promjeni sestrin klijent gubi vezu... procitati u #8 za alternativu) EDIT: Mozes pogledati i ovo sto je ZoS2 linkao, jest da se radi o javnom trackeru ali ne indeksira nista sto tracka tako da ce opet biti privatno sve. Cak mislim da uTorrent to ima ponudjeno po defaultu, ali sam odavno te trackere obrisao pa ne mogu provjeriti. Provjerio, nudi ![]() I btw, updataj uTorrent klijent.
Once you realize what a joke everything is, being the Comedian is the only thing that makes sense. Zadnje izmijenjeno od: The Comedian. 08.09.2013. u 05:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Bravo "The Comedian" super si objasnio, sad mi je puno toga jasnije. Pretpostavljam da mi IP adresa nije fiksna, te me zanima da li se ona mijenja svakodnevno u točno određeno vrijeme (npr. u 24 h) ili ........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
~~~
|
idealno pucanje je nakon 24h ali nemoj racunati na tu tocnost, svi znamo kak u hrvatskoj pukne veza i kad zapiri vjetar
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
It's all a joke
|
da, kao sto kaze HumWeed velika sansa je da ti se svaki dan mijenja, ali naravno ovisi i od providera do providera, a tko zna kako je tvoj tuzlanski postavljen XD moze biti i vise dana
![]() |
#18 |
Registered User
|
Evo sad sam opet kreirao torrent u µTorrent i u polju trackers upisao udp://tracker.openbittorrent.com:80/announce Poslao sam torrent sestri u USA, ona ga otvori u µTorrent ali opet ista stvar, stalno stoji "connecting to peers" i ni makac dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
~~~
|
mislim da ti je puuuuno lakse uploadat fajlove na neki webhosting i biti mirna
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
It's all a joke
|
Citiraj:
ako tebi u uTorrentu za taj fajl koji seedas, dolje u kartici Trackers, pise da sve uredno radi pod statusom, i ako njoj kad otvori torrent pod statuse pise da radi, trebalo bi pocet sa skidanjem, ali se treba cekat.. nema tu neke nauke, ovo preko javnog trackera je prilicno jednostavno za napravit, ali nece biti tako brzo ocito Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
~~~
|
torrent ti je dobar samo u masama 1 na 1 je pusiona
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
in-plane switched
|
meni se u praksi najbolje pokazao dropbox, jest da je samo 2GB limit za free usere, ali s upload brzinama kod većine nas, šeranje većih fajlova je ionako dosta mukotrpan posao. radi neprimjetno u pozadini, ne kolje druge aktivnosti koje zahtjevaju bandwidth, resume opcija uključena... webhosting je dobar s korisničke strane, ali pružatelji usluga postaju sve više i više mušičavi... @HumWeed: ne nužno ako ti neko šalje s 20/20 vezom ![]() Zadnje izmijenjeno od: ZoS2. 08.09.2013. u 23:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Da treba napomenut ako upnp ne radi ili je postavljena neka zaštita na torrentima ili nešto treće - torrent neće raditi i zato svi preporučuju file sharing jer se upload i download radi preko portova (vrata) koja su uvijek otvorena (bar u većem broju slučajeva nego torrent). Ovo pišem čisto da pojasnim ovima koji forsaju torrent. Druga stvar ako se bojite da vam treća strana ne vidi šta vi šaljete upakirajte u arhivu (rar, zip, 7zip) i stsvite šifru na tako kreiranu arhivu. šifru pošaljete primaocu u mejlu (ili za paranoične javite audio pozivom preko skypa) i link pošaljete mejlom. Za shareanje nekih sitnica sa frendom sam koristio google drive kak imam gmail račun onda mi je to bilo najbrže. @ZoS2 uz uvjet da su portovi otvoreni i da ti ne ide kroz neki proxy ili firewall koji bi ti mogao malo filtrirat promet. Drugim rječima ak imaš direktan otvoreni link na internet, al ak već imaš 20/20 otvoreno onda biram FTP ipak ispred torrenta ![]() Zadnje izmijenjeno od: Forace. 09.09.2013. u 01:03. Razlog: Dodan dio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
divx, znaci file size je max 1.5gb (u ekstremima 2gb) najbolja rješenja su ti dropbox ili skydrive (dal google ima nešto takvo neznam, ako ima onda i to uzmi u obzir) napravite zajednički acc, ti stavljaš par dana gore, on dok se spoji može skinuti u par minuta nakon toga samo delete |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
Ok, shvatio sam da torrent nije baš najbolje rješenje za moj slučaj, odustajem od torrenta i trebam se odlučiti za neki drugi način sheranja. Meni je bitno da šaljem fajlove sestri ili frendovima tako da ne postoji mogućnost da ih treća strana može pronači (npr. googlanjem i sl.). Koliko vidim, po vama najbolje rješenje bi bilo da fajlove zapakujem u rar sa paswordom i sheram preko DropBox, SkyDrive ili GoogleDrive. Koji od njih tri bi bio najbolje rješenje ili nije bitno za kojega se odlučim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
Može li mi ko objasniti ovo, na www.extratorrent.com sam upload-ovala jedan torrent i nakon minut vidim da mi je torrent obrisan i piše da me admin banirao 5 dana (bez ikakava objašnjenja). Ja pretpostavljam, zbog toga, šta je fajl imao sadržaj koji je zaštićen autorskim pravom, ali nisu mi jasne dvije stvari: 1-kako to da meni brani upload a na toj stranici ima mali miljun najnovijih filmova i softvera za download (evo pogledajte), to mi nikako nije jasno 2-kako je admin mogao vidjeti šta je u fajlu s obzirom da je bio zapakiran u rar i zaštićen paswordom, koja je onda svrha tih pasworda |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Ako misliš koristiti neki tracker koji zahtijeva registraciju onda lijepo pročitaj njihova pravila. Nema veze sa autorskim pravima prekršio si ovo: Citiraj:
Nema potrebe za uploadom torrent fajla na neki tracker time samo taj fajl činiš javno dostupnim (iako nikom neće koristiti jer jer to nešto tvoje osobno rarano i šifrom štićeno). |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|