Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.07.2013., 01:06   #1
MujagaWudakhi
Registered User
Moj komp

MujagaWudakhi's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Question Lenovo E320 CPU nadogradnja

Bok

posjedujem laptop lenovo e320. U njemu imam intel b960 cpu i htio bih staviti nesto jace. Kako je to socket rPGA 988B postoji mnostvo CPU sa istim i koji su kompatibilni na HM65 chipsetom kojeg imam na ploci.

Moze li mi netko reci je li radio sto slicno sa svojim laptopom bilo kojeg proizvodjaca?

Ja bih svoj CPU volio zamijeniti sa i5 2450m , 2520m ili 2540m... Zadnja dva su sigurno kompatibilna a trebao bi biti i 2450m no na siteu na kojem sam gledao koji su procesori za chipset hm65 njega nema navedeno... a ima iste 99% karakteristike kao i 2520m ili 2540m... Stvar je da sam na ebayu bas nasao 2450m sa super cijenom iz UK i ne bih nakon sutra morao placati ni pdv ni carinu pa bih zato htio bas njega...

ako netko ima bilo kakva saznanja ..pls help
MujagaWudakhi je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2013., 07:01   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imat ćeš problema s hlađenjem jer je sadašnji cooler napravljen za B960, a ne i5 koji se više grije od njega (obrati pažnju na stavku Tjunction). Isto tako je pitanje da li je proc zalemljen za socket ili se može izvaditi.
Oglas

Oglas
Staro 01.07.2013., 10:22   #3
MujagaWudakhi
Registered User
Moj komp

MujagaWudakhi's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Imat ćeš problema s hlađenjem jer je sadašnji cooler napravljen za B960, a ne i5 koji se više grije od njega (obrati pažnju na stavku Tjunction). Isto tako je pitanje da li je proc zalemljen za socket ili se može izvaditi.
hvala na odgovoru, već sam na nekim lenovo forumima našao da su ljudi mijenjali i uspješno im sve radi, ta temp je maksimalna temp koju proc dozvoljava prije nego se gasi ako se ne varam. procesor nije zalemljen , to je super stvar .. a 2520m je isto tako provjereno da radi sa ovim modelom... mene jedino brine sto sam nasao upravo 2450m i brijem da bi on isto radio, jer je identican 2430m koji ima manji takt a on je fully kompatibilan... morat cu nesto smisliti...
Staro 02.07.2013., 16:38   #4
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Traži po specifikacijama modela procesore koje su ugrađivali u njih pa prema tome odaberi jednog. Tako ti je najsigurnije jer razlika za isti model nema.
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2013., 17:14   #5
MujagaWudakhi
Registered User
Moj komp

MujagaWudakhi's Avatar

Citiraj:
Autor Alvin Pregled postova
Traži po specifikacijama modela procesore koje su ugrađivali u njih pa prema tome odaberi jednog. Tako ti je najsigurnije jer razlika za isti model nema.
tnx na postu....
jasno da, tako sam i razmisljao, znam da ih ima sa intel i5 2540m pa bih njega volio jer je najjaci model, ali isto tako 2520m ili 2430m bi me zadovoljili....sada cekam da sjednu neke pare i pravac ebay
Staro 02.07.2013., 21:09   #6
MujagaWudakhi
Registered User
Moj komp

MujagaWudakhi's Avatar

eto naručih sa eBaya i5 2520m engineering sample... trebalo bi sve sljakati.... pa cemo vidjeti...
Staro 05.08.2013., 16:46   #7
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor MujagaWudakhi Pregled postova
eto naručih sa eBaya i5 2520m engineering sample... trebalo bi sve sljakati.... pa cemo vidjeti...

jel stigao taj proc više? daj malo detalja nekn ugradnje
MMI je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2013., 22:55   #8
MujagaWudakhi
Registered User
Moj komp

MujagaWudakhi's Avatar

yo...stigao je proc... ugradih ga i dobio sam 50 posto performanse bolje u cpu benchmarku a tako i u normalno zahtjevnijem radu... dakle sve je super i sve je radilo super...kazem radilo jer sam prodao laptop i kupio macbook iz drugih razloga...a to je da su windowsi oocajno optimizirani za audio production ili audio stream.. inače laptop ne bih nikada prodavao ...ugl ja sam na lenovo forumu sve provjeravao da vidim sta i kako je kompatibilno te narucio procesor... savjetujem te isto...
Staro 10.09.2013., 16:18   #9
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
hehe, koliko je samo celerona kod mene letilo van i išli c2d unutra
MMI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori