|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Pozdrav svima ! Molim za malu pomoci. Situacija je ovakva. Spajam se na AP od rodjaka koji mi je ustupio internet. Spajam se sa stolnog kompa preko USB sticka na njegov AP koji je preko puta moje kuće na udaljenosti oko 30-35m. Signal mi je odlican (Airlie WL-1700). Htio bih sada napraviti WIFI u kuci tako da se mogu i sa mobom i laptopom spajati na net. Imam jedan stari siemens AP koji sam spojio na komp sa lan kablom i sad pokusavam napraviti izmedju tog LAN-a i wl1700 napraviti Bridge konekciju da dodjelim internet tom simensu pa da preko njega djelim net putem WIFI-ija po kuci ali ne uspjevam. Znam da sam prije to isto radio u obrnutom smjeru bez problema tj. da sam primao preko LAN-a internet i onda ga djelio sa svojim WIFI uredjajem na taj nacin ili putem softAP aplikacije koju podržava moj wl-1700 koji je tada glumio AP. Moze li se to kako napraviti ali obrnutim redosljedom ? Znaci primam net preko Airliva1700 i djelim ga na LAN nekim nacinom.Trebam li se zezati za ne znam tipa fixnim ip adresama za oba uredjaja i kako ako da. Prvi tj. WIFI ima onu standardnu 192.168.1.1 itd a sta dodjeliti LAN ili ne treba i ostaviti na defaultu ? Hvala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kupi neki pošteni uređaj, access point sa client modom. On se spaja kod rođe, na LAN stranu spajaš Siemens da ti bude lokalni AP J.... USB igračke za ovakve probleme |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma znam i je sve to , ali trenutno se nema ni za neki jeftinjak pa pokušavam ovom pribjeći dok se ne snađem. Imaš li kakvo rješenje kako ovo moje posložiti tj. dali se to uopće može ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Može, imaš recimo bridganje konekcija... označiš obadva interfejsa, desni klik -> bridge (pretpostavljam da je Win OS). Moglo bi uspjeti, ali gledaj da ti se izbor adresa ne kosi sa već postojećim ili sa DHCP-om. Sve u svemu, to su triper-kombinacije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() ps. to briđanje je yebena kuja, moraš koji put imati sreće da uspije ![]() Citiraj:
![]() @autor staviš na lan-u da share-a internet konekciju sa wirelessa pri tome bi se automatski na lan-u trebal upaliti dhcp server i adapter postaviti na 192.168.137.1/255.255.255.0 prije nego to upališ, na routeru stavi fiksnu IP adresu na recimo 192.168.137.2 i obavezno mu isključiš dhcp server (jer se bude koristil onaj na windowsima) to središ, napraviš wlan postavke na ruteru i imaš AP koji radi samo dok ti komp radi ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
http://www.wikihow.com/Bridge-an-Internet-Connection Bridge je sasvim uobičajeno rješenje u ovakvim slučajevima, zašto "ni u ludilu"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Zašto ni u ludilo ne ici na brdge konekciju , sta drugo , kako ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ma serem ga, trebam još kave ![]() ICS zapravo je jedna vrsta briđanja, samo pitanje je ovo... ako stavi bridge, odakle router vuče internet share (znam da u primitivnim nemožeš ručno staviti da router dijeli na dhcp drugu ip adresu) ako ti isključiš dhcp na routeru, koju IP adresu bude koristil i kako bude dodijeljival daljnje adrese (pali li se DHCP na kompu ili koristi dhcp server kojeg i wireless) naravno, sve to je moguće rješiti statičkim ip adresama, ali nisam baš obožavatelj postavljanja toga na klijente, draže mi je to na ruteru postaviti ![]() nisu sad to neka "pravim se pametan" pitanja nego me fkt zanima ![]() @dxdandy nemaš ovaj izbornik? ![]() Zadnje izmijenjeno od: domis. 29.08.2013. u 12:32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Koji su koraci do njega ( My Network Places / view network connections / i onda pretpostavljam desni klik na neku mrezu ) ali nema te opcije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
http://support.microsoft.com/kb/306126 da si odma rekel da je u pitanju winxp, eh...nebi nit piskaral ovdje ![]() sad mi sinulo, tebi je još uvijek sharing upaljen za wlan...isključi ga i pojavilo ti se bude ovo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Sta je problem kod XP-a i da li se rucno to odraditi ? Samo reci sta,nisam bas tolika neznalica po pitanju lana pa cu skuziti. Ovo nisam nikad radio pa pitam da se previse ne vrtim u krug ako ne ide. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
stvar je u tome da xp ne koristim otkad sam krenuo na faks i dobio besplatne origigi verzije sedmice preko msdnaa, tak da neznam baš za XP više ![]() ako nemožeš postaviti ICS, znači da je vrlo vjerojatno isti već upaljen na wlan adapteru |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Ne znam što ga komplicirate, bridge nije ništa nego automatsko dodavanje route i radi posve normalno. Jedina stvar koju poslije treba podesit je dhcp na ruteru u kojemu je potrebno postaviti lan adapter laptopa kao gateway i vjerojatno dns. Dalje bi bridge trebao forwardat promet. Za početak je najbolje probat ručne adrese. I još je bitno da ruter u wirelessu i lan.u ima isti subnet. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|