|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
Evo moj f…k problem imam dobar router edimax br-6504n i od grmljavine mi neradi wan ulaz dali ja mogu i kako to da uradin da iz modema cisco 2100 udjem u ruter preko LAN porta i da i dalje imam wireles preko njega jer je jak sa signalom. Kada se spojim sada propusta internet samo LAN-om dalje a wifi imam signal i konektujem se na njega ali mi ne propusta internet pomoc s * * a se dava dana pokusavam ali ne ide .... usput sorry ako je tema nep... Niko nista?? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.08.2013. u 19:45. Razlog: Pripazi na rječnik, piši sa razmacima i razumljivo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
da, postavi mu ip adresu u rangu cisca ako je npr. cisco 192.168.50.1 edimax stavi na 192.168.50.100 a dhcp stavi DHCP relay na ip 192.168.50.1 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dodatak ovome šta je kolega napisao, spajaš ih po principu Lan1 - Lan1, za Gateway postavi ip od cisca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
neide pa neide probao sam na ciscu mi je http://192.168.100.1/ a tvornicki mi je edimax http://192.168.2.1/ i nece da propusti internet na wireles nema sanse a ima signal jak pravo mi je zao da ga sad moram baciti tri antene bas je zivotinja u signalu imam i ovaj tp-link al nije mu ni do koljena....dali postoji rjesenje ili sam ga izgubio forever |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
eto sad sam stavio orginalne ip adrese kako sad i gdje da unesem nove. mozda sam mora ali stvarno sam jadan bez edimaxa |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Ajmo ponovo, uzmi pc / lap i spoji se žično na bolesnika na Lan2 i otvori mu web konfig, pa redom: - Lan postavke IP=192.168.100.2, Subnet=255.255.255.0, ovo dvoje na disabled, DHCP server obavezno na disabled - odradi Applay, po potrebi i Reboot - nakon ovoga ti je na novo postavljenoj 192.168.100.2 adresi, opet otvori web konfig - wireless postavke ostavi po želji Spoji Cisco i Edimaxa kako je gore rečeno te probaj pa javi rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
kada to odradim onda mi se neda nakaciti ni na wifi niti lanom edimax. kad ga resetujem na 192.168.2.1 opet radi normalno samo ne propusta internet na wifi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Onda angažiraj nekog lokalnog tko se kuži u te stvari. Poanta ovih gore prijedloga je da zaobiđeš wan port koji je kako kažeš crko i da sve funkcionira preko Lan strane. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|