|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Problem sa fiksnim telefonom i ruterom
Imam sljedeći problem, pa bi trebao savjet. Do pred nekih 1-2 mj. u radnoj sobi sam imao osim kompjutera, spojen i fiksni telefon i fax. Fiksni tel. i fax. su bili analogni. Nakon što sam nabavio novi fax i novi fiksni telefon, naišao sam na probleme. Radi se naime o sljedećem: internetska veza puca sve u 16, a ako se i stabilizira, pukne nakon što primimo poziv na fiksni telefon i ne može se uspostaviti. Dakle, dok je većina uređaja bila analogna, sve je radilo normalno, dok sad sa ovim "novijim", digitalnim uređajima imam probleme. Došao je bio i tehničar T-Coma, ali se žurio kao da je popio šaku laksativa i nije napravio ništa, samo je rekao kako je izgleda previše uređaja spojeno na jednu telefonsku utičnicu. Isto tako mi je govorio kako bi trebao kupiti neku sklopku koja bi mogla pomoći...Da sumiram, treba mi neki vaš savjet kako riješiti nastali problem.Do sada je način spajanja bio: 1) ruter + tel/fax (analogni) u istu utičnicu - radilo je bez većih problema 2) ruter + print/scan/fax (digitalni) + tel. (digitalni) u istu utičnicu - ne radi, odnosno radi jako slabo U linku ću staviti sklopku koju mi je pokazivao tehničar koju bi kao trebao nabaviti da bi to bolje radilo (mislim kako je to nešto slično ovome http://www.chipoteka.hr/artikl/13811...6-4-pol-zenski Ima li još neki drugi način kod kojega bi sve ove uređaje ukopčao u istu utičnicu? P.S. VOIP još nemam aktiviran, do sada sam imao ruter ZYXEL, a sada sam dobio neki ADB |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Ajde detaljnije nacrtaj razvod po kući i opiš koje su točno smetnje.
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Sva telefonija- fiksni telefoni, fax moraju bit spojeni u spliter, ako ih je više spoje se preko adaptera na slici. Ako je u igri voip i ako se spaja bez splitera, sva telefonija spaja se na phone izlaz na modemu, ako ih je više opet preko adaptera sa slike.
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Do sada je sva telefonija bila spojena u splitter,ali bez tog adaptera. Probat ću nabaviti takav trostruki adapter kako bi u njega spojio telefon, fax i modem.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Spojeno je bilo na način da je modem bio spojen na odjeljak MODEM na splitteru, telefon na odjeljak PHONE na splitteru, a LINE na spliteru se spajalo do zidne telefonske linije. Fax smo spajali isto u zidnu telefonsku liniju (utičnica, na utičnicu su bile "nagužene" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
|
Pa zar nemas na scan/fax uredjaju "line in" za vanjsku liniju i drugi "phone" za spojit telefon na njega. Barem sam ja tako spajao ljudima okolo, svaki fax/scan/print uredjaj je tako imao. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Probao sam spojiti na ovaj način, ali ne pomaže..Čim je u tu utičnicu uključeno više "potrošača", vjerojatno dolazi do zagušenja linije pa net uopće ne radi, dok telefon normalno radi. Ako je pak telefon iskopčan iz telefonske utičnice, net radi bez većih problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Splitter mora potpuno odvojiti net i telefon. Jesi siguran da sve ide preko splittera?
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Nemože doć do zagušenja linije. Spliter služi da odvoji analogiju (telefon, fax) od interneta. Provjeri spliter. Vodi računa da imaš splitere annex a i b. T-com je annex B, a optima ( npr) ako radi sa svoje centrale ima annex a spliter.
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
oprostite na upadanju u temu ali ova izjava Citiraj:
ovo za annex a i b sam upoznat ali jel moguće da taj spliter uzrokuje limitiranje brzine npr prelaz sa tcom 4mbit na optimu isto mislim 4mbit al nejde preko 1mb nikako? baš nekidan bio kod kolege i prešao na optimu i samo smo zamjenili ruter u tu šemu spajanja interneta
![]() |
![]() |
#15 |
PizzoZder
|
Da.
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Evo mene nakon par dana ![]() Uglavnom, nabavio sam taj adapter i krenuo spajati uređaje. Nažalost, opet ne radi. Objasnit ću dvije varijante na koje sam spajao, ali u obje nije net radio: 1) varijanta 1: iz telefonske utičnice u zidu telefonski kabel sam spojio u navedeni adapter. Taj adapter se "dijeli" na druga dva ulaza. Dakle, jedna strana adaptera ide iz telefonske linije u adapter, a u drugu (sa dva ulaza) spojio sam ruter i telefon. Dakle, ova varijanta je bila bez splittera i nije radio net. 2) varijanta 2. iz telefonske utičnice u zidu telefonski kabel sam spojio u navedeni adapter. Taj adapter se "dijeli" na druga dva ulaza. Nakon toga, kablom sam spojio adapter i splitter i spojio uređaje. Opet nije net radio. Što se tiče splittera, imam dva t-comova splittera i kompletno smo na t-comu, tako da mislim kako nije problem u tome da je splitter annex a ili annex b, jer su do pred nekog vremena najnormalnije radili... Pokušao sam spojiti i telefon direktno na fax/scan uređaj,ali ni na taj način ne radi internet. U sljedeće linkove ću staviti primjer kakvu telefonsku utičnicu i adapter koristim, pa mi recite da li postoji možda neki drugi način spajanja. Isto tako, da li bi bio ovo problem za t-com, odnosno da prijavim kvar, pa da ga oni pokušaju odstraniti (u što čisto sumnjam) Primjer telefonske utičnice: (s razlikom da ova moja ima jedan, a ne dva mikro ulaza) http://www.chipoteka.hr/artikl/6114/...ombi-unitrg6-2 Adapter: http://www.chipoteka.hr/artikl/13811...6-4-pol-zenski Splitter: http://www.chipoteka.hr/artikl/60965...itter-01m-prod |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
PizzoZder
|
splitter--> telefon/fax -->
..................--> router Osnova ti je da prije splittera nebi nista trebalo biti spojeno.
Zid-->splitter--> telefon/fax ..................--> router
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|