|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Seasonic 460w x series fanless
Koje napajanje? seasonic 460w fanless link ili seasonic 650w hybrid(vent se pali pod opterecenjem samo) jel 460w dosta za konfu pod moj komp jako klokanu? Zadnje izmijenjeno od: warlock25. 14.12.2013. u 16:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Uzmi hibrida, neisplati se uzimat fanless za istu cijenu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Kak misliš glasan? Teško da će ti se vent palit osim eventualno pod primeom il nekom zahtjevnijom igrom. Al onda ti taj vent neće bit problem već ostalo što imaš u kućištu. Bolje da ti se pali vent, neg da ti zavojnice cvrće u tom fanless napajanju dok bude radilo pri vršnom opterećenju. Da ne govorim kako ti ta cijela fanless zajebancija nevredi bez ssd-a. A i ta pećnica od amd-a nepomaže, odnosno imaš ti vjerojatno i prečeg posla od brige o odabiru nekog od ta dva napajanja.
![]() |
#5 |
Premium
|
Jucer uzeo ssd Intel 530 120 gb uzeo bi napajanje i accelero za grafu a onda i noctua d14 za proc u kucistu su noctue spojene na potenciometar koje ne cujem doslovno kad stavim uho na vent.vrte se na nekih 700-800 rpm znaci hybrid je tih u idleu a za load nije problem ak se malo vent zavrti razlika je oko 100 kn za verzije x650 i x750 pa si mislim mozda bolje uzet x750? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
fanless mora OBAVEZNO biti okrenut prema gore i gornja strana ne smije imati opstrukciju u prolazu zraka. u protivnom nemoj ni razmišljati o fanlessu. Meni X-460 fanless ganja konfu u profilu (A10-5800K + 7970 OC Boost + 3x2TB). Napajanje je jedva mlako na dodir u full loadu, a konfa potegne skoro 400W i to samo sintetički. Uzeo sam fanless jer nisam htio da mi se pali vent i zato jer sam u par recenzija vidio da koristi elektroniku od najjačeg napajanja iz X serije samo bez venta i s limitiranom snagom. Na 100% loada još uvijek ima >90% efikasnosti. Hibrid se dosta jače grije dok se vent ne vrti ako nije okrenut prema gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Imam antec p182 kuciste.jel bi mogo montirat napajanje prema dolje a stavit noctuu koja bu puhala na njega.antec ima odvojenu prostoriju od ostatka komponenti za napajanje.tak je konstruirano.daj mi reci jel ti cvrce zavojnice na naoajanju.(coil wine).citam da je to boljka seasonic fanless i hybrid napajanja.
Zadnje izmijenjeno od: warlock25. 16.12.2013. u 06:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Ja još uvijek neznam zašto ideš na fanless, kad je hibrid jednako tih. O zalihi snage da negovorim
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Prvi glas to čujem. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Prvi glas. Zadnjih pet godina ugradio sam min 20ak seasonic napajanja, od 'običnih' modela do x serije, raznoraznih, niti jedan 'prozujani' vent. Jedno jedino napajanje je bilo problematično, i to x-750, al ne sa ventom, nego je počelo cvrčat, dobiven odmah novi x-760 koji radi dan danas bez frke.
![]() |
![]() |
#14 |
#erase startup-config
|
Prozuje Seasonicu i zavojnice ![]() Hibrid se montira tako da mu je vent prema dolje, a s gornje strane je veliki zatvoreni komad metala gdje toplina konvekcijom želi pobjeći pa dio ostane zarobljen. Fanless je otvoren s gornje strane i ima veće pasivnjake. Logično je da će se puno bolje hladiti dok se vent ne vrti, a beskontaktni termometar to i pokazuje. Neke nove hibride su zato počeli raditi tako da im se vent pri niskim opterećenjima vrti < 400rpm da bude nečujan upravo zbog toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#18 |
#erase startup-config
|
Najbolja potvrda su vlasnici navedenih uređaja, a takvih je na stranim forumima jako puno. Portali od proizvođača dobivaju "zlatne uzorke" na testiranje, a ne neki random-pick iz dućana. Tako je moj fanless 460W na svim recenzijama dead silent 0dB, a forumi su puni cvrčaka i zujanja zavojnica iz tih napajanja. Guess what, ni moj nije iznimka. Htio sam ga vratiti prije nego sam skužio da su svi skoro takvi. Ne čuje se u zatvorenom kučištu i vent bi vjerojatno bio bučniji da ga ima, ali nije dead silent kako svugdje piše. Uopće me ne čudi da je tako i s ventilatorima, pogotovo nakon dulje upotrebe. Na recenzijama su svugdje nova napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Evo da kažem , moj Silverstone radi ali ventilator ADDA ne vrti. Zašto? Pa krepao je, ispao iz ležaja već mjesec dana. Radi kao konj već devet godina. Tokom dana bi zamjenio istih karakteristika od Scyhte Grand Flex sa duljim MTFB Svatko ima uspone i padove. Npr Xfx 450w ne cvrči a samo baš 550w model cvrči i forumi su pune toga. Malo mi je debilno čitati komentare i favoriziranj tipa "Sisa majka" Svaka roba ima svog kupca i potrošni materijal.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
"hibrid" s ventom prema dolje ....ili prema gore? Mislim , što ako se nama izbora pa taj vent mora biti prema gore / postoje neke značajnije posljedice na 'duge staze'?
![]() |
![]() |
#21 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Naravno da nepostoje, da će ti vent manje radit ako rupa gleda prema gore, naravno da hoće. Al da će sve bit ok ako i rupa od venta gleda dolje, hoće. Ja svoje vozim već treću godinu u razmim kućištima/konfiguracijama i malo leđno, malo prsno ![]() Citiraj:
@medo Kakve veze ima što je napajanje mlako na dodir? Govoriš kao da je to problem neki i kao da se napajanje grije na 80 stupnjeva. Uostalom, kad se ugrije, upali se vent i malo propiri i to je to.
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Definitivno odustajem od seasonica x serije i fanless.preveliko je to kockanje dal cu dobit zujavo napajanje ili ne.nemam zivaca ni vremena za rekoamacije.koje da uzmem napajanje da je modularno da je ultra tiho i da mu ne zuje zavojnice?
![]() |
#24 |
undercover
|
![]() |
#25 |
#erase startup-config
|
Da budem sasvim jasan, hibrid s ventom prema dolje je recimo pri npr 200W topliji od fanlessa pri istoj snazi pod uvjetom da se hibridu vent ne vrti. Nije problem, ali preferiram nižu temperaturu i "jaču" elektroniku u napajanju budući da mi je komp večinu vremena neopterećen. Silverstone NightJar ne cvrči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Procjena se svodi na mjerenje promjera transformatora, pomoću koje se brzo utvrđuje da li su namotaji kvalitetno odrađeni. Slika lijevo je primjer "idealnog", dok je slika desno prikaz slabijeg primjerka. Ukoliko se ova serija pojavi u Linksu, na tvojem mjestu bi ju uzeo, pa ako ti se ne svidi možeš ju vratiti u roku od 8 dana (ako se ne varam). Trenutno ju nemaju, ali će je možda naručivati, pošto imaju Corsairova napajanja u ponudi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
undercover
|
![]() Citiraj:
Ali što je s 'hibridom' kad stoji naopako tj s ventom gore. Toplina ide prema gore a vent po potrebi gura svježi zrak dolje. Ono što me zanimalo je eventualna posljedica toga na duge staze jer mi ti ne izgleda kao idealan položaj. Da se taj vent vrti brzo sigurno bi bilo svejedno jer bi toplina letjela straga no ovdje se treba malo povuči da se zavrti vent. A sami vent ne ostavlja toliko prostora kao obična rešetka bez venta. Uz to , u ovom mom napajanju se taj venz zavrti zaista sporo. Toliko sporo da se pitam jel ta vrtnja čemu koristila / jel uopče dospilo što svježega zraka do PCBa / jel to izbacilo dovoljno topline straga.
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Imam sad s12 500w sisu staru 5-6 god.procvrcao je i vent prozujo pa sam ga zamijenio sa scythe grand flexom 2000 rpm neki dan a on jos glasniji.lol. Najradije bi uzeo opet sisu ali necu cvrcanje.modularno defijitivno uzimam napajanje samo neznam koje.koje je napajanje tiho poput ovog mog a modularno?
![]() |
#29 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
To je isto hybrid i to upgreadena gold verzija.ne zale se na cvrcanje ko ja gold verziji.samo gdje kod nas uzet 660 w verziju
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|