|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2013
|
![]() Pozdrav svim Ekspertima O čemu se radi: Trebao bih kupiti procesor koji bi mi trebao "dosta brzo" obavljati kalkulacije u office proračunskim tablicama. Naime sadašnji kompjuter mi je jako spor prilikom izvršavanja makro naredbi i trebao bih ga zamijeniti sa novim. Osim što ću nabaviti MBO sa sata 6Gb/s utorima, konfa će mi imati i neki SSD. Jedino neznam u kojem smijeru bih trebao ici u biranju procesora te bih molio za pomoć. Kao prvo zanima me razlika između benchmark testova: integer math speed integer math rate nasuprot floating point math speed floating point math rate Koji bih od navedenih benchmarka u mojem slučaju trebao više preferirati ? Zadnje izmijenjeno od: pivce. 25.07.2013. u 14:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
integer instrukcije, koje su dosad najbolje (edit- najbrze) ko bi reko u haswel procevima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2013
|
Svaka čast na preporuci. I puno hvala. Nisam niti znao da je intel uveo novu arhitekturu procesora. Mislim da će mi jedan i5 4430 sa svojih 6MB L3 Cache-a biti izvrstan izbor. Zadnje izmijenjeno od: pivce. 01.08.2013. u 10:22. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|