|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Zvuk na tvu+zvucnici na kompu?
Zanima me jeli moguce da istodobno ide zvuk na TV,preko HDMIA(izlaz na grafickoj),i normalno zvuk na zvucnike preko kompa? Radi mi ili na TV,ili na zvucnike. A,po noci stavim film na TV pa mi je bolje da je zvuk na njem,jel sam daleko od zvucnika da stisam ili pojacam. Jel ima kakvo rjesenje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Moguće, ali teško izvedivo. Ne znam koliko playera to može raditi po defaultu, uglavnom ide na jedan izlaz. Nije li bolje staviti da zvuk ide na TV dok je on uključen, a kad je isključen da ide na PC zvučnike? Barem meni je tako bolje...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Kažem da ne znam koji player može istovremeno slati na dva izlaza istovremeno, ali dok mi je to trebalo, znam da su mogli XBMC i Screamer Radio. Za sve ostalo tu je virtual audio cable. http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_Audio_Cable Sad mi se više sviđa ovo automatsko prebacivanje na TV i obratno, ovisno je li uključen ili nije. To radi po defaultu i nije potrebna nikakva dodatna aplikacija.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
To ne radi player nego Windowsi, u playeru nema potrebe ništa mijenjati, samo odabrati da koristi defaultni sistemski izlaz (default system output).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Kod mene radi na desktop PC-u s HDMI-em i na notebooku s DP-om. Kad na TV-u prebacim na tuner ili drugi izvor slike, opet mi se zvuk prebaci na PC zvučnike. Probaj staviti TV kao default pa ištekaj kabel i vidi hoće li prebaciti na drugu zvučnu karticu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Tako hoće, ali kad je tv ukopčan nema i dalje zvuka. Kontam da je do tv-a, koji uz ovo ima još jednu glupu funkciju. Kad gledam tv, a monitor se automatski ugasio, prilikom ponovnog aktiviranja tv se prebacuje na hdmi. Užasno frustrirajuće. TV je Panasonic TX-P50C3E
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Može biti, ali i kod mene je neka Panasonicova plazma, ne znam točno model...
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
I ja sam na Panasonicu i moram ručno prebacivati, probao sam hrpu stvari i ništa samo ručno prolazi.Kartica prepoznaje da li je šta uštekano ali ne prebacuje sama.Ponekada uspijem dobiti zvuk na slušalice i Tv (i to dva različita zvuka što znači da se može) ali pod uvjetom da pokrenem igru dok je na slušalicama i dok igra ide prebacim na TV i pustim film.Tako mi hoće na dva izlaza ići zvuk(ali ne svaki put), čak u nekim igrama postoji opcija da izabereš output i tako prebaciš neovisno o postavkama u Win,dok playewr ide preko postavki win-sa.Znači moguće je imati zvuk na dva izlaza (isti ili različiti zvuk) ali kako to dobiti za stalno to ne znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Ne kužim... Kod mene to ide ovako. Uključim TV, gledam neki DVB-T program, zvuk je normalno na kompu. Na TV prebacim na HDMI i odmah mi se zvuk prebaci s PC-a na TV i slika se klonira ili extenda. Čim isključim TV ili prebacim na neki izvor slike, na PC-u se sve vrati na staro - zvuk ide na PC zvučnike i deaktivira se drugi monitor. Slično je i na notebooku. Nisam ništa posebno namještavao, tako radi po defaultu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Naišao sam na foru kako se klonira zvuk sa zvučnika na hdmi ili obrnuto ako vam to odgovara. Znači isti zvuk na tv-u i zvučnicima u isto vijeme iz istog izvora. control panel/sound, recording devices/stereo mix/properties/listen označiš listen to this devices i tu izabereš što ti treba Zvukovi nisu skroz sinkronizirani. Slično je kao kad se čuju dva tv-a iz dvije sobe ![]() Citiraj:
Edit: ne šljaka ni kad je ultramon ugašen i kad se windows brine za štelanje monitora
Zadnje izmijenjeno od: vranjba. 25.06.2013. u 20:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Stavi ovo što sam napisao sa kloniranjem zvuka. Zvučna default pa se klonira na hdmi, kad je tv ugašen zvučnici i dalje rade a tv ne. Ja sam si stavio samo da mi bs player šalje zvuk na tv jer njega koristim samo za filmove i serije, ostali playeri šalju na zvučnu, a foobar na usb dac. Kad bi se moglo sredit da se ta 3 izvora srede tipa ako ovaj ne radi šalji na onaj a ako taj ne radi šalji na zadnji, e to bi bila uživancija totalna onda ![]()
![]() |
#17 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
Ne, ne prebacuje. Jedini problem koji imam s HDMI-em je prevelika slika u BIOS-u pa onda pola toga ne vidim, a kad hoću bootati recimo True Image, prije toga moram ištekati HDMI jer inače daje nepodržan mod. Citiraj:
![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_Audio_Cable
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Ja sam taj problem vrlo jednostavn rješio. Dva različita video playera. Inače imam panasonicovu plazmu i ati grafička hd nešto. U jednom playeru podešen je hdmi out za output zvuka u drugom system default te je odabrana zvučna u sustavu (zbog svih ostalih zvukova). Radi najnormalnije iako nekad iz stand by.a ne skuži da ima plazmu te mu onda diseblam i eneblam hdmi out i normalno radi. Ne znam šta fali imat dva pleyera jednog za tv drugog za komp. Isto se može uvijek u playeru promjenit ručno audio out ![]() HDMI i zvučna su dva izvora i kao takvi se tretiraju. Barem u slučaju ATI.a, jedino ako intel onboard grafika koristi zvuk sa zvučne te ga šalje kroz hdmi ali u tom slučaju bi bez dodatnih podešenja trebao radit clone zvuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
@Forace E,hvala,nije mi to padalo napamet pokusati ,dva playera,ostavio sam media player kako je bio,a,bsplayer u postavkama ima audio output,i tamo nasao LG tv over HDMI,i sad imam tocno sto sam htjeo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
hmm meni na laptopu to automatski radi, panasonic tv + ati grafa kad ukljucim hdmi na tvu laptop se automatski prilagodi, kad prominem sa hdmi vrati se na normalno, jedino znam da imam programcic HDMI audio changer od toshibe, koji vrlo vjerojatno to sam prebacuje, pa mozda postoji neki takav programcic za windowse? EDIT HCMSoundChanger dio HDMI Control Managera |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |