|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
pc>pojačalo>zvučnici
Prvo se ispričavam ako slična tema već postoji da je molio admini prebace. Prvo moram reći da samo totalni početnik što se tiče zvučnika (ne za komp) i pojačala. Htio bi na komp spojit pojačalo i onda na njih zvučnike. E sad nastaje problem tj. moje neznanje ![]() 1. Ako se na komp spaja pojačalo da li je bitno kakvu zvučnu komp ima? 2. Da li pojačala i zvučnici općenito krepavaju? 3. Koje marke gledati i gdje? Rabljeno/novo? 4. Da li su 2 satelita u mogućnosti zamjeniti subwoofer koliko toliko? Ne trebaju mi nikakva nebesa nego jednostavno neki best ako je moguće do tekih cca 1500kn(zvučnici i pojačalo) može i više malo (gledam po njuškalu i vidim da stvarno svašta ima). I da zvučnici fizički nisu preveliki jer će biti na stolu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
1. ukoliko spajaš digitalnim, svejedno je. ako ideš analogno, onda je zvučna bitna 2. slabo, izdrzljiva su to govna, jedino moras kod zvucnika pripaziti da ne pretjeraš s glasnoćom 3. ja bi gledal rabljeno. za marke nisam kompetentan 4. moguće je, ali pripazi da uzmeš zvučnike s barem 40Hz najnizom frekvencijom moji zvucnici su samostojeći, najniže im je 70hz, sa subwooferom se osjeti razlika Zadnje izmijenjeno od: domis. 21.06.2013. u 16:11. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Preporučam da potražiš neku bolju zvučnu ako ćeš spajati PC i pojačalo analogno, jer su integrirane zvučne (najčešće) škart. Koliko točno škart? Evo usporedba dobrog pulsnog signala i onog što integruša na mojoj matičnoj izobliči ![]() ![]() ![]() Ispričavam se što se bolje ne vidi zaslon skopa, problem ga je uslikati kako spada zbog refleksija (1 kHz frekvencija, nemam dobar generator za sinusoide pa sam testirao samo s pulsom) I konkretno osjetim razliku u kvaliteti FLAC snimke preko integruše i CD plejera sa istom opremom (u sigu). EDIT: vidim da sam maknuo stvari iz siga ![]()
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 21.06.2013. u 17:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne i da ![]() Druga slika prikazuje signal sa onborduše, a prva signal generatora. @ SetH Nadji si povoljno neke zvučnike i pojačalo u SH, pa onda napisi tu sta si nasao i onda cemo prokomentirat. A zvučnu, ubodes si neku Asus Xonar, ili nesto u tom rangu, ovisno koliko imas para na raspolaganju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Technics SU-V470 za 400kn,jel to čemu? Kolega na tržnici prodaje |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Pogledaj ove zvucnike: http://www.njuskalo.hr/zvucnici/engl...-oglas-8429484 Na stolu ili jos bolje na nosacima na zidu bi mogli odlicno radit. A onda vidi za pojacalo, Technics zna imat nekako beskrvan zvuk. Imao sam jedan njihov player s vrha ponude, i zvucao je otprilke tak. Od budzeta koji imas ti onda ostaje ipak dosta veci izbor, ali prvo gledaj u kakvom je stanju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|