|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
ITX... Fractal Node 304 ili nesto drugo
Ovo kuciste mi je apsolutno fenomenomenalno... ali vidim da ima i alternativa... jel netko koristio pa da cujem ups and downs? Konfa bi se sastojala od i5 proca, najvjerojatnije (90%) ne planiram clockat pa ce bit i neka H77 ITX ploca, Asus GTX670 DCU Mini grafa, neko H2O hladjenje tipa H60, modularno napajanje... Znaci ITX gaming konfa... vidim da se spominje Bitfenix prodigy al mi se cini malo preveliko za ITX... valja spomenuti da nijedno jos nisam vidio uzivo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Za ovo sta si ti naveo, node je savrsen za tebe... Dva minusa po meni: 1. ako imas duze grafe i napajanje od 160mm imati ces problema sa konektorima jer grafa ulazi u prostor psu-a 2. cable managment uz duzu grafu je ocajan Kako ti ides na mini grafu, neces imat tih problema. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
I hate mondays..........
|
Mini GTX-ica je vec nabavljena tako da s tim nema problema... Htio bi svakako na tako malom prostoru grijanje minimizirati ali i smanjiti buku, iako sam citao da ne Node prilicno tih... kad bude viska para, planiram izbaciti sve diskove i ostaviti samo jedan 120GB SSD, to bi trebalo biti dosta za Win7 i Steam i par programa koe koristim. Napajanje bi svremenom uzeo nekog Hibrida, pasivac mi se ne cini pametnim idejom za tako malo prostora. Tako da ce mi buku raditi samo grafa i ventovi kucista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Sad kad si spomenuo napajanje, obrati pozornost na montažu napajanja jer node ima jako niske nožice pa je prostor ispod jako mal. Recimo ja sam si pravio sitnu modifikaciju na kućištu, di je okvir di se šarafi napajanje sam stavljao "lajsne" od tog okvira do bočne stranice da mi se nemože mješati zrak iz napajanja s onim u kućištu.
![]() |
#6 | |
I hate mondays..........
|
Citiraj:
Ako sam dobro shvatio,to si radio iznutra,ispod napajanja, da PSU vuce zrak samo izvana a ne i iz kucista? ako je tako, ok, imat cu na umu... od modifikacija koje sam ja mislio raditi, ovako na prvu, je custom cable management i mislio dodati reset switch... ne bi bunario po finoj brushed-alu fronti nego bi otraga izbusio rupu... mozda bi cak i raskupusao napajanje pa bi njegov power switch isto prebacio na straznju stranu kucista... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Sve ok, al zašto bi raskupusio napajanje? Pa pali odnosno gasi na letvi i to je to. Reset svić lako izvedeš ako ploča nema na IO panelu.
![]() |
#8 |
I hate mondays..........
|
letva mi je nepristupacna...stoji na podu iza stola... al dobro,ne moram rastavljat napajanje,mogu prekidac stavit na pola puta na onom Node-ovom produzetku za spajanje napajanja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I hate mondays..........
|
Napisah, racunam na H60 za CPU, 2 venta na Low za propuh u kucistu... GTX-ica stoji odma pored mesha na kucistu pa vuce zrak izvana... Napajanje vuce zrak ispod kucista i ispuhuje ga sastrane van, tako da uz malo dorade, topli zrak iz napajanja ne bi trebao zavrsiti u kucistu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Jasno mi je ko dan i noć. Samo sam skužio na tvoj prvi post 'neko tipa H60' i pretpostavljao kao neisplanirano. Ako možeš staviti H60 kao vanjski ispuh da ne širi toplinu među ostalim komponentama. Upuhivanje jedan vent, preko H60 ispuhivanje. Bolje to nego da napajanje trpi kao usiavač ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
I hate mondays..........
|
Neisplanirano je utoliko da cu vidjeti sto ce mi u tom trenu biti dostupnije, Corsair, Antec, nesto trece... ja sam to zamislio hao 3 "odvojena" dijela za hladjenje... PSU vuce zrak i hladi iskljucivo sam sebe... s tim bi buku napajanja (nadam se) sveo na minimum... Grafa isto vuce 'ladno sastrane samo za sebe... dio ispuhuje kroz grill na kraju gdje su DVI konektori... CPU se hladi sa H60 koji usput vuce topli zrak s ploce i chipseta van kroz hladnjak... Jedino kaj me malo muci su rupe oko samog hladnjaka na grafi... ne znam hoce li disipacija topline s grafe na tome previse ugrijati unutrasnjost pa da zamisljena ventilacija kucista ne bude dovoljna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
perich, nečeš sigurno pogriješiti kupivši node 304 (crni ili bijeli), jest da kućište izgleda kao mikrovalna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Drugo rijesenje je 140mm modularno napajenje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
I hate mondays..........
|
Nabavljen i napunjen Node... Jipi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
I hate mondays..........
|
evo tri zasad... slabo ocvjetljenje i mobitel, al vidi se ponešto.. ![]() kad bude boljeg svjetla, budem jos koju odradio... EDIT: odradio i par testova... Furmark ne gura grafu preko 79 stupnjeva sa intenim ventovima na low (znaci, radi gotovo besumno)... Stisnuo i Prime95 jedno pola sata, cpu nije isao preko 75 sa stock coolerom... tako da, sve u svemu, cini mi se mrak gaming masina... Ako bude para, u dogledno vrijeme ide unutra veliki H2O loop... al ono, komplet (CPU, GPU, RAM, Chipset)... al o tom, potom... Zadnje izmijenjeno od: perich. 05.01.2014. u 18:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Uboo Bitfenix Prodigy White. Napajanje ide Sisa 500w, ploca i cpu u utorak.. kad sklepam sve bacim neki mini review. Za sad mi se svidja BPW. Odlicna izrada, zavrsna obrada super... mjesta ima... Aj oni 'mac pro' nosaci mi idu na zivce, ali za pare koje sam dao sam mogao uzet malo vise od pola node-ta. ![]() Namjena je kao sekundarni PC, tj. multimedija i development masina. XMBC ili neki ekvivalent, development virtualka (LAMP stack & co.), torrenti, mjuza. Za mjesec dana ide na projektor. ![]()
![]() |
#19 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Ti "mac pro" nosači su razlog zašto sam ja prodao svoj prodigi u roku 2 tjedna, uz neke ostale manje razloge. Kad nema bolje teme, eo i Corsair je izbacio svog pulena Corsair 250D itx ![]()
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
A jesu se poceli razbacivati dimenzijama... prodigy veci od nekih mATX kucista, ovaj Corsair ima bolesno veliku zapreminu, Antec ISK600 dubok skoro 40cm... pa koja je poanta ITX-a uz to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
I hate mondays..........
|
Umalo ce se u "ITX" kuciste moc ugradit kompresor za fazno hladjenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Moj Node ce biti HTPC/Steambox/Torrent box/storage. Igrati cu se na telki, nisam neki hard core gamer ali jedan 7870 ce biti dovoljan za to. Ako trebam nesto ozbiljno raditi doma, spojiti cu laptop na monitor (laptop je i3/8GB Ram/128GB SSD) sto mi je sasvim dovoljno za bilo sto za sto ce mi trebati a i dovoljno je malen (11'6) da posluzi za surfanje u krevetu ili kaucu. Jednostavno mi ne treba mi desktop vise uz taj htpc, laptop i smartphone. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
|
|
Oglas
|
|