Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.08.2013., 19:57   #1
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
repeater mod problem (netgear AP + sx763)

Klasicna situacija, u prizemlju je siemens sx763 ciji signal treba dovesti na kat uz pomoc APa netgear WG602. Zastite nema tako da je sve trebalo biti lagano podesiti. Na APu pronasao router, uskladio SSID i kanal, no jednostavno mi ne daje izlaz na internet. Kad ga spojim u klasican AP mod, da je sa routerom povezan LAN kablom sve radi, ali cim odspojim kabel nista.. mogu se spojiti na njega, ali internet ne radi..

Nisam neki preveliki ekspert u mrezama, ali do sad sam nekoliko puta spajao razne APove u repeater modu i radilo je ok, ne znam koje postavke da vise gledam i isprobavam..

evo screenshota postavki na routeru i na APu
router
AP1
AP2

Ima tko kakvu ideju sto napraviti?

Hvala
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2013., 20:21   #2
back2quick
Banned

Datum registracije: Jan 2012
na kompu koristiš DHCP ili statički postavljenu adresu?

mislim da je u repeater modu DHCP isključen, možda da provjeriš to u postavkama netgeara i ako ima DHCP relay uključi ga. nakon tog bi trebao dobit ispravne IP i DNS adrese. osim tog ja ne bih stavljao isti SSID.
back2quick je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.08.2013., 20:43   #3
okarm
Premium

komp nema staticku IP adresu, al nije to ni bitno jel komp je kablom vezan za router, AP mi treba za mobitel.

nije li poanta upravo u tome da se na APu mora iskljuciti DHCP, jer router odradjuje taj dio?

zasto ne isti SSID ?, u svim uputstvima od APova koje sad do sad konfigurirao, za repeater mod pise da se stavi isti SSID :/
Staro 11.08.2013., 07:46   #4
Brzi Picek
Premium
Moj komp

Brzi Picek's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
Prvo moraš isključiti DHCP, kako god okrenuo...

poslje podešavanja i pronalaženja mreže s routera , podesi kako si krenuo

ako zeza, resetiraj router i iznova, vjerumj na riječe ma koliko čudno zvuči to je rješenje kod mene u večini slučajeva...
Brzi Picek je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2013., 13:36   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
- prebaci regiju za wireless sa usa na eu, potom ponovo fiksno postavi radni kanal (u tvom slućaju 11)
- u ip postavkama unesi Gateway=192.168.1.1 (ip adresa glavnog routera)
- nekada treba osim applay napraviti i reboot uređaja da sve promijenjene postavke budu i aktivne
- zadnja opcija ako u uređaju već nije zadnja fw verzija (1.2.5) da napraviš fw upgrade
PAZI: Treba ti: WG602v3 Firmware Version 1.2.5 (All regions except North America)
Nakon ubacivanja fw - a prvo odradi Restore factory default pa tek onda cijeli konfig ponovo.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2013., 14:34   #6
okarm
Premium

gore je 1.2.5 ali bas taj North America... ne znam na koju foru jer je uredjaj kupljen u DE.. probat cu sa ovim gore firmwareom pa javim

edit:
probao sve ovo gore, sa ovim FW pod regiju mogu izabrati i EU i HRV, al svejedno nema uspjeha.. cim mu maknem LAN kabel mobitel kojim se pokusavam spojiti javlja "geting IP address.." i to je to..

Zadnje izmijenjeno od: okarm. 11.08.2013. u 15:12.
Staro 11.08.2013., 15:40   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Polako, jasno da konfig radiš preko kompa / laptopa spojenog lanom direktno na ap a bez lan veze prema glavnom routeru.
Tek kad sve podesiš kako treba onda će wireless klijenti (lap, mob) imati izlaz na net.
Gore sam naveo da je važno postaviti Gateway.

Ako ne uspiješ onda zamjeni ap - ove za Edimax EW-7228APn koji sigurno i ok radi u Universal Repeter modu rada, plus tome omogućuje WPA/WPA2 tip zaštite.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2013., 16:23   #8
okarm
Premium

ma postavljen je gateway na router jos od pocetka..

nis izgleda da ova 2 uredjaja jednostavno nisu kompatibilna u repeater modu..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno