Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.08.2005., 20:47   #1
Sven
Premium

Datum registracije: Aug 2005
Question x2 3800+

Što reći za ovaj procesor?Vrijedi li razmatranja za budućnost?
x2 3800+
Sven je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2005., 20:53   #2
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
imas jedan lijepi tekst o x2 procevima u zadnjem bugu, ako imash, si procitaj malo, sve ces znati...
atha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.08.2005., 21:19   #3
Sven
Premium

Datum registracije: Aug 2005
Pročitao.Test onog x2 4800+.Ali ovaj 3800+ dosta slabiji ili isti u testovima od single core athlona,bar što se gaminga tiče a to me zanima.Tako da baš i nije vrijedan 3k,bar meni.
Sven je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2005., 21:47   #4
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Kad se počnu pisati igre sa podrškom za višeprocesorski rad, onda će MOŽDA biti vrijedan, jer mi se čini da mu je čak i kad bi ga igre podržavale, cijena prevelika u odnosu na 3000+
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2005., 13:06   #5
LARN81
ghotic warrior
Moj komp

LARN81's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Posto jos nema nekih aplikacija koje bi u potpunosti koristile dual core procesore onda nema ni neke potrebe za njime,pogotovo za igranje
Staro 25.08.2005., 09:05   #6
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by LARN81
Posto jos nema nekih aplikacija koje bi u potpunosti koristile dual core procesore onda nema ni neke potrebe za njime,pogotovo za igranje
Slažem se !
Staro 25.08.2005., 10:11   #7
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Tako nekako. Možda u sljedećih godinu dana kad izađu novi naslovi i padnu cijene.

Za sada su single core procovi kraljevi za igranje
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2005., 10:16   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Moramo li opet o ovome? Da, takvih aplikacija je bilo na lopate i prije 20 godina, a ima ih i sada. Ne, softver ne treba biti posebno pisan za viseprocesorski rad jer je to stvar OS-a i njegovog schedulera. Aplikacija treba "znati" threadove, koje moze implementirati svaki program koji iole drzi do sebe.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2005., 10:43   #9
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bubba
Moramo li opet o ovome? Da, takvih aplikacija je bilo na lopate i prije 20 godina, a ima ih i sada. Ne, softver ne treba biti posebno pisan za viseprocesorski rad jer je to stvar OS-a i njegovog schedulera. Aplikacija treba "znati" threadove, koje moze implementirati svaki program koji iole drzi do sebe.
Problem je u tome da IGRE nisu pisane za korištenje više jezgri, što je i dokazano u benchevima

Pro programi ala Photoshop, Maya, CAD etc. pod normalno iskorištavaju više jezgri/proceva.

Budimo realni - 80% PCEX foruma koristi comp većinoma za igre- shodno tome X2 za sada pada u vodu
Staro 25.08.2005., 10:51   #10
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Sven
Pročitao.Test onog x2 4800+.Ali ovaj 3800+ dosta slabiji ili isti u testovima od single core athlona,bar što se gaminga tiče a to me zanima.Tako da baš i nije vrijedan 3k,bar meni.
Sustavi s dva procesora ili dvije jezgre su namijenjeni za ozbiljan rad, a tu ne spada igranje igrica. Pokreni neki profi alat koji zna to iskoristit pa onda pogledaj kolka je to velika razlika.
Freek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.08.2005., 11:08   #11
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Paske
Problem je u tome da IGRE nisu pisane za korištenje više jezgri, što je i dokazano u benchevima
Jel, jel, jel? A vidi sto sam ja citirao... Posto jos nema nekih aplikacija...

Programer
Staro 25.08.2005., 15:09   #12
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Ali u skoro vrime i igre će znat iskoristit više jezgri pa će biti više veselja
Staro 25.08.2005., 16:51   #13
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Takve igre mozemo ocekivati za negdje dvije godine. Dakle kada na trzistu bude dovoljno dvojezgrenih procesora(odnosno dovoljno veliko trziste). Slicna je stvar sa XBOX-om360. Naime, u Microsoftu tvrde da su se odlucili za tri jezgre (na Xenonu) da bi bili konkurentni PC igrama tog razdoblja sa "trecom generacijom" igara za njihovu novu konzolu koja bi trebala doci za koje dvije godine. "Prva i druga generacija" (ako ih tako mozemo nazvati) igara za XBOX360 koristiti ce samo jednu jezgru...Takoder slicne vijesti dolaze od razvojnih timova. Tako je sto se tice PS3 jedino Epic najavio da ce vec u Unrealu 3 koristiti i SPEs koji ce se baviti fizikom...
Sto se tice pisanja koda za visejezgrene procesore istina je da bi to trebao znati svaki programer koji iole drzi do sebe no cinjenica je da takva optimizacija igara produljuje njihovu izradu 2-3 puta!
Staro 25.08.2005., 17:20   #14
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by E.T.
Sto se tice pisanja koda za visejezgrene procesore istina je da bi to trebao znati svaki programer koji iole drzi do sebe no cinjenica je da takva optimizacija igara produljuje njihovu izradu 2-3 puta!
Kojesta. Ako jedna Java ima implements runnable pristup klasama, ne vidim zasto bi to bio problem u djelovima igara koje vecinom koriste CPU.

S druge strane, tu je faktor Windowsi, generalno gledajuci pre dugo razvijani OS s previse gresaka i krivim temeljima, time nepodoban za bilo kakvo ozbiljno i korisno upravljanje takvim procesima.

Programer
Staro 25.08.2005., 20:13   #15
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Problem s pisanjem multithreaded igara je to što je stalno nužna sinhronizacija threadova što dovodi do moasivnog pada performansi, a samim tim postaje upitno koliko je multithreading zapravo koristan u igrama.

Da ne bi ispalo da neki ljudi na ovom threadu (uključujući mene) briju, problem s pisanjem igara za višeprocesorske sustave opetovano spominju svi vodeći programeri, bilo da je riječ o Johnu Carmacku iz Id softwera (koji je, btw, već jednom davno napravio SMP igru - Quake III - sam je kasnije rekao da to nije bila baš najbolja ideja) ili pak Deanu Sekuliću iz domaćeg Cro Teama. Da ne spominjem da je sama nVidia izjavila da im se trenutno stanje na polju procesora uopće ne sviđa - kažu da multicore procesori mogu stvoriti samo teškoće pri razvoju igara, kao i povećanju performansi grafičkih kartica. To nije ništa čudno - što će ti opak grafički procesor ako ga glavni procesor u računalu ne može dovoljno brzo hranit podacima.
Staro 26.08.2005., 00:30   #16
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Sve će se to već iskristalizirati jednom. Pomalo, vrag odnija prišu
Staro 26.08.2005., 08:57   #17
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Hah gledaj ... realno vjerujem da bi se itekako dalo iskoristiti multi threadnig u igrama.

Problem je u tome da za to treba vremena za optimizaciju.

Vrijeme je dakako ono što razvojne kuće nemaju, jerbo im izdavači dahću za vratom - IZBACI IGRU IZBACI IGRU - marketing pizdi od trenutka kad se igra najavi ....

Teško baš da mogu geekovi obijasniti izdavačima da im treba 10-ak mjeseci više za optimizaciju za dual core jezgre

Na kraju cijele priće - nije bitno dali se može, bitno je koliko je isplativo i koliko će izdavać čekati na svoj novac .... sve se vrti oko love, a marketing kolo vodi.
Staro 26.08.2005., 16:56   #18
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Imaš pravo glede toga, ali će jednom i te kako zaživit. Iz razloga kojih si nabroja stvar će kasniti, ali ipak će se realizirati...
Staro 27.08.2005., 09:57   #19
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
Originally posted by virty
Imaš pravo glede toga, ali će jednom i te kako zaživit. Iz razloga kojih si nabroja stvar će kasniti, ali ipak će se realizirati...
Oh ... pa to je neminovno. Samo hoću reć da trenutno nema smisla gamerima trošiti lovu na X2 proceve.

Ako se već ima gnjusno para FX - 57/55 i peri

Doći će igre za dual core, ali ne prije godinu dana - barem ne optimizirane. Mislim - igre se proizvode godinama i pri zadnjem peglanju - koje zna trajati 6 i više mjeseci - da sjebu cijeli kod kako bi ubacili dual core podršu - sumnjam

Oh well ... barem nemam potrebe trošiti pare na to za sada. Još uvijek sam na sck 745 i nemam pojma kada i zašto bih mijenjal
Staro 27.08.2005., 10:22   #20
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Ajde bija san i ja na 754, ali 939 je ipak zakon
Staro 01.09.2005., 08:40   #21
LARN81
ghotic warrior
Moj komp

LARN81's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bubba

Ajde,ajde mislio sam na Windoze i igrice, jer tu ljude vecinom zanima x2 procesor za igranje,a ne za unix

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na